Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Το πρότυπο σωτηρίας του Θεού.



Είναι επιτακτική ανάγκη να «αγωνιζόμεθα δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους». Αυτό είναι μια οδηγία που μας δόθηκε από τον μεγάλο υπηρέτη του Κυρίου μας, Ιούδα (α:3). Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε, τόσο στα λόγια όσο και στην πράξη.

Συμμορφωνόμαστε ταπεινά με αυτά που οι απόστολοι άφησαν γραπτά, για να εκπαιδεύσουμε και να κυβερνήσουμε τους ανθρώπους του Θεού, ώστε να μην απομακρύνονται από την υγιαίνουσα διδασκαλία και την σώζουσα πίστη του Κυρίου και Σωτήρα μας, Ιησού Χριστού, ο οποίος είναι ο Παντοδύναμος Θεός.

Το πρότυπο της σωτηρίας που ο Θεός έχει ορίσει στο λόγο Του, έχει αποδυναμωθεί και εύκολα παραβλέπεται από ψευδοπροφήτες και ανίκανους δασκάλους εξαιτίας της εξαπάτησης και του συμβιβασμού. Οι σαρκικοί θρησκευτικοί ηγέτες, στο παρελθόν και περισσότερο σήμερα, έχουν προφανώς δώσει προσοχή σε πνεύματα πλάνης και διδασκαλίες δαιμονίων, με αποτέλεσμα να έχουν αποστατήσει από την πίστη (Α’ Τιμ.δ:1). Γι’ αυτό, είναι υποχρέωσή μας να διδάσκουμε και να προειδοποιούμε τους ανθρώπους του Θεού ενάντια στα τεχνάσματα τους. Αυτό έχει οδηγήσει σε μια ποικιλία ψευδών διδασκαλιών που δεν παράγουν, ούτε πρόκειται να δημιουργήσουν καρπούς άξιους αποδοχής, από τον αληθινό δημιουργό της πολυτιμότατης πίστη μας, τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Εμείς υποστηρίζουμε με όλη μας την καρδιά, το πρότυπο σωτηρίας του Θεού. Στο λόγο του Θεού, δεν μπορούμε να βρούμε τίποτα λιγότερο από μια ζωή πλήρη Πνεύματος Αγίου:

Μάρκ.ις:15-17 Και είπε προς αυτούς· Υπάγετε εις όλον τον κόσμον και κηρύξατε το ευαγγέλιον εις όλην την κτίσιν. Όστις πιστεύση και βαπτισθή θέλει σωθή, όστις όμως απιστήση θέλει κατακριθή. Σημεία δε εις τους πιστεύσαντας θέλουσι παρακολουθεί ταύτα, Εν τω ονόματί μου θέλουσιν εκβάλλει δαιμόνια· θέλουσι λαλεί νέας γλώσσας·

Πράξ.α:8 αλλά θέλετε λάβει δύναμιν, όταν επέλθη το Άγιον Πνεύμα εφ' υμάς, και θέλετε είσθαι εις εμέ μάρτυρες και εν Ιερουσαλήμ και εν πάση τη Ιουδαία και Σαμαρεία και έως εσχάτου της γης.

Πράξ.θ:17,18 Υπήγε δε ο Ανανίας και εισήλθεν εις την οικίαν, και επιθέσας επ' αυτόν τας χείρας είπε· Σαούλ αδελφέ, ο Κύριος με απέστειλεν, ο Ιησούς όστις εφάνη εις σε εν τη οδώ καθ' ην ήρχου, διά να αναβλέψης και να πλησθής Πνεύματος Αγίου. Και ευθύς έπεσον από των οφθαλμών αυτού ως λέπη, και ανέβλεψεν ευθύς, και σηκωθείς εβαπτίσθη.

Πράξ.ι:44 Ενώ έτι ελάλει ο Πέτρος τους λόγους τούτους, επήλθε το Πνεύμα το Άγιον επί πάντας τους ακούοντας τον λόγον.

Πράξ.ι:48 Και προσέταξεν αυτούς να βαπτισθώσιν εις το όνομα του Κυρίου. Τότε παρεκάλεσαν αυτόν να διαμείνη ημέρας τινάς.

