Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

🎹Worship & Prayer Instrumental Music - Gentle Instrumental Church Hymns ...

Λέρος- Βρωμόλιθος

 

Κήρυγμα


 

Ο νους να ανανεώνεται



Αντισταθείτε!!

Α΄Πέτρ.ε:8,9 Εγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε· διότι ο αντίδικός σας διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιέρχεται ζητών τίνα να καταπίη· εις τον οποίον αντιστάθητε μένοντες στερεοί εις την πίστιν, εξεύροντες ότι τα αυτά παθήματα γίνονται εις τους αδελφούς σας τους εν τω κόσμω.

Ιακ.δ:7 Υποτάχθητε λοιπόν εις τον Θεόν. Αντιστάθητε εις τον διάβολον, και θέλει φύγει από σάς·


 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Λέρος - Βρωμόλιθος

 

Προς Ρωμαίους (57) 11 09 2024


 

Ο σπόρος που σπέρνουμε



Ο Κύριος δίδαξε σπουδαίες αλήθειες, χρησιμοποιώντας παραβολές. Κοινά, γνωστά πράγματα τα χρησιμοποιούσε αλληγορικά.

Μάρκ.δ:3-8 Ακούετε· ιδού, εξήλθεν ο σπείρων διά να σπείρη. Και ενώ έσπειρεν, άλλο μεν έπεσε παρά την οδόν, και ήλθον τα πετεινά του ουρανού και κατέφαγον αυτό. Άλλο δε έπεσεν επί το πετρώδες, όπου δεν είχε γην πολλήν, και ευθύς ανεφύη, διότι δεν είχε βάθος γης, και ότε ανέτειλεν ο ήλιος εκαυματίσθη, και επειδή δεν είχε ρίζαν εξηράνθη. Και άλλο έπεσεν εις τας ακάνθας, και ανέβησαν αι άκανθαι και συνέπνιξαν αυτό, και καρπόν δεν έδωκε· και άλλο έπεσεν εις την γην την καλήν και έδιδε καρπόν αναβαίνοντα και αυξάνοντα, και έδωκεν εν τριάκοντα και εν εξήκοντα και εν εκατόν.


 

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Λέρος - Άλιντα

 

Κήρυγμα


 

Ο προφήτης του Θεού



Τον Σολομώντα διαδέχτηκε ο γιος του Ροβοάμ.

Ο Ροβοάμ ήταν αγράμματος και κυβερνούσε δεσποτικά.

Ο ιστορικός Ιώσηπος τον αποκάλεσε υπερήφανο και ανόητο άνθρωπο.

Όπως ο πατέρας του, είχε πολυτελείς συνήθειες. Είχε 18 συζύγους, 60 παλλακίδες, 28 γιους και 60 θυγατέρες (Β’ Χρον.ια:21).

Ήταν 41 χρονών όταν έγινε βασιλιάς και βασίλεψε για 17 χρόνια.


 

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Λέρος - Καμάρα

 

Γένεσις (26)


 

Ο νους να ανανεώνεται



Εφεσ.δ:17-24 Τούτο λοιπόν λέγω και μαρτύρομαι διά του Κυρίου, να μη περιπατήτε πλέον καθώς και τα λοιπά έθνη περιπατούσιν εν τη ματαιότητι του νοός αυτών, εσκοτισμένοι την διάνοιαν, απηλλοτριωμένοι όντες από της ζωής του Θεού διά την άγνοιαν την ούσαν εν αυτοίς, διά την πώρωσιν της καρδίας αυτών, οίτινες αναισθητούντες, παρέδωκαν εαυτοίς εις την ασέλγειαν, διά να εργάζωνται πάσαν ακαθαρσίαν ακορέστως. Σεις όμως δεν εμάθετε ούτω τον Χριστόν, επειδή αυτόν ηκούσατε και εις αυτόν εδιδάχθητε, καθώς είναι η αλήθεια εν τω Ιησού· να απεκδυθήτε τον παλαιόν άνθρωπον τον κατά την προτέραν διαγωγήν, τον φθειρόμενον κατά τας απατηλάς επιθυμίας, και να ανανεόνησθε εις το πνεύμα του νοός σας και να ενδυθήτε τον νέον άνθρωπον, τον κτισθέντα κατά Θεόν εν δικαιοσύνη και οσιότητι της αληθείας.

 


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Λέρος - Αγ. Μαρίνα

 

Η σοφία 09 09 2024


 

Ο λόγος του Θεού



Ο Θεός πάντοτε έδινε νόμους, από τον κήπο της Εδέμ!

Ο διάβολος ονομάζεται «ο άνομος» και η Γραφή μιλάει για το μυστήριο της ανομίας!

Ιωάν.ιδ:15-24

Πολλές φορές θα το ’χεις πει ή θα το ’χεις ακούσει: «αν μ’ αγαπάς, δεν θα μ’ αρνηθείς αυτή τη χάρη».


