Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

H Αρπαγή δεν είναι στο Ματθαίο κδ



Η Αρπαγή και η Δεύτερη Έλευση είναι δύο διαφορετικά γεγονότα που χωρίζονται από ένα χρονικό κενό. Τόσο αυτοί που πιστεύουν ότι η Αρπαγή θα γίνει πριν την Μ.Θ., όσο και αυτοί που πιστεύουν ότι θα γίνει μετά την Μ.Θ., λανθασμένα αναζητούν την Αρπαγή στο Ματθαίο κδ. Δεν είναι εκεί.

Η Αρπαγή μετά την Θλίψη, δεν είναι στο Ματθ.κδ:29-31.

«Ευθύς δε μετά την θλίψιν των ημερών εκείνων ο ήλιος θέλει σκοτισθή και η σελήνη δεν θέλει δώσει το φέγγος αυτής, και οι αστέρες θέλουσι πέσει από του ουρανού και αι δυνάμεις των ουρανών θέλουσι σαλευθή. Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ, και τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γης και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής. Και θέλει αποστείλει τους αγγέλους αυτού μετά σάλπιγγος φωνής μεγάλης, και θέλουσι συνάξει τους εκλεκτούς αυτού εκ των τεσσάρων ανέμων απ' άκρων ουρανών έως άκρων αυτών».


Αν και αυτό το γεγονός είναι παρόμοιο με την Αρπαγή, αυτό δεν είναι η Αρπαγή ή μια ανάσταση.

Θυμηθείτε, η Αρπαγή έχει να κάνει με μια ανάσταση (Α’ Θες.δ:15-17, Α’ Κορ.ιε:51-52). Όταν ο Ιησούς αναστήθηκε, δεν χρειαζόταν αγγέλους για να Τον βοηθήσουν να αναληφθεί στον ουρανό (Πράξ.α:9-11). Με το αναστημένο σώμα Του, ο Ιησούς μπορούσε να εμφανιστεί στο δωμάτιο που ήταν οι μαθητές Του, παρόλο που οι πόρτες ήταν κλειστές (Ιωάν.κ:26). Όταν πάρουμε τα ένδοξα σώματά μας στην Αρπαγή, θα έχουμε ένα υπερφυσικό σώμα όπως ο Ιησούς (Α ́ Ιωάν.γ:2). Θα έχουμε επίσης τις ίδιες ικανότητες με τους αγγέλους.

Ματθ.κβ:30 Διότι εν τη αναστάσει ούτε νυμφεύονται ούτε νυμφεύουσιν, αλλ' είναι ως άγγελοι του Θεού εν ουρανώ.

Γιατί ο Ιησούς να στείλει αγγέλους για να συγκεντρώσουν ανθρώπους που βρίσκονται με ένδοξα, αναστημένα σώματα;
Γιατί οι άγγελοι πρέπει να συγκεντρώσουν αναστημένους ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ικανότητες; Η απάντηση είναι ότι αυτοί οι πιστοί δεν έχουν αναστημένα σώματα. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σώζονται μετά την Αρπαγή, οι οποίοι είναι ακόμα στα φυσικά σώματά τους και θα κατοικήσουν τη γη κατά τη διάρκεια της χιλιετούς βασιλείας του Χριστού στη γη.

Κατά τη Δεύτερη Έλευση, οι άγγελοι θα σταλούν για να συγκεντρώσουν τους άνομους (Ματθ.ιγ:41-42).

Αυτοί οι άπιστοι είναι επίσης στο φυσικό τους σώμα και θα χρειαστούν τους αγγέλους για να τους συγκεντρώσουν για να κριθούν. Η ανάσταση των άδικων δεν θα συμβεί παρά μόνο μετά την χιλιετή Βασιλεία (Αποκ.κ:7, 11-15).

Η Αρπαγή πριν από την Θλίψη, δεν είναι στο Ματθ.κδ:40-41.

«Τότε δύο θέλουσιν είσθαι εν τω αγρώ· ο εις παραλαμβάνεται και ο εις αφίνεται· δύο γυναίκες θέλουσιν αλέθει εν τω μύλω, μία παραλαμβάνεται και μία αφίνεται».

Πολλοί που πιστεύουν στην Αρπαγή πριν από την Θλίψη, βλέπουν λανθασμένα αυτά τα εδάφια να είναι απόδειξη της Αρπαγής. Αυτοί  που «παραλαμβάνονται» σε αυτά τα εδάφια είναι άπιστοι - δεν είναι Χριστιανοί. Στα προηγούμενα εδάφια, αυτοί που σηκώθηκαν στον κατακλυσμό του Νώε ήταν άπιστοι άνθρωποι. «και δεν ενόησαν, εωσού ήλθεν ο κατακλυσμός και εσήκωσε πάντας» (εδ.39). Στο παράλληλο απόσπασμα (Λουκ.ιζ:34-37), οι μαθητές ρώτησαν «Που, Κύριε;». Ο Ιησούς απάντησε: «Όπου είναι το σώμα, εκεί θέλουσι συναχθή οι αετοί». Αυτοί είναι άπιστοι, όχι πιστοί.

Η Αρπαγή δεν βρίσκεται στο Ματθαίο κδ. Επίσης, δεν βρίσκεται στην Αποκάλυψη ιθ ή στον Ζαχαρία ιδ, ή σε άλλα κεφάλαια που περιγράφουν τη Δεύτερη Έλευση. Η Αρπαγή της Εκκλησίας θα έρθει σε μια στιγμή γνωστή μόνο στον Θεό, αλλά δεν θα είναι κατά την Δεύτερη Έλευση.