Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Πήρες ποτέ ένα δώρο που το ήθελες πάρα πολύ;

Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, εμείς δεν κάνουμε εκπτώσεις!

Εμείς δίνουμε δωρεάν, Το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού:

Α' Κορ.ιε:1-4 Σας φανερόνω δε, αδελφοί, το ευαγγέλιον, το οποίον εκήρυξα προς εσάς, το οποίον και παρελάβετε, εις το οποίον και ίστασθε, διά του οποίου και σώζεσθε, τίνι τρόπω σας εκήρυξα αυτό, αν φυλάττητε αυτό, εκτός εάν επιστεύσατε ματαίως. Διότι παρέδωκα εις εσάς εν πρώτοις εκείνο, το οποίον και παρέλαβον, ότι ο Χριστός απέθανε διά τας αμαρτίας ημών κατά τας γραφάς, και ότι ετάφη, και ότι ανέστη την τρίτην ημέραν κατά τας γραφάς,

«Μετανοήσατε, και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού εις άφεσιν αμαρτιών, και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος» (Πράξ.β:38).

Πήρες ποτέ ένα δώρο που το ήθελες πάρα πολύ, και δεν το είχες πει σε κανένα; Τι ευχάριστη έκπληξη να καταλάβεις ότι κάποιος σε γνωρίζει τόσο καλά ώστε να ξέρει τις πιο κρυφές σου επιθυμίες!

Ο Θεός είναι απείρως περισσότερο γνώστης των αναγκών μας. Γνωρίζει τι χρειαζόμαστε πριν εμείς το ζητήσουμε ή το σκεφτούμε. Και το πιο σημαντικό, αρχίζει να εργάζεται για λογαριασμό μας, πριν απ’ ότι εμείς περιμένουμε!

Ης.ξε:24 «Και πριν αυτοί κράξωσιν, εγώ θέλω αποκρίνεσθαι· και ενώ αυτοί λαλούσιν, εγώ θέλω ακούει».


Στον κήπο της Εδέμ, ο Θεός ευλόγησε τον Αδάμ και την Εύα, σε συνδυασμό με τις εντολές να αυξηθούν, να πληθύνουν και να γεμίσουν τη γη (Γέν.α:28). Ωστόσο, πριν δημιουργηθεί η Εύα, ο Θεός μίλησε στον Αδάμ στον ενικό και τον διέταξε να μην φάει από τον καρπό του δένδρου της γνώσης του καλού και του κακού (Γέν.β:16). Ως εκ τούτου, η πρώτη αρετή που ζητάει ο Θεός να εξασκήσει ο άνθρωπος, είναι η υπακοή. Ορισμένα πράγματα ποτέ δεν αλλάζουν. Ο Ιησούς είπε, «Εάν με αγαπάτε, τας εντολάς μου φυλάξατε» (Ιωάν.ιδ:15). Ο Θεός, ακόμα απαιτεί υπακοή.


Θαυμαστή είδηση! Η πρώτη προφητεία της Αγίας Γραφής ήταν δίπτυχη αλλά και φοβερή! Ο Μεσσίας θα έρθει και ο Σατανάς θα καταδικαστεί! Ο Θεός είπε στο φίδι, «Επειδή έκαμες τούτο, επικατάρατος να ήσαι μεταξύ πάντων των κτηνών, και πάντων των ζώων του αγρού· επί της κοιλίας σου θέλεις περιπατεί, και χώμα θέλεις τρώγει, πάσας τας ημέρας της ζωής σου· και έχθραν θέλω στήσει αναμέσον σου και της γυναικός, και αναμέσον του σπέρματός σου και του σπέρματος αυτής· αυτό θέλει σου συντρίψει την κεφαλήν, και συ θέλεις κεντήσει την πτέρναν αυτού» (Γέν.γ:14-15). Ο Ιωάννης καθαρά αναφέρει ότι το φίδι είναι ο Σατανάς (Αποκ.ιβ:9).

Αποκ.κ:10  «και ο διάβολος ο πλανών αυτούς ερρίφθη εις την λίμνην του πυρός και του θείου, όπου είναι το θηρίον και ο ψευδοπροφήτης, και θέλουσι βασανίζεσθαι ημέραν και νύκτα εις τους αιώνας των αιώνων».