Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Αποδείξεις ότι η Αρπαγή θα γίνει πριν από την Μ. Θλίψη. (4)

 


2. Οι πιστοί της Εκκλησίας δεν μπορούν να γνωρίζουν την ώρα, αλλά οι άγιοι της Θλίψης μπορούν:

Εμείς, σήμερα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την ώρα, την ημέρα ή ακόμα και τον καιρό, της επιστροφής του Κυρίου στον αέρα για να μας παραλάβει.

Πράξ.α:6-8 Εκείνοι λοιπόν συνελθόντες ηρώτων αυτόν, λέγοντες· Κύριε, τάχα εν τω καιρώ τούτω αποκαθιστάνεις την βασιλείαν εις τον Ισραήλ; Είπε δε προς αυτούς· Δεν ανήκει εις εσάς να γνωρίζητε τους χρόνους ή τους καιρούς, τους οποίους ο Πατήρ έθεσεν εν τη ιδία αυτού εξουσία, αλλά θέλετε λάβει δύναμιν, όταν επέλθη το Άγιον Πνεύμα εφ' υμάς, και θέλετε είσθαι εις εμέ μάρτυρες και εν Ιερουσαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και έως εσχάτου της γης (Δες Α’ Θες.ε:1).

Ματθ.κε:13 Αγρυπνείτε λοιπόν, διότι δεν εξεύρετε την ημέραν ουδέ την ώραν, καθ' ην ο Υιός του ανθρώπου έρχεται.

Λουκ.κα:29-36 Και είπε προς αυτούς παραβολήν· Ίδετε την συκήν και πάντα τα δένδρα. Όταν ήδη ανοίξωσι, βλέποντες γνωρίζετε αφ' εαυτών ότι ήδη το θέρος είναι πλησίον. Ούτω και σεις, όταν ίδητε ταύτα γινόμενα, εξεύρετε ότι είναι πλησίον η βασιλεία του Θεού. Αληθώς σας λέγω ότι δεν θέλει παρέλθει η γενεά αύτη, εωσού γείνωσι πάντα ταύτα. Ο ουρανός και η γη θέλουσι παρέλθει, οι δε λόγοι μου δεν θέλουσι παρέλθει. Προσέχετε δε εις εαυτούς μήποτε βαρυνθώσιν αι καρδίαι σας από κραιπάλης και μέθης και μεριμνών βιωτικών, και επέλθη αιφνίδιος εφ' υμάς η ημέρα εκείνη· διότι ως παγίς θέλει επέλθει επί πάντας τους καθημένους επί πρόσωπον πάσης της γης. Αγρυπνείτε λοιπόν δεόμενοι εν παντί καιρώ, διά να καταξιωθήτε να εκφύγητε πάντα ταύτα τα μέλλοντα να γείνωσι και να σταθήτε έμπροσθεν του Υιού του ανθρώπου.

Ενώ η Εκκλησία δεν μπορεί να γνωρίζει την ώρα, οι άγιοι της Θλίψης θα είναι σε θέση να γνωρίζουν από την Γραφή τον καιρό της επιστροφής του Κυρίου στη Γη:

Ο νεαρός Δανιήλ ήταν μεταξύ εκείνων που μεταφέρθηκαν στην 70χρονη Βαβυλώνια αιχμαλωσία. Τότε, μια μέρα μετά από χρόνια στη Βαβυλώνα, ο Δανιήλ κατάλαβε από το βιβλίο του Ιερεμία ότι οι Εβραίοι θα έμεναν αιχμάλωτοι 70 χρόνια (Ιερεμ.κε:11-12, κθ:10). Ο Θεός απαίτησε αυτά τα 70 χρόνια από το Ισραήλ, λόγω των παραβάσεων και των βδελυγμάτων των ηγετών τους, και επειδή οι αρχιερείς είχαν μολύνει τον Ναό του Παντοδύναμου Θεού. Το Ισραήλ δεν είχε κρατήσει τα Σάββατα των ετών, δηλαδή κάθε 7ο έτος, η γη δεν έπρεπε να εργάζεται, αλλά να ξεκουράζεται (Λευιτ.κε:1-7). Το Ισραήλ χρωστούσε στην γη, 70 χρόνια ξεκούρασης. Η Γραφή λέει:

