Αγωνίζησθε δια την πίστιν

Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

Δεκάχρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε ζωντανό ύστερα από 17 ώρες στα συντρίμμια

Υστερα από δεκαεπτά ώρες απεγκλωβίστηκε ζωντανό από τα συντρίμμια κοριτσάκι δέκα ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε της Ιταλίας, η οποία επλήγη από τον φονικό σεισμό. 

Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με τη διάσωση του μικρού κοριτσιού από τα συντρίμμια στο χωριό Αματρίτσε, δίνοντας ελπίδα στους κατοίκους για περισσότερους επιζώντες.

Συγκλονιστικές οι στιγμές που καταγράφονται στο βίντεο: «Είναι ζωντανή», φωνάζουν οι διασώστες για το δεκάχρονο κορίτσι ενώ το απομακρύνουν από τα συντρίμμια του σπιτιού όπου βρισκόταν θαμμένο επί 17 ώρες.

Στην εικόνα φαίνονται τα ποδαράκια της σκεπασμένα με χώμα καθώς οι άντρες των συνεργείων διάσωσης προσπαθούν με προσεκτικές κινήσεις να την ελευθερώσουν από τα ερείπια.

«Είναι μια πανέμορφη στιγμή σε ένα τοπίο καταστροφής» λέει ο πυροσβέστης, Ντανίλο Ντιονίσι, και προσθέτει ότι η μικρή θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Δυστυχώς, στο χωριό Αματρίτσε, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι έντεκα ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο σεισμός, και ιδίως στην Αματρίτσε και στο Ακούμουλι, οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων, εξακολουθώντας να σκάβουν ακόμα και στο σκοτάδι, με την βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.