Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Οπαδούς Κύριε!


Oι οπαδοί καταφθάνουν νωρίς! Σπάνια βαριούνται στο δεύτερο ημίχρονο. Στην Εκκλησία, μερικοί κοιτούν εδώ κι εκεί χωρίς να σκέφτονται ότι ίσως διακόπτουν κάποιο σημαντικό σημείο της συνάθροισης, το κήρυγμα για παράδειγμα. Κύριε δώσε μας οπαδούς!
Οι οπαδοί δε νοιάζονται για το πότε θα επιστρέψουν σπίτι. Τους αρέσει η παράταση στο παιχνίδι. Δεν είναι θερμάστρες καθισμάτων που το μόνο που τους νοιάζει είναι το που και τι θα πάνε να φάνε μετά από τη συνάθροιση. Κύριε δώσε μας οπαδούς!
Οι οπαδοί φωνάζουν. Δεν κάθονται απλά να παρατηρούν. Συμμετέχουν. Οι οπαδοί ανέχονται τα πάντα. Ποδόσφαιρο στη βροχή, μπάσκετ στη ζέστη ή την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Δεν είναι τίποτα να πληρώσουν ταξί αν χάσουν το τραίνο ή το λεωφορείο. Αν αισθάνονται αδιάθετοι τη μέρα του αγώνα, τίποτα δεν τους σταματά, κούραση γι’ αυτούς δεν υπάρχει. Μερικοί θεατές στις συναθροίσεις της Κυριακής μοιάζουν μ’ αυτόν που του έλεγε η γυναίκα του να φτιάξει τη σκεπή που στάζει. «Δεν μπορώ όταν βρέχει» της έλεγε, «κι όταν δε βρέχει δε στάζει, οπότε δε χρειάζεται»! Κύριε, θα θέλαμε να είχαμε πιο πολλούς οπαδούς!
Οι οπαδοί θέλουν τις καλύτερες θέσεις για να βλέπουν καλά. Βλέπουν το παιχνίδι προσωπικά, μιλάνε γι’ αυτό στο σπίτι μόλις επιστρέψουν, το συζητάνε με τους φίλους τους. Διαβάζουν γι’ αυτό στην εφημερίδα και ακούνε ραδιόφωνο για ασήμαντες λεπτομέρειες, πάνε στη δουλειά και μιλάνε ακόμα γι’ αυτό.
Οι οπαδοί γνωρίζουν λεπτομερέστατες στατιστικές για εκατοντάδες παίκτες. Μερικοί από τους πιο αφοσιωμένους θεατές του Θεού δεν μπορούν να ονομάσουν πέντε από τους δώδεκα αποστόλους, ή να βρουν τα βιβλία στην Αγία Γραφή.
Ας σοβαρευτούμε τώρα. Κάτι δεν πάει καλά αν ενθουσιάζεσαι για τη μπάλα που μπαίνει γκολ, αλλά βρίσκεις διάφορες δικαιολογίες για να χάνεις τις συναθροίσεις. Αυτός ο κόσμος πρέπει να μάθει για τον Ιησού Χριστό, αλλά δεν θα γίνει ποτέ, μέχρι μερικοί μακροχρόνιοι πιστοί μετατραπούν σε αληθινούς οπαδούς.