Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Γένεση (014)


Γέν.α:11 Και είπεν ο Θεός, Ας βλαστήση η γη χλωρόν χόρτον, χόρτον κάμνοντα σπόρον, και δένδρον κάρπιμον κάμνον καρπόν κατά το είδος αυτού, του οποίου το σπέρμα να ήναι εν αυτώ επί της γης. Και έγεινεν ούτω.

Όταν λέει “χόρτο” αναφέρεται στο γρασίδι αντίθετα με το “δένδρον” που αναφέρεται σε κάθε είδους φυτική βλάστηση. Την ημέρα που ο Θεός δημιούργησε τη φυτική ζωή δεν υπήρχε ακόμα ο ήλιος-απαραίτητος για να γίνει η φωτοσύνθεση και να δημιουργηθεί η χλωροφύλλη-παρά μόνο εκείνο το φως. Δεχόμενοι όμως ότι οι ημέρες της δημιουργίας είναι 24ωρες, δεν υπάρχει πρόβλημα, γιατί την επόμενη μέρα έλαμψε ο ήλιος. Αν δεν ήταν 24ωρες, τότε τα φυτά θα μπορούσαν να αναπτυχθούν με το φως που είχε δημιουργήσει ο Θεός-όχι άστρο-και από το οποίο μάλλον πήρε κι έκανε τον ήλιο.

Επειδή η ατμόσφαιρα ήταν υγρή και υπήρχε ζέστη, η βλάστηση τότε πραγματικά οργίαζε. Ήταν πολύ εύκολο να βλαστήσει το κάθε τι πάνω στη γη.

Όταν έγινε ο κατακλυσμός, τα νερά δημιούργησαν λάσπες που κάλυψαν τη βλάστηση αεροστεγώς. Κλείστηκαν δηλαδή οι πόροι των φυτών απ’ όπου θα μπορούσε να βγει αέρας και εξ αιτίας χημικών ενώσεων που έγιναν σ’ αυτό το περιβάλλον δημιουργήθηκαν τα απολιθώματα, από τα οποία σήμερα μπορούμε να καταλάβουμε ότι η βλάστηση πραγματικά οργίαζε. (Το πετρωμένο δάσος της Μυτιλήνης έγινε με τον κατακλυσμό) Εδώ συναντάμε για πρώτη φορά τη φράση “κατά το είδος αυτού” που επαναλαμβάνεται 8 φορές σ’ όλο το κεφάλαιο. Αυτό αντικρούει τη Θεωρία της Εξέλιξης που υποδηλώνει ότι όλα τα είδη της ζωής παρουσιάστηκαν από ένα είδος ζωής πριν από πολλά χρόνια. Όμως, οι εξελικτικοί δεν μπορούν να δείξουν ούτε ένα είδος δέντρου, που να μεταβλήθηκε σε κάποιο άλλο δέντρο. Μπορείς να διασταυρώσεις ένα πορτοκάλι με ένα λεμόνι, αλλά ο καρπός εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο είδος φρούτου, δηλαδή κίτρο.

Με τον ίδιο τρόπο, υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες σταφυλιού, και ιστορίες για κρασιά και αμπέλια χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια, όμως τα σταφύλια παραμένουν σταφύλια και ποτέ δεν μετατράπηκαν σε δαμάσκηνα! Πολλά δέντρα και φυτά εξαρτώνται από τα έντομα για γονιμοποίηση. Σ’ άλλες περιπτώσεις το έντομο με τη σειρά του εξαρτάται από το φυτό για τη τροφή του. 

Για παράδειγμα:
Στο Μεξικό υπάρχουν περίπου 30 είδη του φυτού Γιούκα. Το φυτό αυτό πολλαπλασιάζεται μόνο από ένα είδος εντόμου (πρόκειται για ένα είδος νυκτόβιου λεπιδόπτερου) τα διάφορα είδη του οποίου είναι το καθένα προσαρμοσμένο προς ένα ξεχωριστό είδος Γιούκας!!! Χωρίς αυτό το είδος του εντόμου, το φυτό αυτό δεν μπορεί να κάνει σπόρους και χωρίς (έστω και λίγους) απ’ αυτούς τους σπόρους η κάμπια (η προνύμφη) αυτού του εντόμου δεν μπορεί να επιζήσει!

Η συκιά του Moreton Bay στην Αυστραλία, κι ακόμα η συκιά της Σμύρνης στην Τουρκία, εξαρτώνται για γονιμοποίηση από τις σφήκες. Προσπάθειες για να αναπτυχθεί αυτό το φυτό στη Χαβάη και την Καλιφόρνια απέτυχαν οικτρά, μέχρι που εμφανίστηκε το κατάλληλο είδος σφήκας απ’ την αντίστοιχη χώρα. Σύμφωνα με τη θεωρία της εξέλιξης, αυτά τα έντομα απλώς “συνέβη” να παρουσιαστούν την κατάλληλη ώρα, στον κατάλληλο τόπο, για το κατάλληλο φυτό. Όμως, οι μαθηματικοί μας λένε ότι οι πιθανότητες για τέτοια “συμπτωματικά” γεγονότα είναι μία στο άπειρο, δηλαδή μηδέν.

Το 1864 o Louis Pasteur απέδειξε κατηγορηματικά, ότι η ζωή προέρχεται μόνο από ζωή. Κανένα άψυχο υλικό δεν μπορεί να δημιουργήσει ζωή. Κάθε φορά που ο χειρούργος κάνει μια εγχείρηση, στηρίζεται στην αντικειμενική αλήθεια, ότι κανένα βακτηρίδιο δεν μπορεί να φθάσει στην πληγή, όσο τα εργαλεία του είναι “αποστειρωμένα”.

Παρ’ όλα αυτά επιστήμονες προσπαθούν να αποδείξουν ότι εκατομμύρια χρόνια πριν, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, έτσι, η ζωή μπορεί να έχει προέλθει από την ανυπαρξία, κατά τύχη πριν από 500 εκατομμύρια χρόνια. Όμως, σ’ ένα τέτοιο σκεπτικό όχι μόνο αυτό, αλλά οτιδήποτε άλλο “μπορούσε να έχει συμβεί”. Μια γάτα θα μπορούσε να έχει σκυλάκια......... 

Η πραγματική επιστήμη περιορίζεται σε ότι έχει παρατηρηθεί από τον άνθρωπο. Έτσι δεν είναι σε θέση να μας πει τίποτε θετικό για την προέλευση της ζωής. Μπορεί απλώς να μας πει ότι “δεν ξέρουμε τίποτα”. Επομένως να αναγνωρίσουμε την άγνοιά μας και να επιστρέψουμε στην αποκάλυψη του Θεού. Κάποιος σοφός έγραψε: “Στην πρώτη σελίδα της Βίβλου ένα παιδί μπορεί να μάθει μέσα σε μια ώρα περισσότερα απ’ όσα όλοι οι επιστήμονες του κόσμου έμαθαν σε χιλιάδες χρόνια, χωρίς αυτήν”.