Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Γένεση (017)


Γέν.α:22,23 Και ευλόγησεν αυτά ο Θεός, λέγων, Αυξάνεσθε και πληθύνεσθε και γεμίσατε τα ύδατα εν ταις θαλάσσαις· και τα πετεινά ας πληθύνωνται επί της γης. Και έγεινεν εσπέρα και έγεινε πρωΐ, ημέρα πέμπτη.

Ο Θεός έδωσε ευλογία πάνω σ’ αυτή την πλάση και μέσα σ’ αυτό το ευλογημένο περιβάλλον τοποθετήθηκε ο Αδάμ! Δεν υπήρχε αυτή η κατάρα και το κυνηγητό μεταξύ των ειδών που υπάρχει σήμερα.

Το «είπεν» ο Θεός στα πτηνά, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σημαίνει ότι έβαλε μέσα τους το ένστικτο να κάνουν ό,τι Αυτός ήθελε.


Κάθε χρόνο χιλιάδες πουλιά μεταναστεύουν ταξιδεύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα στο σωστό χρόνο και τόπο. Κάθε Φθινόπωρο το πουλί της Αμερικής, με το όνομα Κιτρινοπούλι, ενώ είναι ακόμη πολύ νέο, πετά 3.000 μίλια διασχίζοντας τον Ειρηνικό Ωκεανό από την Αλάσκα στο νησί της Χαβάης, χωρίς γονείς για να το οδηγήσουν μέσα στο σκοτάδι, τα σύννεφα, τις καταιγίδες και πάνω από ξηρά κατ’ ευθείαν στον προορισμό του. ΠΟΙΟΣ δίδαξε αυτό το πουλί να μεταναστεύει;

Η Εβραϊκή λέξη “πτηνό” χρησιμοποιείται για κάθε τι που πετάει, έτσι περιλαμβάνει εκτός από τα πτηνά, τα έντομα, φτερωτά θηλαστικά (νυχτερίδες) και ερπετά (πτεροδάκτυλα).

Υπάρχουν δύο εδάφια στο βιβλίο του Ησαία (ιδ:29 & λ:6) που αναφέρουν τους “πατωμένους όφεις”. Σήμερα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όμως ο ιστορικός Ηρόδοτος, που έζησε 200 χρόνια μετά τον Ησαία, δίνει μια λεπτομερή περιγραφή των πετούμενων όφεων στην Αραβία κι έτσι δεν έχουμε καμία δικαιολογία να αμφιβάλουμε.


Γέν.α:24,25
Τα ζώα της ξηράς διαιρούνται σε τρεις μεγάλες ομάδες, σύμφωνα με αυτό το εδάφιο.

α. Κτήνη= (πιθανόν) πρόβατα, βόδια, όνους, καμήλες και άλογα, γάτες, σκύλους. Όσο πιο πίσω στα ιστορικά αρχεία ανατρέχουμε, βλέπουμε πως αυτά τα ζώα πολλές φορές “εξημερώθηκαν”. Δεν υπάρχει κάποια επιστημονική απόδειξη του γεγονότος, ότι όλα τα ζώα ήταν άγρια μέχρι να εξημερωθούν από τον άνθρωπο. Μάλλον, ο Θεός γνωρίζοντας τις ανθρώπινες ανάγκες έφτιαξε ειδικά μερικά ζώα για να βοηθούν τον άνθρωπο.


β. Ερπετά= μικρά ερπετά και έντομα, από τα οποία 800.000 έχουν κατονομαστεί.
Θα μπορούσε να πει κανείς: Αφού πολλά φυτά για να αναπαραχθούν χρειάζονται τα έντομα, πώς ο Θεός έκανε πρώτα τα φυτά και μετά τα έντομα;
Αν δεχτούμε ότι οι ημέρες της δημιουργίας ήταν 24ωρες, δεν υπάρχει πρόβλημα! Τα ερπετά αποτελούν μεγάλη κατηγορία. Αν και το όνομά τους υποδηλώνει πως κινούνται έρποντας, υπάρχει μια φανταστικά μεγάλη ποικιλία στις μεθόδους της κίνησής τους.

γ. Ζώα της γής= Άγρια ζώα που δεν συνδέονται στενά με τον άνθρωπο και γυρίζουν ελεύθερα.

Αυτό που βλέπουμε πάλι εδώ είναι ότι ο Θεός έδωσε παντοδύναμη διαταγή και απευθύνθηκε στη γη να γεννήσει ψυχές ζώσες κατά το είδος αυτών, και η διαταγή εκτελέστηκε όχι χάρις στη δύναμη της γής αλλά χάρις στη δύναμη και την ενέργεια του λόγου του Θεού.