Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Η θεολογία του Facebook




Ζούμε σε μια εποχή που αρέσει στους ανθρώπους, να αρέσει ό, τι λένε και ότι κάνουν.  Στον κόσμο του facebook, μπορείς  να απολαμβάνεις κάθε μέρα τα «Μου αρέσει» στις εικόνες ή τα γραφτά που ανεβάζεις.   Υπάρχουν κήρυκες και Χριστιανοί που τους αρέσει να σας αρέσουν αυτά που λένε.  
Μπορούν να «πάνε πολύ μακριά», προκειμένου να ανεβάσουν πράγματα που ξέρουν ότι σας αρέσουν και θα θέλατε να ακούσετε, κι έτσι να τους πείτε «Μου αρέσει».

Η Γραφή λέει (Β’ Τιμ.δ:3) ότι θα έρθει η μέρα,  «ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν». Το facebook είναι το ιδανικό περιβάλλον!

Αυτή η συμβιωτική σχέση θα τους αναγκάσει να αρχίσουν να λένε μύθους και να δημιουργούν διδασκαλίες που δεν έχουν καμία σχέση με την Αγία Γραφή.  Θα διδάσκουν ψέματα σαν αλήθεια, και το facebook είναι ο τέλειος «άμβωνας» για κάτι τέτοιο.

Ο καθένας, τελείως ανεύθυνα, μπορεί να γράφει αυτά που ξέρει ότι ικανοποιούν τους ομοϊδεάτες του, άσχετα αν συμφωνούν με το λόγο του Θεού. Και λέω ανεύθυνα, γιατί ο καθένας που αποφασίζει να κηρύξει και να διδάξει, κανονικά, θα πρέπει πρώτα να έχει την κλήση από το Θεό και μετά να σταθεί μπροστά στο ζωντανό Θεό και να Του πει: Κύριε, παίρνω την ευθύνη των όσων λέω ή γράφω, για τα άτομα που θα τα ακούσουν ή θα τα διαβάσουν, ξέροντας ότι μια μέρα θα σταθώ μπροστά Σου για να αποδώσω λόγο για όλα αυτά!

Είναι τελείως άνανδρο, να νουθετείς και να διδάσκεις άτομα για τα οποία, άλλος έχει την ευθύνη μπροστά στο Θεό.

Καλωσορίσατε στη θεολογία του Facebook.  

«Κήρυκες» θα φτιάξουν αυτά που λένε ή κάνουν ανάλογα με την όρεξη και την επιθυμία του κοινού. Αντί να στέκονται για την αλήθεια, αυτό που λένε είναι τόσο ρευστό προκειμένου να ταιριάξει με την κοινή γνώμη και αντίληψη. Με κίνητρο τη δημοτικότητα ή ακόμα και το κέρδος, θα οδηγήσουν αυτούς που δυσκολεύονται να υπακούσουν ακριβώς στο ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού, σ’ ένα ευαγγέλιο που επιτρέπει να κάνουν ό, τι θέλουν, να μεταπηδήσουν στο φαρδύ δρόμο, πάντα βέβαια με μια «χριστιανική» υπόκρουση!

Αυτοί που βαδίζουν στο φαρδύ δρόμο, έχουν απελευθερωθεί από τη Βίβλο και εκείνους τους «στενόμυαλους» που τους στεναχωρούσαν, και τους πίεζαν με τις Βιβλικές διδασκαλίες τους. Μα, ο Θεός είναι αγάπη, αδελφέ, τίποτε άλλο!!!!

Το λυπηρό είναι ότι... Τυφλός οδηγεί τυφλό. Όλοι αυτοί που καλά θα έκαναν να καθίσουν να μάθουν καλύτερα το λόγο του Θεού, οδηγούν αυτούς που τους ακολουθούν στην ίδια ανοησία και το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό.

Ξέρω ότι φαίνεται μάλλον σκληρό αυτό που λέω, αλλά ο Ιησούς μας προειδοποίησε για ψευδοδιδάσκαλους, ψευδοπροφήτες, για ψεύτικα ευαγγέλια και ψεύτικο Χριστό. Ο Παύλος προειδοποίησε την εκκλησία να προσέχει τους λύκους που είναι ντυμένοι σαν πρόβατα, και εκείνους που θα κηρύττουν διδασκαλίες δαιμονίων.

Θυμάστε το φίδι; Χρησιμοποίησε ένα μέρος της Γραφής και παρέμβαλε μόνο μία λέξη.  Αυτή η αλλοίωση του λόγου του Θεού έφερε τις κατάρες και το θάνατο σε δύο ανθρώπους που υπέκυψαν στην εξαπάτηση του.   

