Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

To λιγότερο είναι το περισσότερο




Γενναιοδωρία, τα λεπτά της χήρας, δίνοντας στον Θεό.

Μερικές φορές το λιγότερο είναι το περισσότερο και το περισσότερο είναι το λιγότερο, επειδή ο Ιησούς παρατηρεί τι κρατάμε, καθώς και τι δίνουμε.

Για παράδειγμα, ο Ιησούς έβλεπε τους ανθρώπους να δίνουν χρήματα στο έργο του Θεού και είπε ότι η χήρα που είχε δώσει μερικά λεπτά, είχε δώσει περισσότερα από τους μεγαλοευεργέτες  (Λουκ.α:3-4).


Οι πραγματικές αξίες στη ζωή μας, αποκαλύπτονται από αυτά που κρατάμε και απ’ αυτά που δίνουμε, είτε αυτό είναι χρόνος, χρήμα ή παραχώρηση.

Επειδή ο εγωισμός και οι κοσμικές αξίες είναι συνεχείς πειρασμοί, είναι συνετό να επαναξιολογούμε περιοδικά τους στόχους μας στη ζωή.

Σήμερα, ας πάρουμε λίγο χρόνο για να συλλογιστούμε τις προειδοποιήσεις του Χριστού ενάντια στο να είμαστε τσιγκούνηδες προς τον Θεό (Λουκ.ιβ:16-21) και να θυμόμαστε τα παρακάτω λόγια Του:

«Προσέχετε και φυλάττεσθε από της πλεονεξίας· διότι εάν τις έχη περισσά, η ζωή αυτού δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων αυτού» (Λουκ.ιβ:15).