Β’ Χρον.λς:14-21 Πάντες προσέτι οι πρώτοι των ιερέων και ο λαός ηθέτησαν καθ υπερβολήν κατά πάντα τα βδελύγματα των εθνών και εμίαναν τον οίκον του Κυρίου, τον οποίον ηγίασεν εν Ιερουσαλήμ. Και παρήγγειλεν εις αυτούς Κύριος ο Θεός των πατέρων αυτών διά χειρός των απεσταλμένων αυτού, εγειρόμενος πρωΐ και εξαποστέλλων· διότι εφείδετο του λαού αυτού και του κατοικητηρίου αυτού. Αλλ' αυτοί εχλεύαζον τους απεσταλμένους του Θεού και κατεφρόνουν τους λόγους αυτού και έσκωπτον τους προφήτας αυτού, εωσού η οργή του Κυρίου ανέβη κατά του λαού αυτού, ώστε δεν ήτο θεραπεία· διά τούτο έφερεν επ' αυτούς τον βασιλέα των Χαλδαίων, και εθανάτωσε τους νεανίσκους αυτών εν μαχαίρα εντός του οίκου του αγιαστηρίου αυτών, και δεν εφείσθη νέου ή παρθένου, γέροντος η κεκυφότος· πάντας παρέδωκεν εις την χείρα αυτού. Και πάντα τα σκεύη του οίκου του Θεού, μεγάλα και μικρά, και τους θησαυρούς του οίκου του Κυρίου και τους θησαυρούς του βασιλέως και των αρχόντων αυτού, τα πάντα έφερεν εις Βαβυλώνα. Και κατέκαυσαν τον οίκον του Θεού και κατέσκαψαν το τείχος της Ιερουσαλήμ, και πάντα τα παλάτια αυτής κατέκαυσαν εν πυρί, και πάντα τα πολύτιμα σκεύη αυτής ηφάνισαν· Και τους εκφυγόντας την μάχαιραν μετώκισεν εις Βαβυλώνα, όπου ήσαν δούλοι εις αυτόν και εις τους υιούς αυτού, μέχρι του καιρού της βασιλείας των Περσών· διά να πληρωθή ο λόγος του Κυρίου ο διά στόματος Ιερεμίου, εωσού η γη χαρή τα σάββατα αυτής· διότι πάντα τον καιρόν της ερημώσεως αυτής εφύλαττε σάββατον, εωσού συμπληρωθώσιν εβδομήκοντα έτη.

Καθώς ο Δανιήλ διάβαζε τον Ιερεμία και προσευχόταν με μετάνοια για τον εαυτό του και τον λαό του, ο Θεός έστειλε τον Γαβριήλ να του δώσει την προφητεία των 70 εβδομάδων ετών (490 χρόνια), η οποία λέει:

Δαν.θ:24-27 Εβδομήκοντα εβδομάδες διωρίσθησαν επί τον λαόν σου και επί την πόλιν την αγίαν σου, διά να συντελεσθή η παράβασις και να τελειώσωσιν αι αμαρτίαι, και να γείνη εξιλέωσις περί της ανομίας και να εισαχθή δικαιοσύνη αιώνιος και να σφραγισθή όρασις και προφητεία και να χρισθή ο Άγιος των αγίων. Γνώρισον λοιπόν και κατάλαβε ότι από της εξελεύσεως της προσταγής του να ανοικοδομηθή η Ιερουσαλήμ έως του Χριστού του ηγουμένου θέλουσιν είσθαι εβδομάδες επτά και εβδομάδες εξήκοντα δύο· θέλει οικοδομηθή πάλιν η πλατεία και το τείχος, μάλιστα εν καιροίς στενοχωρίας. Και μετά τας εξήκοντα δύο εβδομάδας θέλει εκκοπή ο Χριστός, πλην ουχί δι' εαυτόν· και ο λαός του ηγουμένου, όστις θέλει ελθεί, θέλει αφανίσει την πόλιν και το αγιαστήριον· και το τέλος αυτής θέλει ελθεί μετά κατακλυσμού, και έως του τέλους του πολέμου είναι διωρισμένοι αφανισμοί. Και θέλει στερεώσει την διαθήκην εις πολλούς εν μιά εβδομάδι· και εν τω ημίσει της εβδομάδος θέλει παύσει η θυσία και η προσφορά, και επί το πτερύγιον του Ιερού θέλει είσθαι το βδέλυγμα της ερημώσεως, και έως της συντελείας του καιρού θέλει δοθή διορία επί την ερήμωσιν.

Παρατηρήστε ότι αυτή η προφητεία των 70 εβδομάδων αφορά ιδιαίτερα «τον λαόν» του Δανιήλ, τους Εβραίους, και «την πόλιν την αγίαν», την Ιερουσαλήμ (εδ.24), και μιλάει για τον ερχομό του Κυρίου Ιησού σαν «Χριστού του ηγουμένου» (εδ.25). Οι πρώτες 69 εβδομάδες αυτής της προφητείας (483 χρόνια) έχουν εκπληρωθεί με ακρίβεια μέχρι την 69η εβδομάδα. Η τελευταία εβδομάδα (των ετών) είναι η μελλοντική επταετής Θλίψη. Εδώ είναι η απλή ανάλυση:

Επτά εβδομάδες (49 χρόνια) είναι ο χρόνος από την εντολή του βασιλιά Αρταξέρξη να χτιστεί το τείχος της Ιερουσαλήμ (Νεεμ.β:1-8) μέχρι την ολοκλήρωσή του (εδ.25), και μετά από 62 εβδομάδες (434 χρόνια) ο Μεσσίας μας σταυρώθηκε. Ο Ιησούς σταυρώθηκε την Πέμπτη, μετά την θριαμβευτική είσοδό Του στην Ιερουσαλήμ πάνω σε ένα πουλάρι, την Κυριακή, 31 Μαρτίου 30 μ.Χ. εκπληρώνοντας τις 69 εβδομάδες ή 483 χρόνια της καταπληκτικής προφητείας του Δανιήλ (7 + 62 = 69 x 7 = 483). Αυτό αφήνει μία επιπλέον εβδομάδα (την 7ετή Μεγάλη Θλίψη  7 + 62 + 1 = 70 x 7 = 490 χρόνια).

Συνεχίζεται