Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Έσχατοι καιροί



ΓΕΓΟΝΟΣ 7: Θα γίνει ένας καινούριος κόσμος

Ερχόμαστε τώρα στο τελευταίο γεγονός του προφητικού σχεδίου του Θεού, το οποίο μοιάζει περισσότερο με αρχή, θα λέγαμε, παρά με τέλος. Όλα όσα θ’ αρχίσουν μ’ αυτό τον καινούργιο κόσμο θα διαρκέσουν από εκείνο το σημείο και πέρα για όλη την αιωνιότητα. Από τα ερείπια του παλαιού ουρανού και της γης, ο Θεός θα φέρει στην ύπαρξη έναν αιώνιο καινούργιο κόσμο απαλλαγμένο από το κακό, από την απάτη και από όλα τα βλαβερά και αμαρτωλά πράγματα που κατέστρεψαν τη γη μετά την πτώση του Αδάμ.


Τα προφητικά βιβλία είναι γεμάτα με πληροφορίες για τη Χιλιετή Βασιλεία, αλλά δεν μας λένε πολλά πράγματα για τον ένδοξο καινούργιο κόσμο που πρόκειται να έρθει. Οι περισσότερες πληροφορίες που έχουμε είναι από την Αποκάλυψη κεφάλαια 21 και 22. Στην αρχή του 21ου κεφαλαίου διαβάζουμε τα εξής:

«Και είδον ουρανόν νέον και γην νέαν διότι ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη παρήλθε...» (Αποκ.κα:1).

Τι θα συμβεί με τον παλιό γνωστό κόσμο που ξέρουμε; Θα κατακαεί εντελώς έπειτα από την τελική επίθεση του Σατανά (Αποκ.κ:7-10). Ο Πέτρος το περιέγραψε αυτό στη δεύτερη επιστολή του, ως εξής:

«Θέλει δε ελθεί η ημέρα του Κυρίου, ως κλέπτης εν νυκτί καθ’ ην οι ουρανοί θέλουσι παρέλθει με συριγμόν, τα στοιχεία δε πυρακτούμενα θέλουσι διαλυθή, και η γη και τα εν αυτή έργα θέλουσι κατακαή» (Β' Πέτρ.γ:10).

Από αυτά τα κατάμαυρα και καπνισμένα ερείπια, ο Δημιουργός θα φέρει στην ύπαρξη ένα ουράνιο σπίτι καταπληκτικής ομορφιάς και μεγαλειότητας. Καθώς αναλογιζόμαστε τα στοιχεία αυτού του νέου κόσμου, θαμπώνουν τα μάτια μας από την εικόνα που παρουσιάζεται μπροστά μας.

Η ΝΕΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Στην όρασή του, ο Ιωάννης είδε την άγια πόλη να κατεβαίνει από τον ουρανό. Την περιέγραψε στα κεφάλαια 21 και 22, ως εξής:

   · Τόσο όμορφη, όσο μια νύφη που είναι στολισμένη για να συναντήσει τον σύζυγό της (κα:2).

   · Εκεί που ο Θεός κατοικεί μαζί με τους ανθρώπους (κα:3).

   · Πολύ μεγάλη σε διαστάσεις (κα:16).

 · Τα θεμέλιά της στολισμένα με πολύτιμα πετράδια (κα:19,20).

   · Το τείχος της από ίασπι, μήκους 144 πηχών (κα:17,18).

 · Έχει 12 πύλες από μαργαριτάρια, πάντοτε ανοιχτές (κα:21,25).

  · Οι οικοδομές της και οι δρόμοι της είναι από χρυσάφι (κα:18,21).

    · Φωτίζεται από τη δόξα του Θεού (κα:11,23).

    · Έχει ένα κρυστάλλινο ποταμό (κβ:1).

   · Έχει το δέντρο της ζωής για τη θεραπεία των εθνών (κβ:2).

     · Είναι ο Θρόνος του Θεού (κβ:3).

Αξίζει ακόμα να προσέξουμε ποια πράγματα θα λείπουν από την πόλη αυτή. Ναι! Στην πόλη αυτή την ουράνια, δεν θα υπάρχει:

· ούτε θάλασσα (κα:1)
· ούτε ήλιος (κα:23)
· ούτε δάκρυα (κα:4)
·ούτε σελήνη (κα:23) 
· ούτε θάνατος (κα:4)
· ούτε απάτη (κα:27)
· ούτε πόνος (κα:4)
· ούτε ανάθεμα (κβ:3)
· ούτε θλίψη (κα:4)
· ούτε νύχτα (κβ:5)
· ούτε ναός (κα:22)


           
Τι θαυμάσιο μέρος, αλήθεια! Δεν θα υπάρχει νύχτα γιατί το ουράνιο σπίτι μας θα φωτίζεται από τη δόξα του Θεού, και το Αρνίο θα είναι το φως του (κα:23, κβ:5). Δεν θα υπάρχει ναός, γιατί ναός θα είναι ο Ίδιος ο Χριστός (κα:22). Και θα βασιλεύει εκεί αιώνια (κβ:5). Θα βλέπουμε το πρόσωπο του Θεού και θα φέρουμε το όνομά Του πάνω στα μέτωπά μας (κβ:4). Ακόμα θα μπορούμε να απολαμβάνουμε το δέντρο της ζωής για όλη την αιωνιότητα (κβ:2,14).

Αποκ.κβ:14 Μακάριοι οι πράττοντες τας εντολάς αυτού, διά να έχωσιν εξουσίαν επί το δένδρον της ζωής και να εισέλθωσι διά των πυλώνων εις την πόλιν.


Μ’ αυτή την πλήρη περιγραφή του ουρανού, κλείνει η Βίβλος και φθάνει στο τέλος της. Όταν σκεπτόμαστε τα θαυμάσια πράγματα που μας περιμένουν στην ουράνια πατρίδα μας, όπου ο Ίδιος ο Κύριος θα κατοικεί μαζί μας, το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι, να αναφωνήσουμε μαζί με τον Ιωάννη, «Ναι, έρχου Κύριε Ιησού!» (κβ:20).