Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Γιατί δεν έχω λάβει το Άγιο Πνεύμα;



Εβρ.ι:38 Ο δε δίκαιος θέλει ζήσει εκ πίστεως….
Από τη στιγμή που δεχόμαστε να ακολουθήσουμε τον Ιησού, τα πάντα - απολύτως τα πάντα - που έχουμε αποκτήσει είναι, και θα πρέπει να είναι, διά πίστεως. Αναφέρομαι στην πίστη του Αβραάμ, η οποία αποκλείει κάθε είδους συναίσθημα, και ενεργεί με την λογική ή την νοημοσύνη.
Ο Αβραάμ δεν θυσίασε τον Ισαάκ ωθούμενος από «συναισθηματική» πίστη, αλλά από μια πίστη που είχε απογυμνωθεί εντελώς από τα συναισθήματα και ήταν ντυμένη με νοημοσύνη, επειδή Αυτός που του υποσχέθηκε να τον ανταμείψει, δεν έχει αποτύχει ποτέ ή δεν θα αποτύχει ποτέ να εκπληρώσει τις υποσχέσεις Του (Εβρ.ι.23). Για το λόγο αυτό, ο Θεός μας «διέταξε» να κοιτάζουμε στον Αβραάμ.

Ησ.να:2 Εμβλέψατε εις τον Αβραάμ τον πατέρα σας….
Ο λόγος για τον οποίο πολλοί δεν έχουν λάβει το Άγιο Πνεύμα, παρόλο που αυτό είναι το θέλημα του Θεού, είναι επειδή υπάρχει πολλή συναίσθημα ενώ το ζητούν. Κάποιοι είναι σαν να ζητιανεύουν, κλαίγοντας ασταμάτητα, προσπαθώντας να «ευαισθητοποιήσουν» τον Θεό. Το αποτέλεσμα: ποτέ δεν το λαμβάνουν!
Το Άγιο Πνεύμα «κατακτάται» από την πίστη, όπως οτιδήποτε άλλο στη ζωή μας.
Όταν θέλεις να κάνεις ανάληψη από τον λογαριασμό σου και ξέρεις ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα μέσα, δεν χρειάζεται να «ικετεύσεις» τον ταμία της τράπεζας για να σου δώσει τα χρήματα! Απλά του δίνεις την ταυτότητά σου και το βιβλιάριο της τράπεζας και ο ταμίας θα σου δώσει τα χρήματα. Αυτό είναι! Δεν υπάρχουν συναισθήματα εδώ, ούτε υπάρχει ανάγκη να πείσεις τον ταμία να σου δώσει ό, τι είναι δικό σου.
Το Άγιο Πνεύμα είναι μια υπόσχεση και μια προφητεία! Ο Θεός θέλει να σου δώσει το Πνεύμα Του. Υπάρχει καμία αμφιβολία;
Τι άλλο χρειάζεσαι, εκτός από την πίστη, για να λάβεις την εκπλήρωση αυτής της υπόσχεσης και προφητείας;
Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να υπάρχει παρεμπόδιση:
1.Αμφιβολία ή πνευματική υπερηφάνεια. Οι πνευματικές εμπειρίες δεν μπορούν να επιλυθούν με το μυαλό. Για να πάρεις το Άγιο Πνεύμα, πρέπει να αφήσεις κατά μέρος τα πνευματικά σου επιχειρήματα και να φανερώσεις μια παιδική πίστη (Ματθ.ιη:2-4).

2. Θρησκευτικές παραδόσεις. Οι θρησκευόμενοι άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι στο «εμείς έτσι τα μάθαμε» δυσκολεύονται να λάβουν το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να απελευθερωθείς από την παράδοση.

3. Ο φόβος του υπερφυσικού. Μερικοί Χριστιανοί μεγάλωσαν σε δόγματα που δίδασκαν ενάντια στο βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος. Τους έχουν φοβίσει με διάφορες ανακρίβειες. Στην πραγματικότητα, οι πρώτοι μαθητές της Καινής Διαθήκης μιλούσαν σε γλώσσες και βίωσαν θαύματα - αλλά η πίστη τους δεν ήταν κάτι παράξενο, ήταν το φυσιολογικό! Οι άνθρωποι που φοβούνται την υπερφυσική δύναμη του Θεού θα «παλέψουν» για να την λάβουν.

4. Ανομολόγητη αμαρτία. Η Βίβλος μας λέει ότι το Άγιο Πνεύμα μπορεί να «σβήσει» καθώς και ότι  «λυπάται» (Α ́ Θης.ε:19, Εφεσ.δ:30). Επειδή είναι Άγιο, οι αμαρτωλές συνήθειες και συμπεριφορές μας μπορούν να το αναγκάσουν να αποσυρθεί. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να βαδίζουμε σε συνεχή κοινωνία με τον Θεό και να είμαστε πρόθυμοι να μετανοήσουμε γρήγορα όταν γνωρίζουμε ότι έχουμε αμαρτήσει. Μερικοί άνθρωποι «στριμώχνουν» τις μυστικές αμαρτίες τους στα ντουλάπια της καρδιάς τους. Αν θέλεις να γεμίσεις με το Άγιο Πνεύμα, πρέπει να είσαι πρόθυμος να ανοίξεις αυτά τα ντουλάπια και να προσκαλέσεις το φως της αγιότητας του Θεού σε κάθε σκοτεινή γωνιά της ζωής σου.

5. Συναισθηματικές πληγές. Μερικοί άνθρωποι κουβαλάνε μεγάλο βάρος συναισθηματικών καταστάσεων για να γεμίσουν με το Πνεύμα. Κάποιοι έχουν κακοποιηθεί, άλλοι έχουν πέσει κάτω από το άγχος, άλλοι έχουν κατάθλιψη. Χρειάζονται πρώτα θεραπεία. Όπως ο Λάζαρος την ημέρα που αναστήθηκε από τους νεκρούς, είναι δεμένοι με τα ταφικά ρούχα εκείνου του καιρού και πρέπει να ξετυλιχτούν για να μπορέσουν να γευτούν το πλήρες χρίσμα του Θεού (Ιωάν.ια:44). Η θεραπεία είναι συχνά απαραίτητη πριν ένα άτομο μπορέσει να λάβει την ευλογία της βάπτισης του Αγίου Πνεύματος.

6. Ένα ανένδοτο πνεύμα. Δεν μπορείς να γεμίσεις με το Άγιο Πνεύμα αν είσαι γεμάτος από τον εαυτό σου. Μερικοί άνθρωποι είναι πολύ «κλειστοί». Δεν έχουν παραδώσει τα σχέδια, τα οικονομικά, τις σχέσεις ή το χρόνο τους στον Θεό. Έχουν σχεδιάσει τη ζωή τους και δεν θέλουν ο Θεός να διακόπτει τα σχέδιά τους. Ωστόσο, ο Θεός προσπαθεί να γεμίσει καρδιές που έχουν αδειάσει και παραδοθεί. Μόνο οι πλήρως παραδομένες μπορούν να βιώσουν την πληρότητα της δύναμής Του.
Εάν δεν έχεις λάβει το βάπτισμα του Αγίου Πνεύματος, ή αν η ροή του Πνεύματος έχει μπλοκαριστεί στη ζωή σου, άδειασε την καρδιά σου σήμερα και προετοιμάσου για την προσωπική σου Πεντηκοστή.