Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Ματθ.κδ:26-27 προσέχετε που βλέπετε



Ματθ.κδ:26,27 Εάν λοιπόν είπωσι προς υμάς, Ιδού, εν τη ερήμω είναι, μη εξέλθητε, Ιδού, εν τοις ταμείοις, μη πιστεύσητε· διότι καθώς η αστραπή εξέρχεται από ανατολών και φαίνεται έως δυσμών, ούτω θέλει είσθαι και η παρουσία του Υιού του ανθρώπου.

Προηγουμένως, ο Ιησούς έχει προειδοποιήσει το εβραϊκό υπόλοιπο κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της επταετούς θλίψης, να προσέξει την πνευματική εξαπάτηση. Ο Ιησούς αναφέρθηκε «στους εκλεκτούς» (Ματθ.κδ:24) για δεύτερη από τις τρεις φορές που ο όρος αυτός χρησιμοποιείται σε αυτό το απόσπασμα, το οποίο αναφέρεται στο εβραϊκό υπόλοιπο που θα έρθει στον Χριστό κατά την διάρκεια της Θλίψης. Ο Ιησούς συνεχίζει τις οδηγίες και τις προειδοποιήσεις Του προς τους «εκλεκτούς» στο Ματθ.κδ:26-28.


ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ

Αυτό το απόσπασμα (Ματθ.κδ:26-28) από την επί του όρους ομιλία του Χριστού, βρίσκεται λίγο πολύ μόνο στον Ματθαίο. Ο Ιησούς συνεχίζει την προειδοποίηση Του προς τους εκλεκτούς, για το πώς να μην πλανηθούν. Στην ουσία λέει ότι αν κάποιος έρθει κατά την διάρκεια της Θλίψης και σας πει ότι ο Μεσσίας είναι κάπου μακριά κρυμμένος, μην πιστέψετε τέτοιες «αποκαλύψεις». Γιατί; 

Ο λόγος είναι ότι όταν πραγματικά επιστρέψει ο Μεσσίας, «θέλει ιδεί αυτόν πας οφθαλμός»,  θα είναι «καθώς η αστραπή εξέρχεται από ανατολών και φαίνεται έως δυσμών», δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχει φτάσει. 

Θα είναι οι ψευδόχριστοι και οι ψευδοπροφήτες που θα επιχειρήσουν μυστικές, παρασκηνιακές εμφανίσεις με σκοπό την εξαπάτηση. Παρόλα αυτά, αυτά τα εδάφια «φωνάζουν» ότι η επιστροφή για την οποία μιλάει ο Ιησούς θα είναι σωματική και δημόσια ορατή.