Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Γυναίκες κήρυκες

Καθώς αγγίζουμε για άλλη μια φορά το θέμα «γυναίκες κήρυκες, δάσκαλοι, ποιμένες» θέλω να ξεκαθαρίσω ότι αυτό είναι ένα ψέμα που ειπώθηκε πριν από πολλά χρόνια, ότι ο Θεός κάλεσε και έστειλε γυναίκες να κηρύξουν! Υπάρχουν εκατοντάδες λεγόμενες γυναίκες κήρυκες σε όλο τον κόσμο, και όλες τους λένε τα ίδια ψέματα, ότι ο Θεός τις έστειλε να κηρύξουν. Ο Θεός ποτέ δεν καλεί ή αποστέλλει γυναίκες να κηρύξουν!

Μπορεί να αναρωτηθείτε γιατί τα λέω αυτά. Επειδή δεν υπάρχει καμία Γραφή που να λέει ότι ο Θεός το έκανε! Καταλάβετέ το και κρατείστε το, δεν υπάρχει τόπος στην Αγία Γραφή όπου γυναίκες έκαναν κάποιο κήρυγμα! Πουθενά!  Η Αγία Γραφή καταδικάζει τις γυναίκες που προσπαθούν να κηρύττουν και να έχουν εξουσία πάνω στον άντρα.

Τώρα, ας πάμε στην Αγία Γραφή, να δούμε τι λέει, και αυτό θα κρατήσουμε. Κάθε φορά που διαβάζεις την αλήθεια μέσα στον λόγο του Θεού και δεν την πιστεύεις, είσαι απλά υποκριτής!  Γυναίκες και αδύναμοι άντρες προσπαθούν να δικαιολογηθούν μέσα από τις Γραφές, αλλά όλοι έχουν αποτύχει. 

Οι λεγόμενες γυναίκες κήρυκες αναφέρονται στην Δεβόρα, επειδή έκρινε τον Ισραήλ. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά η Αγία Γραφή δεν λέει ότι κήρυξε! Η Δεβόρα ήταν προφήτισσα και οι ανόητοι και βραδείς τη καρδία προσπαθούν να το ταιριάξουν με το Ιωήλ β:28, «Και μετά ταύτα θέλω εκχέει το πνεύμά μου επί πάσαν σάρκα· και θέλουσι προφητεύσει οι υιοί σας και αι θυγατέρες σας· οι πρεσβύτεροί σας θέλουσιν ενυπνιασθή ενύπνια, οι νεανίσκοι σας θέλουσιν ιδεί οράσεις».

Μη γνωρίζοντας τις Γραφές, ούτε τη δύναμη του Θεού, λένε ότι η προφητεία είναι κήρυγμα. Προφητεία δεν είναι το κήρυγμα, αλλά η προόριση ενός γεγονότος που πρόκειται να συμβεί. Οι γυναίκες μπορούν να προφητεύουν, αλλά όχι να κηρύττουν! 

Μάρκ.ις:9-10, «Αφού δε ανέστη το πρωΐ της πρώτης της εβδομάδος, εφάνη πρώτον εις την Μαρίαν την Μαγδαληνήν, εξ ης είχεν εκβάλει επτά δαιμόνια. Εκείνη υπήγε και απήγγειλε προς εκείνους, οίτινες είχον σταθή μετ' αυτού, ενώ επένθουν και έκλαιον.

Οι ψευτοεκκλησίες αρέσκονται να λένε ένα ψέμα σχετικά με αυτή τη Γραφή, ότι η Μαρία κήρυξε το πρώτο κήρυγμα.

Λένε ψέματα και όποιος τα πιστεύει, πιστεύει ένα ψέμα, επειδή η Αγία Γραφή δεν λέει ότι αυτή κήρυξε το πρώτο οτιδήποτε, απλά τους ανάγγειλε ένα γεγονός!

Ένα άλλο εδάφιο στο οποίο ψεύδονται είναι το Γαλ.γ:28, «Δεν είναι πλέον Ιουδαίος ουδέ Έλλην, δεν είναι δούλος ουδέ ελεύθερος, δεν είναι άρσεν και θήλυ· διότι πάντες σεις είσθε εις εν Χριστώ Ιησού». 

Από αυτό συμπεραίνουν, άλλο ένα ψέμα, ότι ο Θεός θα χρησιμοποιήσει γυναίκες ακριβώς όπως χρησιμοποιεί έναν άντρα.  Η Αγία Γραφή ποτέ δεν έκανε καμία τέτοια δήλωση, άρα έχουμε άλλο ένα ψέμα. Το εδάφιο αυτό δείχνει ότι ο Θεός δεν προσωποληπτεί όσο αφορά στην σωτηρία. Η Γραφή λέει: «Τότε ο Πέτρος ανοίξας το στόμα είπεν· Επ' αληθείας γνωρίζω ότι δεν είναι προσωπολήπτης ο Θεός, αλλ' εν παντί έθνει, όστις φοβείται αυτόν και εργάζεται δικαιοσύνην, είναι δεκτός εις αυτόν» (Πράξ.ι:34-35), και πάλι, «Διότι πάντες είσθε υιοί Θεού διά της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού» (Γαλ.γ:26). 

