Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

O αντισημιτισμός




Ένα φαινομενικά ανεξήγητο ρεύμα αντισημιτισμού, απλώνεται όλο και περισσότερο σε όλες τις χώρες του κόσμου, με διαφορετική ένταση από χώρα σε χώρα. Είναι βέβαιο όμως πως υπάρχει παντού και διαρκώς γιγαντώνεται.

Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τη λογική το ανεξήγητο μίσος των χιτλερικών, που έγιναν αφορμή μέσα στη δίνη του περασμένου πολέμου να εξοντωθούν 6,5 εκατομμύρια Ισραηλιτών. Αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης κρίσης ήταν να συγκεντρωθούν θέλοντας και μη οι Ισραηλίτες στην πατρίδα τους, την Παλαιστίνη, και να αποκτήσουν εθνική υπόσταση από το 1948.


Μα το μίσος δεν σταμάτησε. Όλες οι απολυταρχικές οργανώσεις της αριστεράς και της δεξιάς δεν τρέφουν συμπάθειες με τους Ισραηλίτες. Τους έχουν στην πρώτη θέση των προγραφών τους.

Η περίφημη Κου-Κλουξ-Κλαν είχε σαν στόχο της όχι μόνο τους μαύρους, αλλά και τους Εβραίους. Σαν μια κατάρα, τους αποδίδουν όλα τα κακά που συμβαίνουν στον πλανήτη μας.

Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, ο αντισημιτισμός βρίσκεται σε μια λανθάνουσα κατάσταση και περιμένει την ώρα που θα εκδηλωθεί με όλο το αποτρόπαιο πρόσωπό του. Όσον αφορά στις αραβικές χώρες και στις περισσότερες αφρικανικές, το μίσος και οι διωγμοί είναι γνωστά.

Το ανεξήγητο αυτό από τη λογική αντισημιτικό μένος θα ενταθεί. Για διάφορους λόγους όλα τα έθνη είναι επιφυλακτικά, μερικά δε σαφώς εχθρικά. Σκοπός αυτού του συνεχούς αυξανόμενου αντισημιτισμού, είναι να αναγκασθούν οι Ισραηλίτες, που σε πολλά εκατομμύρια είναι σκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο, να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Καλοκαθισμένοι στις ξένες χώρες ασχολούνται με το να μαζεύουν χρήματα και να καλοπερνούν. Μα τα σχέδια του Θεού για το τέλος, για τα γεγονότα που θα πραγματοποιηθούν στην Παλαιστίνη, απαιτούν την επιστροφή των Ιουδαίων της διασποράς. Και αυτό το σκοπό εξυπηρετεί, άθελα βέβαια από τη θέληση ή κρίση των πρωταγωνιστών, το διάχυτο και διαρκώς αυξανόμενο ρεύμα εναντίον των Εβραίων.