Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

η κρίση του Θεού και η σημειολογία της συνόδου της Νίκαιας

Σε πολλές περιπτώσεις ο Θεός μέσα από φυσικές καταστροφές φανερώνει την δυσαρέσκειά Του, όπως ο σεισμός που έπληξε την Ιερουσαλήμ, όταν ο Ιησούς σκοτώθηκε (Ματθ. 27:51, 54). Ακόμα στην Αποκαλ. 6:12-17 στο άνοιγμα της έκτης σφραγίδας η οργή του Θεού θα ξεκινήσει με ένα "μεγάλο σεισμό."

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος: "..η απόφαση των 300 επισκόπων στη Νίκαια πρέπει να θεωρηθεί οτι φανερώνει την κρίση του Θεού". 
Την  ίδια χρονιά  ένας σεισμός κατέστρεψε την πόλη . ("- σελ. 87, Safari για επτά, Thea B. Van Halsema, Baker Book House).

Στο Δευτ. 29:24-26 στην ερώτηση « ..διά τι ο Κύριος έκαμεν ούτως εις την γην ταύτην; διά τι ο θυμός της μεγάλης ταύτης οργής;» η απάντηση που δίδεται είναι «..διότι εγκατέλιπον την διαθήκην Κυρίου του Θεού...και υπήγαν και ελάτρευσαν άλλους θεούς και προσεκύνησαν αυτούς, θεούς τους οποίους δεν ήξευρον, ουδέ έδωκεν εις αυτούς»