Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Αποδείξεις ότι η Αρπαγή θα γίνει πριν από την Μ. Θλίψη. (7)

 


5. Η χρονολογική σειρά του βιβλίου της Αποκάλυψης του Ιησού Χριστού:

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την επί του όρους ομιλία και την ομιλία στον Ναό κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Κυρίου, πριν από τη σταύρωσή Του, η αποκάλυψή Του είναι κατά κύριο λόγο με χρονολογική σειρά. Σκεφτείτε τις ακολουθίες των 7 εκκλησιών, 7 σφραγίδων, 7 σαλπίγγων, και τα 3 ουέ που μας φέρνουν μέχρι τη μέση της θλίψης, και μετά από αυτό υπάρχουν 7 φιάλες. Επίσης, παρατηρήστε τις φράσεις όπως «Μετά ταύτα» που δείχνουν χρονολογία (Αποκ.δ:1, ζ:1, 9, η:13, ιε:5 ιη:1, ιθ:1). Η χρονολογική σειρά της Αποκάλυψης φαίνεται επίσης στο περίγραμμά της:

Αποκ.α:19 Γράψον όσα είδες και όσα είναι και όσα μέλλουσι να γείνωσι μετά ταύτα·

* όσα είδες είναι τα πράγματα που ο απόστολος Ιωάννης είδε στο πρώτο κεφάλαιο: Ο δοξασμένος Χριστός και πολλά σύμβολα.

* Η περίοδος της Εκκλησίας απεικονίζεται σαν όσα είναι. Πρόκειται για τα κεφάλαια 2 και 3 που περιέχουν 7 γράμματα από τον Χριστό σε 7 εκκλησίες που συμβολίζουν 7 περιόδους ιστορίας της εκκλησίας.

* Σαφώς, «όσα μέλλουσι να γείνωσι μετά ταύτα· αρχίζουν με την Αρπαγή. Ο ίδιος ο απόστολος Ιωάννης, είναι ένας τύπος που υποδηλώνει όλους τους πιστούς γιατί λέει, «Εγώ ο Ιωάννης, ο και αδελφός σας και συγκοινωνός εις την θλίψιν και εις την βασιλείαν και την υπομονήν του Ιησού Χριστού….» (Αποκ.α:9). Στο Βιβλίο του Ιωάννη, δεν χρησιμοποιεί ποτέ το όνομά του, αλλά αυτοαποκαλείται: «ο μαθητής τον οποίο αγαπούσε ο Ιησούς» (Ιωάν.κα:20, ιγ:23, ιθ:26, κ:2, κα:7). Ο Ιωάννης ήταν από τους πρώτους πιστούς της περιόδου της Εκκλησίας. Έγραψε για την αγάπη του Χριστού για εμάς (Ιωάν.ιε:10, 12). Ο Κύριος Ιησούς μας αγαπά όπως αγαπούσε τον Ιωάννη. Ο Ιωάννης είναι μια εικόνα όλων των πιστών της περιόδου της Εκκλησίας:

Αποκ.δ:1 Μετά ταύτα είδον, και ιδού, θύρα ανεωγμένη εν τω ουρανώ, και η φωνή η πρώτη, την οποίαν ήκουσα ως σάλπιγγος λαλούσης μετ' εμού, έλεγεν· Ανάβα εδώ και θέλω σοι δείξει όσα πρέπει να γείνωσι μετά ταύτα. (α:19, Ιωάν.ι:1, 2, 7, 9 Α’ Κορ.ιε:51-52, Α’ Θες.δ:16-17).