Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Τηλεδιασκέψεις


Πήρα αυτό το σημείωμα από κάποιον που παρακολούθησε τηλεδιασκέψεις των ημερών, και το μεταφέρω αυτούσιο!


Ως Χριστιανός και παρατηρητής θα ήθελα να αναφερθώ στα τελευταία γεγονότα των εκκλησιών λόγω κορωνοϊού. Παρατηρώ μια επίμονη προσπάθεια περί ενότητας με αποδοχή της διαφορετικότητας όπως λέγεται περί ιδεών ,δογμάτων ,απόψεων ,διαφόρων και προτάσεων. Θα ήθελα να επισημάνω τις εξής παρατηρήσεις που μου φάνηκαν υπό πίεση από την μια και παράξενη από την άλλη.


1.γιατι ξαφνικά πολλοί Χριστιανοί φοβήθηκαν και ένιωσαν πίεση και τρόμο από το φαινόμενο της καραντίνας λόγω ιού?  Αν ο φόβος σε κυριαρχεί που είναι η πίστη σου ? Γιατί το αύριο ανήκει στον Θεό ο οποίος έχει υποτάξει τα πάντα και τους πάντες πρώτον και δεύτερον ποιος θα μας νικήσει αν είμαστε με τον Θεό αφού ο Θεός νίκησε τον κόσμο ?

2.Η ενότητα διαφόρων δογματικών αποχρώσεων που είναι γραμμένο ότι είναι απαιτητό για αναζωπύρωση ?

3.Εφοσον κάποιοι υποστηρίζουν ότι μπορεί όλοι να είμαστε πλανεμένοι και ότι και ένας ορθόδοξος ιερέας κατέχει την αλήθεια, τότε για ποιο λόγο θυσιάστηκε ο Χριστός καταργώντας την επίσημη τυπολατρική θρησκευτικότητα ?

4.λενε ας ακολουθήσουμε τα άτομα προφητείας μακριά από κτίρια εκκλησιών και παλαιοεκκλησιαστικες αντιλήψεις! Αλλά δεν λένε ότι τις έσχατες ημέρες πολλοί ψευδοπροφήτες θα σηκωθούν και θα πλανήσουν πολλούς

5.διακρινεται μια Θεολογική φιλοσοφική προσέγγιση σε όλα ως ρεύμα ακαδημαϊκό δηλαδή τι σημαίνει αυτό σε αυτή την γλώσσα τι το άλλο ,ποιοι είναι οι δαίμονες γιατί ο θρόνος μοιάζει έτσι, υπεραναλύσεις για τον Αντίχριστο κτλ. βασικά τι μας νοιάζουν όλα αυτά ως αναλύσεις ? Εμάς μας νοιάζει να σωθούμε όχι να ψάχνουμε τα μυστήρια του Θεού !

6.ξαφνικα όλοι παίρνουν προφητείες και μιλούν για απίστευτη αναζωπύρωση ενώ προσεύχονται να τους δείξει ο Θεός για τον Κορωνοϊό! Όταν ο Θεός δεν μιλά μήπως πρέπει να σκεφτόμαστε περισσότερο ότι ο Θεός ελέγχει τα πάντα και είναι δικό του το σχέδιο και αν θέλει θα το αποκαλύψει ?

7.βλεπω ποιμένες να λένε ε και εμείς πολλές φορές τόσα χρόνια δεν λέγαμε αλήθειες για να μην πληγώνουμε και να κρατάμε τον κόσμο στην εκκλησία !!!!! Απίστευτα πράγματα να τα ακούς από ποιμένες !

8.εχετε  σκεφτεί μήπως στο σλόγκαν ενότητα με ανοχή διαφορετικότητας ανοίγετε τον ασκό του Αιόλου για την εκκλησία ? Έχετε δει τι έγινε στις ΗΠΑ με την ενότητα διαφορετικότητας ? Ομοφυλόφιλοι  εισήλθαν στις εκκλησίες ως αδελφοί με ανοχή στην διαφορετικότητα όπου μετά ως πλειοψηφία απαίτησαν το μυστήριο του γάμου και εν συνεχεία παιδιά ετεροφυλόφιλων ζευγαριών απαίτησαν να είναι ομοφυλόφιλοι αφού η διαφορετικότητα είναι ανεκτή !!!!!!

Ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου
Ο Θεός να σας ευλογεί όλους.

Χωρίς σχόλια!