Αγωνίζησθε δια την πίστιν

Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2016

Βρέθηκε καθαρό νερό στην Ύδρα του Πλούτωνα

Επιστήμονες της NASA ανακοίνωσαν πως η Ύδρα, ο δορυφόρος του Πλούτωνα, είναι σχεδόν πλήρως καλυμμένος με πάγο από καθαρό νερό.

Η διαπίστωση προέρχεται από την ανάλυση των στοιχείων που έστειλε το σκάφος «Νέοι Ορίζοντες», το οποίο πέρασε κοντά από τον Πλούτωνα πέρυσι το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, ο πάγος της Ύδρας είναι πολύ πιο καθαρός από τους πάγους στους υπόλοιπους δορυφόρους του νάνου πλανήτη, όπως για παράδειγμα του πολύ μεγαλύτερου Χάροντα. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ύδρα, με διάμετρο περίπου 50 χιλιομέτρων, αντανακλά σαν λαμπερή χιονόμπαλα.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Σάιμον Πόρτερ του Νοτιοδυτικού Ινστιτούτου Ερευνών του Κολοράντο έκαναν λόγο για «απίστευτη καθαρότητα» στο παγωμένο κρυστάλλινο νερό της Ύδρας, χωρίς να γνωρίζουν γιατί αυτό συμβαίνει.

Mια θεωρία είναι ότι ο συγκεκριμένος δορυφόρος, δημιουργήθηκε από θραύσματα πάγου που εκτινάχθηκαν στο διάστημα, από μια σύγκρουση δύο ουράνιων σωμάτων.