Αγωνίζησθε δια την πίστιν

Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Mέσω των ψαριών καταναλώνουμε τα απορρίμματά μας

Μελέτη που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην επιθεώρηση Scientific Reports υποστηρίζει ότι τα ψάρια που καταναλώνουμε περιέχουν σε μεγάλο βαθμό απορρίμματα. 


Η μελέτη δείχνει ότι εκατοντάδες είδη της θαλάσσιας ζωής, τα οποία διατίθενται προς πώληση και κατανάλωση, περιέχουν πλαστικό, ίνες αλλά και τοξικές χημικές ουσίες που προέρχονται από την ανθρώπινη δραστηριότητα. 


Οι ερευνητές μελέτησαν δείγματα από αγορές στο Μακασάρ στην Ινδονησίας και από την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Στην συνέχεια, τα ψάρια και τα οστρακοειδή κατηγοριοποιήθηκαν ανά είδος, όπου ήταν δυνατόν. 


Στην Ινδονησία, σκουπίδια από την ανθρώπινη δραστηριότητα βρέθηκαν στο 28% των ψαριών και στο 55% όλων των ειδών. Ομοίως, στις ΗΠΑ, απορρίμματα εντοπίστηκαν στο 25% των ψαριών και στο 67% όλων των ειδών. 


Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα ευρήματα της μελέτης είναι αρκετά ανησυχητικά για την ποιότητα των ψαριών που καταναλώνονται και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει το μέγεθος της μόλυνσης στην υγεία των ανθρώπων.


πηγή: enallaktikos.gr