Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Τι λέει η Βίβλος για την πρόληψη των ασθενειών.



Αν κάποιος μελετούσε προσεκτικά τις οδηγίες του Θεού προς τους Ισραηλίτες, τον εκλεκτό λαό Του, θα έβλεπε πολλές οδηγίες προληπτικών μέτρων που χρησιμοποιούμε σήμερα!

Ο Θεός χώρισε τους λεπρούς από τους υπόλοιπους ανθρώπους και έδωσε οδηγίες για να ξέρουν τι ήταν η λέπρα (Λευιτ.ιγ:1-46).

Προειδοποίησε επίσης ότι η λέπρα θα μπορούσε να εξαπλωθεί από ρούχα ή άλλα πράγματα. (Λευιτ.ιγ:47-59).

Άλλες ασθένειες θα μπορούσαν να εξαπλωθούν από μια «ρεύση» από το σώμα ενός άρρωστου ατόμου (Λευιτ.ιε:1-33).


Ο Θεός έδωσε στο Ισραήλ νόμους σχετικά με τη διατήρηση των τροφίμων και των σκευών καθαρά και τους υποσχέθηκε ότι αν ακολουθούσαν τους νόμους Του, «δεν θέλω φέρει επί σε ουδεμίαν εκ των νόσων, τας οποίας έφερα κατά των Αιγυπτίων· διότι εγώ είμαι ο Κύριος ο θεραπεύων σε» (Έξοδ.ιε:26).

Στους Αριθμούς, ο Θεός είπε ότι όποιος αγγίζει ένα νεκρό σώμα θα είναι «ακάθαρτος» 7 ημέρες - Ήταν σε καραντίνα. Έπρεπε να πλυθεί την 3η και 7η ημέρα. Καθένας ή οτιδήποτε βρισκόταν στη σκηνή που πέθανε κάποιος ήταν ακάθαρτο και έπρεπε να πλυθεί με τρεχούμενο νερό για να είναι «καθαρός» καθώς επίσης να ψεκαστεί με ειδικές στάχτες και νερό. Μετά, θα μπορούσε να αναμειχθεί με τους άλλους (Αριθ.ιθ:11-19).

Ο Θεός απαίτησε ο άντρας και η γυναίκα να είναι πιστοί ο ένας στον άλλο και προειδοποίησε ότι η σεξουαλική απιστία προκαλεί θανατηφόρες ασθένειες (Παρ.ζ:1-23)

Στο Λευιτ.γ:17 Ο Θεός απαγορεύει την κατανάλωση λίπους που είναι γνωστό σήμερα ότι προκαλεί διάφορα προβλήματα στο σώμα.

Μια πιο προσεκτική μελέτη της Εξόδου των Αριθμών και του Λευιτικού, θα μας καταπλήξει. Είναι γεμάτα με πρακτικές και διαδικασίες υγείας χιλιάδες χρόνια μπροστά από την εποχή τους, με βάση επιστημονικές αλήθειες που μόλις τώρα αποκαλύπτονται από τη σύγχρονη ιατρική, την επιστήμη και την τεχνολογία.