Το Γαλ.γ:28 ούτε κατά διάνοια δεν επιτρέπει σε μια γυναίκα να κηρύττει το Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.  Όταν είσαι τυφλός και εξαπατημένος από τον διάβολο, θα πιστέψεις κάθε ψέμα και κάθε αξιοκατάκριτη διδασκαλία που εμφανίζεται. 

Φιλιπ.δ:3 «και παρακαλώ και σε, σύντροφε γνήσιε, βοήθει αυτάς αίτινες συνηγωνίσθησαν μετ' εμού εις το ευαγγέλιον ομού και με τον Κλήμεντα και τους λοιπούς συνεργούς μου, των οποίων τα ονόματα είναι εν βιβλίω ζωής».

Όταν ο απόστολος Παύλος είπε, «βοήθει αυτάς αίτινες συνηγωνίσθησαν μετ' εμού εις το ευαγγέλιον», αμέσως ο δυσκίνητος σαρκικός νους θα πει: βλέπεις, είχε γυναίκες που τον βοηθούσαν να κηρύττει. Και φυσικά αυτό δεν είναι αλήθεια. Δεν μπορείς να βρεις πουθενά μια γυναίκα να βοηθάει τον Παύλο στο κήρυγμα.

Ο απόστολος Παύλος κήρυξε, «Αλλά και εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού σας κηρύττη άλλο ευαγγέλιον παρά εκείνο, το οποίον σας εκηρύξαμεν, ας ήναι ανάθεμα. Καθώς προείπομεν, και τώρα πάλιν λέγω· Εάν τις σας κηρύττη άλλο ευαγγέλιον παρά εκείνο, το οποίον παρελάβετε, ας ήναι ανάθεμα» (Γαλ.α:8-9). 

Οι απόστολοι μας απαγορεύουν να κηρύττουμε ένα άλλο ευαγγέλιο, διαφορετικό από αυτό που κήρυξαν. Αν αυτοί δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να κηρύξουν, τότε κανείς δεν δικαιολογείται να το κάνει σήμερα! 

Εκκλ.ζ:27-28, «Ιδέ, τούτο εύρηκα, λέγει ο Εκκλησιαστής, εξετάζων εν προς εν, διά να εύρω τον λόγον· τον οποίον έτι η ψυχή μου εκζητεί αλλά δεν ευρίσκω· άνδρα ένα μεταξύ χιλίων εύρηκα· γυναίκα όμως μίαν μεταξύ πασών τούτων δεν εύρηκα». Ο βασιλιάς Σολομώντας δεν βρήκε καμία στις μέρες του! 

Ησ.γ:12 Τον λαόν μου, παιδάρια καταδυναστεύουσιν αυτόν, και γυναίκες εξουσιάζουσιν επ' αυτού. Λαέ μου, οι οδηγοί σου σε κάμνουσι να πλανάσαι και καταστρέφουσι την οδόν των βημάτων σου.

Αναγνώστη, βλέπεις τι λέει ο Ησαΐας; Μίλησε ξεκάθαρα εδώ, ότι αν σε οδηγεί γυναίκα, θα σε αναγκάσει να πλανηθείς και θα σε καταστρέψει!  Σε πείσμα όσων λέει η Βίβλος, υπάρχουν ακόμα ανόητοι, δεμένοι με δεσμά σκότους, αδύναμοι, ασεβείς άντρες που χρίουν γυναίκες επισκόπους, πρεσβύτερους και ποιμένες. Έχετε γυναίκες επικεφαλής εκκλησιών, που οδηγούν άντρες και γυναίκες στην φωτιά της κόλασης και την καταστροφή; 

Ης.θ:16-17, «Διότι οι μακαρίζοντες τον λαόν τούτον πλανώσιν αυτόν· και οι μακαριζόμενοι υπ' αυτών αφανίζονται. Διά τούτο ο Κύριος δεν θέλει ευφρανθή εις τους νεανίσκους αυτών, ουδέ θέλει ελεήσει τους ορφανούς και τας χήρας αυτών· επειδή πάντες είναι υποκριταί και κακοποιοί, και παν στόμα λαλεί ασεβώς. Εν πάσι τούτοις ο θυμός αυτού δεν απεστράφη, αλλ' η χειρ αυτού είναι έτι εξηπλωμένη». 

Ο καθένας που κάθεται κάτω από γυναίκες κήρυκες είναι υποκριτής και κακοποιός σύμφωνα με αυτά που λέει ο λόγος του Θεού!

