Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Έσχατοι καιροί


Ο ΧΡΙΣΤΟΣ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ναι! Ο Χριστός είναι το κέντρο του σχεδίου του Θεού για τους έσχατους καιρούς.
1. Η επιστροφή στον αέρα: Ο Χριστός επιστρέφει για να πάρει τους δικούς Του.
2. Η εμφάνιση του Αντίχριστου: Ο Χριστός προκαλείται.
3. Η Μεγάλη Θλίψη: Ο Χριστός θλίβει τον λαό Ισραήλ και τα έθνη.
4. Η Επιστροφή του Κυρίου στη Γη: Ο Χριστός έρχεται για να σώσει και να κρίνει τον Ισραήλ και να κρίνει τα έθνη.
5. Η Χιλιετής Βασιλεία: Ο Χριστός κυβερνά τον κόσμο από έναν επίγειο θρόνο.
6. Η Τελική Κρίση: Ο Χριστός νικάει τους εχθρούς Του και καταδικάζει τους απίστους.
7. Ο Νέος Κόσμος: Ο Χριστός δημιουργεί έναν καινούργιο ουρανό και μια καινούργια γη.


ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ

ΓΕΓΟΝΟΣ 1: Ο Χριστός θα επιστρέφει στον αέρα για να πάρει τους δικούς Του.

Αφού μπορούμε να εμπιστευόμαστε στα λόγια του Χριστού, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι θα κρατήσει την υπόσχεσή Του και θα επιστρέψει για να πάρει τους δικούς Του. Ο Κύριός μας υποσχέθηκε στους μαθητές Του: «Υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον. Και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι, και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, δια να ήσθε και σεις όπου είμαι εγώ» (Ιωάν.ιδ:2,3).

Τι θα συμβεί;

Το γεγονός αυτό περιγράφεται στην Α’ Θες.δ:16,17

«Επειδή αυτός ο Κύριος θέλει καταβή απ’ ουρανού με κέλευσμα, με φωνήν αρχαγγέλου, και με σάλπιγγα θεού, και οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον. Έπειτα ημείς οι ζώντες όσοι απομένομεν, θέλομεν αρπαχθή μετ’ αυτών εν νεφέλαις εις απάντησιν του Κυρίου εις τον αέρα...».

Σε μια προκαθορισμένη στιγμή, ο Κύριος θα κατέβει από τον ουρανό στο μεσουράνημα. Τότε, τα σώματα των πιστών Χριστιανών που έχουν ήδη πεθάνει θα αναστηθούν, θα μεταμορφωθούν, θα ενωθούν με τις ψυχές τους, και θα αρπαχτούν στον αέρα από τον Ιησού Χριστό. Έπειτα όλοι οι ζωντανοί Χριστιανοί θα σηκωθούν από την γη, θα ενωθούν με τους αναστημένους πιστούς σε μια μεγάλη και ένδοξη συνάντηση στον αέρα. Ο Χριστός θα τους πάρει μαζί Του για να είναι «πάντοτε μετά του Κυρίου» (εδ.17).

Αυτό είχε υπόψη του ο απόστολος Παύλος όταν έγραψε στην Α' Κορ.ιε:51,52:

«Πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μετάμορφωθή - εν μια στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι. Διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή».

Μέσα σε μια στιγμή, η γη θα αδειάσει απ’ όλους τους Χριστιανούς, τα πιστά παιδιά του Θεού.

Πότε θα γίνει αυτό;

Κανένας απολύτως δεν ξέρει πότε θα συμβεί το γεγονός αυτό. Οι προφητείες δεν μας αναφέρουν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αντίθετα ο λόγος του Θεού μας παραγγέλλει να ζούμε σε μια κατάσταση προσμονής και ετοιμότητας, γιατί ο Κύριος είπε:

«Δια τούτο και σεις γίνεσθε έτοιμοι διότι καθ’ ην ώραν δεν στοχάζεσθε, έρχεται ο Υιός του ανθρώπου» (Ματθ.κδ:44).

Ο Χριστός μας δίδαξε να ζούμε σ’ αυτή την κατάσταση της προσμονής με δυο παρόμοιες παραβολές που αναφέρονται στο Λουκ.ιβ:35-40. Στην πρώτη, παρομοίασε τον ερχομό Του με την επιστροφή του οικοδεσπότη από ένα γάμο. Στη δεύτερη (εδ.42-48), ένας άνθρωπος ανάθεσε τη διαχείριση των υποθέσεων του σπιτιού του σ’ έναν υπηρέτη.

Το κύριο στοιχείο που υπάρχει και στις δυο παραβολές είναι ότι η μέρα της επιστροφής του οικοδεσπότη ήταν άγνωστη. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν οι υπηρέτες έπρεπε να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Το ίδιο ισχύει και για μας, καθώς περιμένουμε τον ερχομό του Ιησού Χριστού.

Αυτό μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή. Αυτό ακριβώς σημαίνει η λέξη «επικείμενος». Δεν σημαίνει όμως απαραίτητα ότι ο ερχομός Του θα γίνει σύντομα. Ναι, είναι «επικείμενος» - δεν είναι όμως απαραίτητα και «άμεσος».

Πιστεύουμε ότι το γεγονός αυτό θα είναι το πρώτο από τα γεγονότα των έσχατων καιρών. Το ονομάζουμε «η Αρπαγή της εκκλησίας».