Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Έσχατοι καιροί


ΓΕΓΟΝΟΣ 4: Ο Χριστός θα επιστρέψει στη γη

Καθώς η Θλίψη θα φτάνει στο τέλος της, η γη θα βρίσκεται σε μεγάλη αναστάτωση. Εκατομμύρια θα έχουν πεθάνει από τον πόλεμο και τις συνέπειές του. Το μίσος του Αντίχριστου θα συγκεντρωθεί στους Ιουδαίους, καθώς τα 7 χρόνια πλησιάζουν προς το τέλος τους.

Περικυκλωμένος από το βορρά και την ανατολή (Δαν.ια:44,45), ο Αντίχριστος θα οδηγήσει τα στρατεύματά του στην Παλαιστίνη προετοιμαζόμενος για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση. Τα πονηρά πνεύματα θα παρασύρουν τα έθνη σε μια τελική αναμέτρηση στις κοιλάδες της Μεγιδδώ (Αποκ.ις:12-16).


Τα στρατεύματα που θα έχουν συναθροιστεί στην Παλαιστίνη θα αποτελούνται από πολεμοχαρείς άνδρες, που είχαν εναντιωθεί στον Θεό κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Θλίψης. Και οι δυο πλευρές - ο Αντίχριστος και οι αντίπαλοί του - θα μισούν τον λαό του Θεού. Θα περιπλακούν λοιπόν σε μια φοβερή μάχη στον Αρμαγεδδών. Ο πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός και θα φτάσει μέχρι την Ιερουσαλήμ, όπου οι Ιουδαίοι που θα ζουν εκεί θα υποφέρουν τρομερά (Ζαχ.ιδ:1,2). Μια αίσθηση απελπισίας θα τους καταλάβει καθώς και τα δύο στρατεύματα θα τους επιτεθούν.

Ξαφνικά, εκεί που όλα θα φαίνονται μαύρα και σκοτεινά η σκηνή θα αλλάξει. Θα φανεί ο Ιησούς Χριστός με όλη Του τη δόξα, και θα κατέβει πάνω στο Όρος των Ελαιών. Όταν τα πόδια Του πατήσουν στη γη, το βουνό θα σχιστεί στη μέση, και θα σχηματιστεί μια απέραντη κοιλάδα που θα απλώνεται από τον Ιορδάνη Ποταμό μέχρι τη Μεσόγειο θάλασσα (Ζαχ.ιδ:3-9). Στους Ιουδαίους πιστούς θα δοθεί μια υπεράνθρωπη δύναμη για να πολεμήσουν τους εχθρούς του Κυρίου (Ζαχ.ιβ:6-9). Ο Θεός θα στείλει μια πληγή στα εχθρικά στρατεύματα και στα ζώα τους (Ζαχ.ιδ:12,15) και ο πανικός που θα επικρατήσει στα ξένα στρατεύματα θα τους κάνει να επιτεθούν ο ένας στον άλλον (Ζαχ.ιδ:13).

Στην Αποκ.ιθ:11-21, ο απόστολος Ιωάννης μας παρουσιάζει ένα όμορφο πορτραίτο της δεύτερης έλευσης του Χριστού. Ο Κύριός μας ιππεύει σ’ ένα άσπρο άλογο, και τα μάτια Του είναι σαν φλόγες πυρός. Ο Αντίχριστος θα ορμήσει με μανία με τα στρατεύματά του για να Του επιτεθεί, αλλά θα υποστεί μια φοβερή ήττα. Ο Ισραήλ θα διασωθεί. Τα οπλισμένα στρατεύματα της γης θα φονευτούν. Ο Αντίχριστος και η συνοδεία του θα ριχτούν στην λίμνη του πυρός. Ο ίδιος ο Σατανάς θα δεθεί και ο νικητής Ιησούς Χριστός θα προετοιμαστεί για ν’ ανέβει στο θρόνο Του στην Ιερουσαλήμ για να βασιλέψει ειρηνικά επί 1.000 χρόνια.