Μερικές είναι αρκετά ανόητες ώστε να αυτοαποκαλούνται ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ! Πόσο έχουν  τυφλωθεί από τον διάβολο.  Η Βίβλος λέει στην Α’ Τιμ.γ:1-2, «Πιστός ο λόγος· (αυτό σημαίνει ότι κάθε άλλος λόγος εκτός από αυτόν που θα πει, δεν είναι πιστός) Εάν ΤΙΣ ορέγηται επισκοπήν, καλόν έργον επιθυμεί. Πρέπει λοιπόν Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ να ήναι άμεμπτος, ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΑΝΗΡ (όχι ενός ανδρός γυνή), άγρυπνος, σώφρων, κόσμιος, φιλόξενος, διδακτικός».

Ακούστε τι είπε ο Παύλος, «Αι γυναίκές σας ας σιωπώσιν εν ταις εκκλησίαις· διότι δεν είναι συγκεχωρημένον εις αυτάς να λαλώσιν, αλλά να υποτάσσωνται, καθώς και ο νόμος λέγει. Αλλ' εάν θέλωσι να μάθωσι τι, ας ερωτώσιν εν τω οίκω τους άνδρας αυτών· διότι αισχρόν είναι εις γυναίκας να λαλώσιν εν εκκλησία..»  (Α’ Κορ.ιδ:34-35).

Έχουμε λοιπόν λεγόμενες γυναίκες κήρυκες, που πηγαίνουν αντίθετα προς την Αγία Γραφή, και λαμβάνουν μέρος σε συνέδρια σαν ομιλήτριες.  Παρόλο που η Βίβλος λέει να παραμένουν σιωπηλές στις εκκλησίες τους και αν θέλουν να μάθουν κάτι, να ρωτάνε τους συζύγους τους στο σπίτι, αυτές πρόθυμα αγνοούν την Αγία Γραφή και εξακολουθούν να επιμένουν να στέκονται μπροστά στην εκκλησία και να λένε στους συζύγους τους και σε άλλους, τι πρέπει να κάνουν. 

Α’ Τιμ.β:11-14, «Η γυνή ας μανθάνη εν ησυχία μετά πάσης υποταγής· εις γυναίκα όμως δεν συγχωρώ να διδάσκη, μηδέ να αυθεντεύη επί του ανδρός, αλλά να ησυχάζη. Διότι ο Αδάμ πρώτος επλάσθη, έπειτα η Εύα· και ο Αδάμ δεν ηπατήθη, αλλ' η γυνή απατηθείσα έγεινε παραβάτις» 

Όπως μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα, οι Γραφές είναι εναντίον των γυναικών που κηρύττουν. Η Αγία Γραφή επιτρέπει μόνο στις ηλικιωμένες γυναίκες να διδάσκουν τις νεότερες σύμφωνα με τον Τίτο β: 3-5, «Αι γραίαι ωσαύτως να έχωσι τρόπον ιεροπρεπή, μη κατάλαλοι, μη δεδουλωμέναι εις πολλήν οινοποσίαν, να ήναι διδάσκαλοι των καλών, (τώρα η Βίβλος θα περιγράψει τι μπορεί να διδάξει μια γυναίκα και μέχρι εκεί) διά να νουθετώσι ΤΑΣ ΝΕΑΣ να ήναι φίλανδροι, φιλότεκνοι, σώφρονες, καθαραί, οικοφύλακες, αγαθαί, ευπειθείς εις τους ιδίους αυτών άνδρας, διά να μη βλασφημήται ο λόγος του Θεού».

Όταν οι γυναίκες το ακολουθούν αυτό, τότε είναι σύμφωνες με αυτό που λέει ο λόγος του Θεού.

Α’ Κορ.ιδ:40 «πάντα ας γίνωνται ευσχημόνως και κατά τάξιν».

Κλείνοντας, αδελφοί και αδελφές μου, δεν υπάρχουν γυναίκες απόστολοι, γυναίκες επίσκοποι, πρεσβύτεροι, ποιμένες ή Ευαγγελιστές στην Αγία Γραφή! Είναι από τον διάβολο και τα βάθη της κόλασης!  Όλες οι εκκλησίες που έχουν γυναίκες κήρυκες ή πιστεύουν σε γυναίκες κήρυκες, δεν πιστεύουν την Αγία Γραφή και η λατρεία τους είναι μάταιη.  Η συμβουλή μου προς εσένα αναγνώστη είναι να βγεις από κάθε εκκλησία που έχει γυναίκες κήρυκες, και να περπατήσεις στην αλήθεια.

Αποκ.β:20 Έχω όμως κατά σου ολίγα, διότι αφίνεις την γυναίκα Ιεζάβελ, ήτις λέγει εαυτήν προφήτιν, να διδάσκη και να πλανά τους δούλους μου εις το να πορνεύωσι και να τρώγωσιν ειδωλόθυτα.

Είμαι πρόθυμος να απαντήσω σε όλες τις επικρίσεις, ώστε ο κόσμος να μάθει από τον αιώνιο και ζωντανό λόγο του Θεού, ότι αυτά τα λόγια είναι πιστά και αληθινά.