Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Είναι θέμα κυρίου


Δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα, συμπτώσεις, συγκυρίες. Υπάρχει μόνο ο Κύριος που ρυθμίζει τα πάντα και χωρίς Αυτόν τίποτα δεν κινείται, τίποτα δεν εξελίσσεται. Όλα όσα βλέπουμε γύρω μας είναι καρπός εύστοχων, σοφών χειρισμών του Θεού, με συγκεκριμένους στόχους, με την καλύτερη αξιοποίηση όλων των συνθηκών για το αιώνιο συμφέρον μας.

Όμως, υπάρχει κι άλλος κύριος. Είναι ο σατανάς, ο διάβολος, ο κύριος της αμαρτίας, ο εφευρέτης του ψέματος. Έχει κι αυτός δύναμη ν’ ανοίγει, να κλείνει, να διαμορφώνει εξελίξεις, να εμποδίζει. Όλα αυτά βεβαίως είναι δικαιώματα και δυνατότητες που επιτρέπει και ελέγχει απόλυτα ο Κύριος Ιησούς. Εμείς είμαστε αυτοί που παραχωρούμε με τη στάση της καρδιάς μας και τις επιλογές μας το δικαίωμα και τη δυνατότητα στο διάβολο να ενεργεί έτσι.

Εδώ είναι το λεπτό σημείο, αγαπητέ μου, που εξηγεί με ακρίβεια τα γεγονότα στη ζωή μας. Όλα όσα συμβαίνουν στη δική σου και τη δική μου ζωή, είναι θέμα κυρίου. Ποιος ρυθμίζει, ποιος κανονίζει, ποιος έχει δικαιώματα, σε ποιον έχουμε δώσει το δικαίωμα να ενεργεί και ν’ αποφασίζει για μας και το αιώνιο μέλλον μας;

Το θέλημα του Κυρίου μας είναι «αγαθό και ευάρεστο και τέλειο» (Ρωμαίους ιβ:2). Υπάρχει όμως και το θέλημα του Σατανά, που είναι «απαρχής ανθρωποκτόνος διάβολος». Σπρώχνει τον άνθρωπο στο σκοτάδι, στο ψέμα, αλυσοδένει την ψυχή του με είδωλα, με επιθυμίες, με υλικά πράγματα ώστε να τη σκοτώσει αιώνια.

Μην κάνεις το λάθος αδελφέ μου να συγκρίνεις και ζηλεύεις και πικραίνεσαι. Εσύ κοίτα μόνο τον Κύριό σου στα μάτια. Άκουγε μόνο τη φωνή του γλυκού σου Ποιμένα. Αυτός σε οδηγεί στον ουρανό, σε ετοιμάζει, σε δοκιμάζει, σε αγιάζει, σε παραδέχεται (Εβραίους ιβ:6-8).

Που πάνε οι άλλοι με τη ζωή της ασωτίας που ζούνε; Που τους πηγαίνει η αγάπη τους για τον κόσμο της αμαρτίας; Που θα καταλήξουν; Τολμάς να το σκεφτείς λιγάκι;