Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Το προσωπικό μας Πάσχα.




Η Ραάβ έβαλε ένα «κόκκινον σχοινίον» στο παράθυρο της. Τι αντιπροσωπεύει το κόκκινο σχοινί στο παράθυρο της Ραάβ;

Ο Θεός γνώριζε ότι υπήρχε μια σπίθα πίστης στην καρδιά της Ραάβ, έτσι έστειλε δύο κατασκόπους να την ελευθερώσουν πριν από την καταστροφή της Ιεριχώ.

Είπαν στην Ραάβ να σημαδέψει το σπίτι της με ένα κόκκινο σχοινί που θα κρεμούσε στο παράθυρό της για να σωθεί - το ίδιο παράθυρο όπου απέδειξε την πίστη της, κατεβάζοντας τους κατασκόπους με ασφάλεια.


Το χρώμα του σχοινιού ήταν χαρακτηριστικό. Κατά τη διάρκεια του Πάσχα, μια πινελιά κόκκινου αίματος έσωσε κάθε Ισραηλίτικο σπίτι από τον θάνατο (Έξοδ.ιβ).

Το κόκκινο σχοινί στο παράθυρο της Ραάβ ήταν το προσωπικό της Πάσχα. Αν και το Ησαΐας α:18 γράφτηκε αργότερα, τα λόγια ταιριάζουν:

«εάν αι αμαρτίαι σας ήναι ως το πορφυρούν, θέλουσι γείνει λευκαί ως χιών εάν ήναι ερυθραί ως κόκκινον, θέλουσι γείνει ως λευκόν μαλλίον».

Εμείς, που είμαστε Χριστιανοί, έχουμε ένα «κόκκινο σκοινί»--που κρέμεται από το παράθυρο της ψυχής μας, που δηλώνει το σωτήριο αίμα του Χριστού!

Θα με ακολουθήσεις σήμερα σε δοξολογία και ευχαριστία προς τον Θεό για την προσωπική μας διάσωση - το προσωπικό μας Πάσχα. Τόσο θαυμαστό!