Όταν πείραζε τον Ιησού, ο Σατανάς χρησιμοποίησε αναφορές από τις Γραφές προσπαθώντας να Τον κάνει να ενδώσει στην εξαπάτηση.  Ο Ιησούς ήξερε με ποιον έχει να κάνει και απαντούσε μόνο με ότι οι Γραφές έλεγαν, μέχρι που ο διάβολος έφυγε.

Αν ο διάβολος προσπάθησε να πειράξει τον Ιησού, να ξέρεις ότι θα στείλει τους κήρυκες του στο χώρο σου να προσπαθήσουν να σε κάνουν να προσκόψεις. Θα χρησιμοποιήσουν την ίδια τακτική, του εξ’ αρχής απατεώνα, θα σου αναφέρουν εδάφια μέσα από τη Γραφή, θα σου υποσχεθούν οφέλη αν ακολουθήσεις την «λίγο» διαφορετική μορφή θεολογίας τους που θα την ονομάσουν «νέα αποκάλυψη, νέο φως».  Μη πουλάς την αλήθεια για να αγοράσεις ένα ψέμα.

Αν είσαι πιστός, καλύτερα να προσεύχεσαι ο Θεός να σου δώσει διάκριση. Θα μπορούσε, ακόμα και τώρα, μερικά από τα πράγματα που έχεις διδαχτεί, να είναι μισές αλήθειες. Χωρίς αμφιβολία ο Θεός μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιον να σου δείξει το δρόμο που οδηγεί στο δικό Του θέλημα, αλλά μπορεί ακόμα ο Κύριος να σου ανοίξει το λόγο Του και να δεις ότι κάποια πράγματα που σου δίδαξαν είναι ελλιπή ή μισή αλήθεια.

  • Άνοιξε τη Γραφή σου. Μελέτησε το λόγο του Θεού και ψάξε βαθιά, μέχρι να βρεις και να καταλάβεις τι έχει να σου πει!
  • Μελέτησε μέχρι ν’ αρχίσει να σου αποκαλύπτεται ο εαυτός σου….
  • Μην εμπιστεύεσαι καμία φωνή που δεν συμφωνεί με τη Γραφή!
  • Προσπάθησε να σωθείς απ’ αυτή τη διεστραμμένη και εγωιστική γενιά.


Ματθ.ζ:15-17  Προσέχετε δε από των ψευδοπροφητών, οίτινες έρχονται προς εσάς με ενδύματα προβάτων, έσωθεν όμως είναι λύκοι άρπαγες. Από των καρπών αυτών θέλετε γνωρίσει αυτούς. Μήποτε συνάγουσιν από ακανθών σταφύλια ή από τριβόλων σύκα; ούτω παν δένδρον καλόν κάμνει καλούς καρπούς, το δε σαπρόν δένδρον κάμνει κακούς καρπούς.

Β’ Κορ.ια:13-15  Διότι οι τοιούτοι είναι ψευδαπόστολοι, εργάται δόλιοι, μετασχηματιζόμενοι εις αποστόλους Χριστού. Και ουδέν θαυμαστόν· διότι αυτός ο Σατανάς μετασχηματίζεται εις άγγελον φωτός. Δεν είναι λοιπόν μέγα αν και οι διάκονοι αυτού μετασχηματίζωνται εις διακόνους δικαιοσύνης, των οποίων το τέλος θέλει είσθαι κατά τα έργα αυτών.

Ματθ.κδ:11 Και πολλοί ψευδοπροφήται θέλουσιν εγερθή και πλανήσει πολλούς,

Β’ Πέτρ.β:1 Υπήρξαν όμως και ψευδοπροφήται μεταξύ του λαού, καθώς και μεταξύ σας θέλουσιν είσθαι ψευδοδιδάσκαλοι, οίτινες θέλουσι παρεισάξει αιρέσεις απωλείας, αρνούμενοι και τον αγοράσαντα αυτούς δεσπότην, επισύροντες εις εαυτούς ταχείαν απώλειαν·

Α’ Ιωάν.δ:1 Αγαπητοί, μη πιστεύετε εις παν πνεύμα, αλλά δοκιμάζετε τα πνεύματα εν ήναι εκ του Θεού· διότι πολλοί ψευδοπροφήται εξήλθον εις τον κόσμον.

Β’ Τιμ.δ:3-4  Διότι θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν, και από μεν της αληθείας θέλουσιν αποστρέψει την ακοήν αυτών, εις δε τους μύθους θέλουσιν εκτραπή.