Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Έσχατοι καιροί

ΓΕΓΟΝΟΣ 3: Πάνω στη γη θα γίνει μια Μεγάλη Θλίψη και ταραχή

Όταν θα αποκαλυφθεί ο Αντίχριστος, θα στηθεί το σκηνικό για τα φοβερά γεγονότα της θλίψης. Αμέσως μόλις πάρει την εξουσία στα χέρια του ο σατανικός αυτός ηγέτης, θα στηθεί το σκηνικό για την πιο φοβερή και απελπιστική περίοδο όλης της ιστορίας του ανθρώπινου γένους. Επί τριάμισι ολόκληρα χρόνια θα είναι ο ηγέτης μιας βασιλείας τρόμου, που θα σκορπίσει το θάνατο σε πολυάριθμα πλήθη Ιουδαίων και Εθνικών. Παράλληλα όμως μ’ αυτή τη βασιλεία του τρόμου, η γη θα δοκιμάσει την πιο μεγάλη θλίψη στην ιστορία της, καθώς η οργή του Θεού θα πέσει δυναμικά πάνω σ’ όλο το ανθρώπινο γένος (Ησαΐας ιγ:6-11).


Η Θλίψη των Εθνών

Τα έθνη δεν θα μείνουν ατιμώρητα από το χέρι του Θεού. Θα έρθει μια μέρα που θα μισήσουν την ώρα και τη στιγμή που συμμάχησαν με τον μεγάλο εχθρό του Θεού. Επί πολλές γενιές συνέχισαν να απορρίπτουν τον Θεό και να Τον βλασφημούν. Θα πέσει λοιπόν επάνω τους η δίκαιη τιμωρία, που θα κρατήσει 7 ολόκληρα χρόνια, και που την ονομάζουμε «Η Μεγάλη Θλίψη».

Η θλίψη και ο θάνατος που θα πέσουν πάνω στα έθνη κατά τη διάρκεια της "Μεγάλης Θλίψης" είναι απερίγραπτα και φρικιαστικά. Εκατομμύρια εκατομμυρίων θα πεθάνουν και θα αφανιστούν από το ξέσπασμα της οργής του Θεού. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο μέρος του ανθρώπινου γένους δεν θα μετανοήσει. Παρόλο που θα «μασάνε τις γλώσσες τους» από την αγωνία, θα συνεχίσουν να βλασφημούν τον Θεό και να αρνούνται να Τον εμπιστευτούν (Αποκ.ις:10). Ο Ιωάννης αναφέρει ότι βλέπει «όχλος πολύς, τον οποίον ουδείς ηδύνατο να αριθμήση, εκ παντός έθνους και φυλών και λαών και γλωσσών» (Αποκ.ζ:9). Αυτός ο πολύς όχλος, είναι οι άγιοι της θλίψης. Είναι αυτοί που αρνήθηκαν να πάρουν το χάραγμα και ο Αντίχριστος τους θανάτωσε. Όμως ο Θεός τους αρπάζει κι αυτούς στον ουρανό!

Η Θλίψη του Ισραήλ

Η Μεγάλη Θλίψη που θα κρατήσει επτά ολόκληρα χρόνια, θα γίνει για δυο λόγους. Ο πρώτος, όπως έχουμε δει, είναι η τιμωρία των εθνών. Ο δεύτερος είναι για να φέρει τον λαό Ισραήλ σε συναίσθηση ώστε να αποκατασταθεί και να επανακτήσει την προηγούμενη πνευματική θέρμη που είχε στα μάτια του Θεού. Ο Ισραήλ θα υποφέρει μαζί με τα έθνη - αλλά θα υποφέρει πολύ περισσότερο από αυτά. Αυτός είναι «ο καιρός της στενοχώριας του Ιακώβ» που προφητεύεται από τον Ιερεμία:

Ιερ.λ:7 Ουαί· διότι μεγάλη είναι η ημέρα εκείνη· ομοία αυτής δεν υπήρξε και είναι καιρός της στενοχωρίας του Ιακώβ· πλην θέλει σωθή εξ αυτής.

Η Θλίψη θα είναι μια περίοδος τρομερής δοκιμασίας και θανάτου πάνω σ’ όλο το ανθρώπινο γένος. Οι Ιουδαίοι όμως θα χτυπηθούν ακόμα πιο σκληρά από τα φοβερά πράγματα που θα συμβούν εκείνες τις μέρες. Ο Ζαχαρίας προφήτευσε ότι τα 2/3 των Ιουδαίων που θα ζουν στην γη κατά την περίοδο της θλίψης θα πεθάνουν (ιγ:8,9). Η θλίψη όμως αυτή θα οδηγήσει τον Ισραήλ σε μετάνοια.

Ο προφήτης Ιεζεκιήλ περιέγραψε τη σωτηρία του Ισραήλ με τούτα τα όμορφα λόγια:

«Διότι θέλω σας λάβει εκ μέσου των εθνών, και θέλω σας συνάξει εκ πάντων των τόπων, και σας φέρει εις την γην υμών. Και θέλω ράνει εφ’ υμών καθαρόν ύδωρ, και θέλετε καθαρισθή- από πασών των ακαθαρσιών σας, και από πάντων των ειδώλων σας, θέλω σας καθαρίσει. Και θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν νέαν και πνεύμα νέον θέλω εμβάλει εν υμίν, και, αποσπάσας την λιθίνην καρδίαν από της σαρκός σας, θέλω δώσει εις εσάς καρδίαν σαρκίνην. Και θέλω εμβάλει εν υμίν το Πνεύμα μου, και σας κάμει να περιπατήτε εν τοις διατάγμασί μου, και να φυλάττητε τας κρίσεις μου, και να εκτελήτε αυτάς. Και θέλετε κατοικήσει εν τη γη την οποίαν έδωκα εις τους πατέρας σας και θέλετε είσθαι λαός μου, και εγώ θέλω είσθαι Θεός σας» (Ιεζ.λς:24-28).

Βιβλικές περιγραφές για την αποκατάσταση του Ισραήλ υπάρχουν και στον Ιεζ.λζ (η κοιλάδα των ξηρών οστών), και στον Ζαχ.ιβ:10,11.

Σαν έθνος, η πνευματική αποκατάσταση του Ισραήλ θα λάβει χώρα κατά την έλευση του Ιησού Χριστού στη γη, μετά το τέλος της Μεγάλης Θλίψης. Όταν θα επιστρέψει για να τους σώσει από τον αφανισμό του Αντίχριστου, θα Τον αναγνωρίσουν σαν έθνος σαν Μεσσία και Σωτήρα τους, παρόλο που ατομικά ένας μεγάλος αριθμός Ιουδαίων θα έχει ήδη πιστέψει στον Χριστό και σωθεί (Αποκ.ζ:1-8).

Έπειτα από εκατοντάδες γενιές απιστίας και σκληροκαρδίας, ο λαός Ισραήλ θα πιστέψει και θα αναγνωρίσει τον Ιησού Χριστό σαν αληθινό Μεσσία και Λυτρωτή. Μέσα στην τρομερή αγωνία τους, που θα την έχει προκαλέσει ο Αντίχριστος, θα επιστρέψουν με πίστη στον Κύριο Ιησού Χριστό. Αυτό μας οδηγεί στο επόμενο γεγονός που υπάρχει στο πρόγραμμα του Θεού για τους έσχατους καιρούς, και είναι η έλευση του Ιησού Χριστού στη γη.