Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Αγιασμός, ο δρόμος του Θεού.


Λευιτ.ιθ:2 Λάλησον προς πάσαν την συναγωγήν των υιών Ισραήλ και ειπέ προς αυτούς, Άγιοι θέλετε είσθαι· διότι άγιος είμαι εγώ Κύριος ο Θεός σας.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος που να αναφέρεται στις Γραφές. Αν ο Παντοδύναμος Θεός είναι Άγιος, τότε κι εμείς, τα παιδιά του επουράνιου Πατέρα, θα είμαστε άγιοι καθώς Αυτός είναι Άγιος. Οι θρησκείες του κόσμου δεν βρίσκονται στις Γραφές, ποτέ δεν ήταν, ούτε θα είναι ποτέ! Ο αγιασμός είναι η ακλόνητη πεποίθησή μας, και είναι ο τρόπος του Θεού, οπότε πρέπει να είναι και ο δικός μας τρόπος ζωής. Όλες οι θρησκείες έχουν ιδρυτές ανθρώπους, δίνοντας μια αρχή και ένα τέλος στη θρησκεία τους, αλλά όχι ο αγιασμός. Η Βίβλος λέει:


Εφεσ.α:4 καθώς εξέλεξεν ημάς δι' αυτού προ καταβολής κόσμου, διά να ήμεθα άγιοι και άμωμοι ενώπιον αυτού διά της αγάπης,

Ο αγιασμός δεν είναι σαν τις θρησκείες των ανθρώπων. Αντανακλά απόλυτα τη θέληση του ενός Θεού! Η αμαρτία δεν δικαιολογείται σε καμία μορφή, μάλλον μιλάμε για απόλυτη υπακοή στον Θεό. Αγιασμός είναι η παράδοση του θέλω μας στο θέλημα του Θεού, η υποταγή και η άρνηση με κάθε τρόπο οποιουδήποτε και οτιδήποτε είναι ενάντια στον Θεό. Η Γραφή μας διδάσκει:

Λευιτ.ι:10 και διά να διακρίνητε μεταξύ αγίου και βεβήλου και μεταξύ ακαθάρτου και καθαρού·

Ψαλμ.ρμε:17 Δίκαιος ο Κύριος εν πάσαις ταις οδοίς αυτού και αγαθός εν πάσι τοις έργοις αυτού.

Οι προφήτες και οι απόστολοι ήταν άγιοι άνθρωποι. Δεν είχαν καμία άλλη θρησκεία, ούτε κι εμείς.

Ρωμ.ια:16 Και εάν η ζύμη ήναι αγία, είναι και το φύραμα· και εάν η ρίζα ήναι αγία, είναι και οι κλάδοι.

Ο αγιασμός είναι ο τρόπος του Θεού. Είναι το πρότυπο μας, γιατί είμαστε τα κλαδιά. Είναι αυτό το είδος της εκκλησίας για την οποία έρχεται ο Κύριος.

Εφεσ.ε:27 διά να παραστήση αυτήν εις εαυτόν ένδοξον εκκλησίαν, μη έχουσαν κηλίδα ή ρυτίδα ή τι των τοιούτων, αλλά διά να ήναι αγία και άμωμος.

Από την Παλαιά Διαθήκη, μέχρι τη Νέα, ο αγιασμός ήταν πάντα το θέλημα του Θεού!

Ησ.λε:8 Και εκεί θέλει είσθαι λεωφόρος και οδός και θέλει ονομασθή, Οδός αγία· ο ακάθαρτος δεν θέλει περάσει δι' αυτής αλλά θέλει είσθαι δι' αυτούς ο οδεύων και οι μωροί δεν θέλουσι πλανάσθαι.

Έξοδ.ιε:11 Τις όμοιός σου Κύριε, μεταξύ των θεών; Τις όμοιός σου, ένδοξος εις αγιότητα, θαυμαστός εις ύμνους, ενεργών τεράστια;

Λευιτ.ια:45 Διότι εγώ είμαι ο Κύριος, όστις σας ανεβίβασα εκ γης Αιγύπτου, διά να ήμαι Θεός σας· θέλετε λοιπόν είσθαι άγιοι, διότι άγιος είμαι εγώ.

Λουκ.α:74,75 να ελευθερωθώμεν εκ της χειρός των εχθρών ημών και να λατρεύωμεν αυτόν αφόβως εν οσιότητι και δικαιοσύνη ενώπιον αυτού πάσας τας ημέρας της ζωής ημών.

Β’ Κορ.ζ:1 Έχοντες λοιπόν, αγαπητοί, ταύτας τας επαγγελίας, ας καθαρίσωμεν εαυτούς από παντός μολυσμού σαρκός και πνεύματος, εκπληρούντες αγιωσύνην εν φόβω Θεού.

Εφεσ.δ:24 και να ενδυθήτε τον νέον άνθρωπον, τον κτισθέντα κατά Θεόν εν δικαιοσύνη και οσιότητι της αληθείας.

Εβρ.12:14 Ζητείτε ειρήνην μετά πάντων, και τον αγιασμόν, χωρίς του οποίου ουδείς θέλει ιδεί τον Κύριον,

Α’ Πέτρ.α:16 διότι είναι γεγραμμένον· Άγιοι γίνεσθε, διότι εγώ είμαι άγιος.

Οι Γραφές δεν συστήνουν τίποτε άλλο στο λαό του Θεού, για να ακολουθήσει. Με τη βοήθεια του Θεού, είμαστε αποφασισμένοι να κρατήσουμε ψηλά τον πήχη του αγιασμού.