Πράξ.ιθ:1-6 Ενώ δε ο Απολλώς ήτο εν Κορίνθω, ο Παύλος αφού επέρασε τα ανωτερικά μέρη ήλθεν εις Εφεσον· και ευρών τινάς μαθητάς, είπε προς αυτούς· Ελάβετε Πνεύμα Άγιον αφού επιστεύσατε; οι δε είπον προς αυτόν· Αλλ' ουδέ αν υπάρχη Πνεύμα Άγιον ηκούσαμεν. Και είπε προς αυτούς· Εις τι λοιπόν εβαπτίσθητε; Οι δε είπον· Εις το βάπτισμα του Ιωάννου. Και είπεν ο Παύλος· Ο Ιωάννης μεν εβάπτισε βάπτισμα μετανοίας, λέγων προς τον λαόν να πιστεύσωσιν εις τον ερχόμενον μετ' αυτόν, τουτέστιν εις τον Χριστόν Ιησούν. Ακούσαντες δε εβαπτίσθησαν εις το όνομα του Κυρίου Ιησού. Και αφού ο Παύλος επέθηκεν επ' αυτών τας χείρας, ήλθε το Πνεύμα το Άγιον επ' αυτούς, και ελάλουν γλώσσας και προεφήτευον.

Ρωμ.ιβ:1,2 Σας παρακαλώ λοιπόν, αδελφοί, διά των οικτιρμών του Θεού, να παραστήσητε τα σώματά σας θυσίαν ζώσαν, αγίαν, ευάρεστον εις τον Θεόν, ήτις είναι η λογική σας λατρεία, και μη συμμορφόνεσθε με τον αιώνα τούτον, αλλά μεταμορφόνεσθε διά της ανακαινίσεως του νοός σας, ώστε να δοκιμάζητε τι είναι το θέλημα του Θεού, το αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον.

Εβρ.ιβ:14 Ζητείτε ειρήνην μετά πάντων, και τον αγιασμόν, χωρίς του οποίου ουδείς θέλει ιδεί τον Κύριον,

Ματθ.ε:48 ἔσεσθε οὖν ὑμεῖς τέλειοι ὡς ὁ πατὴρ ὑμῶν ὁ οὐράνιος τέλειος ἐστιν.

Α’ Πέτρ.α:15,16 αλλά καθώς είναι άγιος εκείνος, όστις σας εκάλεσεν, ούτω και σεις γίνεσθε άγιοι εν πάση διαγωγή· διότι είναι γεγραμμένον· Άγιοι γίνεσθε, διότι εγώ είμαι άγιος.

Ο Παύλος διακήρυξε ότι «οι πατέρες ημών ήσαν πάντες υπό την νεφέλην, και πάντες διά της θαλάσσης διήλθον, και πάντες εις τον Μωϋσήν εβαπτίσθησαν εν τη νεφέλη και εν τη θαλάσση, και πάντες την αυτήν πνευματικήν βρώσιν έφαγον» (Α’ Κορ.ι:1-3).

Ο Θεός είχε μόνο έναν τρόπο σωτηρίας για τον Ισραήλ και όλοι έπρεπε να προσέχουν αυτόν τον τρόπο και να κάνουν ό,τι τους έλεγε ο Μωυσής. Ως εκ τούτου, κι εμείς, πρέπει να παρατηρήσουμε και να κάνουμε ό,τι μας διέταξε ο Κύριος Ιησούς μέσω των αποστόλων. Ο Θεός μας ζητάει να υπακούσουμε σ’ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟ σωτηρίας. Και μας είπε ποιος είναι αυτός ο μόνος τρόπος:

Ιωάν.γ:5 Απεκρίθη ο Ιησούς· Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εάν τις δεν γεννηθή εξ ύδατος και Πνεύματος, δεν δύναται να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να λάβουν την δωρεά του Αγίου Πνεύματος, μιλώντας σε άλλες γλώσσες, σύμφωνα με τις Πράξ.β:4:

«και επλήσθησαν άπαντες Πνεύματος Αγίου, και ήρχισαν να λαλώσι ξένας γλώσσας, καθώς το Πνεύμα έδιδεν εις αυτούς να λαλώσιν»

Ακριβώς όπως ο Ισραήλ πέρασε κάτω από τη νεφέλη και διήλθε μέσα από τη θάλασσα, εμείς πρέπει να βαπτιστούμε στο όνομα του Ιησού Χριστού για την άφεση των αμαρτιών και να λάβουμε την δωρεά (βάπτισμα) του Αγίου Πνεύματος, μιλώντας σε άλλες γλώσσες, όπως το Πνεύμα δίνει.