Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Άνοιξε διάπλατα το στόμα σου


.


Ψαλμ.πα:10 Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σου, όστις σε ανήγαγεν εκ γης Αιγύπτου· πλάτυνον το στόμα σου, και θέλω γεμίσει αυτό.

Ο Θεός θέλει να μας δώσει περισσότερα απ’ ό,τι ζητάμε. Συνήθως δεν ζητάμε πάρα πολλά από τον Θεό, ζητάμε πάρα πολύ λίγα.


Ο Θεός μας θυμίζει ότι ελευθέρωσε θαυματουργικά τον λαό Του από την Αίγυπτο. Έτσι κι εμείς, όπως τα πουλάκια, μπορούμε να ανοίξουμε τα στόματά μας και ο Θεός θα τα γεμίσει.

Ο Θεός δεν υπόσχεται να εκπληρώσει εγωιστικές επιθυμίες (Ιακ.δ:3), αλλά μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη «ότι εάν ζητώμέν τι κατά το θέλημα αυτού, ακούει ημάς. Και εάν εξεύρωμεν ότι ακούει ημάς ό,τι αν ζητήσωμεν, εξεύρομεν ότι λαμβάνομεν τα ζητήματα, τα οποία εζητήσαμεν παρ' αυτού» Α’ Ιωάν.ε:14-15

Ας ζητήσουμε από τον Θεό να μας χρησιμοποιήσει για τους σκοπούς Του θαυμαστά, να μας κάνει να Τον αγαπήσουμε βαθύτερα καθώς και τον λαό Του, να ενισχύσει την πίστη μας και να καθοδηγήσει τις ζωές μας.

Άνοιξε διάπλατα το στόμα σου και Εκείνος θα το γεμίσει με καλά πράγματα.