Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σκάνδαλο συνεργασίας ναζί - μυστικών υπηρεσιών κλονίζει τη Γερμανία

Κυβερνητικοί πράκτορες κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν ζωτικές πληροφορίες σχετικά με νεοναζιστική τρομοκρατική συμμορία λίγες ώρες πριν την παράδοσή τους στην ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας.
Η υπόθεση αφορά την νεοναζιστική οργάνωση γνωστή ως «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο» (NSU) υπεύθυνη για τις χειρότερες πράξεις ακροδεξιάς βίας στη Γερμανία μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο. Τα μέλη της δολοφόνησαν μία αστυνομικό, πυροβόλησαν και σκότωσαν εννέα μετανάστες (ο ένας έλληνας), πραγματοποίησαν δύο βομβιστικές επιθέσεις και λήστεψαν 14 τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους.
Η αστυνομία ανακάλυψε σε ένα καμένο τροχόσπιτο τα πτώματα των δύο αρχηγών της οργάνωσης που είχαν "αυτοκτονήσει" μετά από ληστεία τράπεζας στην ανατολική Γερμανία τον περασμένο Νοέμβριο.
Οι λεπτομέρειες του σκανδάλου αποκαλύφθηκαν στο γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA, αναγκάζοντας το γερμανικό υπουργείο εσωτερικών να παραδεχτεί ότι πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας που  "παρακολουθούσαν" την συμμορία κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν πληροφορίες για εκείνη.
Κοινοβουλευτική έρευνα αποκάλυψε ότι οι πράκτορες είχαν σκίσει έγγραφα στις 11 Νοεμβρίου - την ημέρα που έπρεπε να παραδοθούν στην ομοσπονδιακή εισαγγελική αρχή της Γερμανίας, η οποία είχε αναλάβει την έρευνα.
Οι αποκαλύψεις έσπειραν υποψίες οτι τα μέλη του νεοναζιστικού θύλακα βρίσκονταν στο μισθολόγιο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών..