Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ


Κάποιος Γραμματέας ρώτησε τον Κύριό μας:

Ποία εντολή είναι πρώτη πασών;

Ο δε Ιησούς απεκρίθη προς αυτόν ότι πρώτη πασών των εντολών είναι· Άκουε Ισραήλ, Κύριος ο Θεός ημών είναι εις Κύριος· και θέλεις αγαπά Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της καρδίας σου, και εξ όλης της ψυχής σου, και εξ όλης της διανοίας σου, και εξ όλης της δυνάμεώς σου· αύτη είναι η πρώτη εντολή (Μάρκ.ιβ:28-30).

Όταν ο Κύριος μας αναφέρθηκε στην αλήθεια αυτή, την καταλόγισε σαν την πιο κύρια, την πιο ζωτική από όλες τις άλλες, «πρώτη πασών των εντολών...».

Θα δούμε λοιπόν, ότι επειδή είναι η πρώτη αλήθεια της Γραφής, ο Διάβολος δεν την άφησε ανέπαφη, αλλά προσπάθησε με χίλιους δύο τρόπους να την αλλοιώσει να την καταστρέψει, ώστε οι πιστοί να μη μπορούν να έχουν την τέλεια και σωστή σχέση με τον Κύριο.

Ο Ιησούς, έθεσε σε άμεση σχέση την αλήθεια περί της Μονότητας του Θεού, με την αγάπη και φυσικά την λατρεία του Κυρίου από τον άνθρωπο.

Η Υψηλότερη μορφή λατρείας είναι η αγάπη μας προς το Θεό και για γα είναι σωστή η λατρεία όπως την θέλει ο Θεός μας είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε και γα πιστεύουμε σωστά και ολόψυχα ότι ο Θεός μας και ο Κύριος μας, ο Ένας και μόνος αληθινός που υπάρχει είναι Εις στην φύση Του.