 

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Λέρος - Αγ. Μαρίνα

 

Κήρυγμα


 

Ο θρίαμβος της εκκλησίας


Γέν.γ:15 και έχθραν θέλω στήσει αναμέσον σου και της γυναικός, και αναμέσον του σπέρματός σου και του σπέρματος αυτής· αυτό θέλει σου συντρίψει την κεφαλήν, και συ θέλεις κεντήσει την πτέρναν αυτού.

Εφεσ.α:22-23 και πάντα υπέταξεν υπό τους πόδας αυτού, και έδωκεν αυτόν κεφαλήν υπεράνω πάντων εις την εκκλησίαν, ήτις είναι το σώμα αυτού, το πλήρωμα του τα πάντα εν πάσι πληρούντος.

Ο Χριστός κεφαλή της εκκλησίας, που σημαίνει ό,τι ισχύει για το Χριστό, ισχύει και για την εκκλησία.


 

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Λέρος - Άλιντα

 

Κήρυγμα


 

Ο δούλος του ενός ταλάντου



Ο Ιησούς, στο Ματθ.κε ξεκινά με την παραβολή των 10 παρθένων και καταλήγει με τα λόγια: 

Ματθ.κε:13 Αγρυπνείτε λοιπόν, διότι δεν εξεύρετε την ημέραν ουδέ την ώραν, καθ' ην ο Υιός του ανθρώπου έρχεται.

Ματθ.κε:14-30

Αρχίζει το επόμενο εδάφιο με τη λέξη «Διότι» που σημαίνει ότι τα παρακάτω συνδέονται άμεσα με τα λόγια του προηγούμενου εδαφίου, άρα είναι για μας, σήμερα, κατά ένα ιδιαίτερο τρόπο.


 

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Hymns for Solo Piano | Over one hour of timeless hymns. | Doxology, How ...

Λέρος - Άλιντα

 

Κήρυγμα


 

Πώς να λατρεύουμε τον Θεό εν Πνεύματι και Αληθεία;


Εισαγωγή

Στον Ιωάν.δ, όταν η Σαμαρείτισσα έδειξε ένα βουνό και είπε ότι είναι ο τόπος λατρείας της, ο Ιησούς απάντησε λέγοντας ότι θα έρθει καιρός και έχει ήδη έρθει όταν οι αληθινοί προσκυνητές θα λατρεύουν τον Πατέρα εν Πνεύματι και αληθεία, και είναι το είδος των λατρευτών που ο Πατέρας αναζητά πραγματικά.

Ο Ιησούς δίδαξε ότι το αποκλειστικό αντικείμενο λατρείας είναι ο Πατέρας, και ότι «οι αληθινοί προσκυνηταί θέλουσι προσκυνήσει τον Πατέρα» (υπάρχουν πολλοί προσκυνητές, αλλά δεν είναι αληθινοί, αλλά ο Πατήρ τοιούτους ζητεί τους προσκυνούντας αυτόν).

Γιατί ο Ιησούς αποδέχτηκε λατρεία; Είναι επειδή Αυτός είναι ο Πατέρας εν σαρκί!


 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Λέρος - Αγ. Μαρίνα

 

Κήρυγμα


 

Μην ξεχνάς



Έξοδ.ιθ:3-8 Ο δε Μωϋσής ανέβη προς τον Θεόν· και εκάλεσεν αυτόν ο Κύριος εκ του όρους, λέγων, Ούτω θέλεις ειπεί προς τον οίκον Ιακώβ, και αναγγείλει προς τους υιούς Ισραήλ. Σεις είδετε όσα έκαμα εις τους Αιγυπτίους, και σας εσήκωσα ως επί πτερύγων αετού και σας έφερα προς εμαυτόν· τώρα λοιπόν εάν τωόντι υπακούσητε εις την φωνήν μου, και φυλάξητε την διαθήκην μου, θέλετε είσθαι εις εμέ ο εκλεκτός από πάντων των λαών· διότι ιδική μου είναι πάσα η γή· και σεις θέλετε είσθαι εις εμέ βασίλειον ιεράτευμα και έθνος άγιον. Ούτοι είναι οι λόγοι, τους οποίους θέλεις ειπεί προς τους υιούς Ισραήλ. Και ήλθεν ο Μωϋσής και εκάλεσε τους πρεσβυτέρους του λαού και έθεσεν έμπροσθεν αυτών πάντας εκείνους τους λόγους, τους οποίους προσέταξεν εις αυτόν ο Κύριος. Και απεκρίθη ομοφώνως πας ο λαός, λέγων, Πάντα όσα είπεν ο Κύριος θέλομεν πράξει. Και ανέφερεν ο Μωϋσής προς τον Κύριον τους λόγους του λαού.


 

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Λέρος - Αγ. Μαρίνα

 

Κήρυγμα


 

Μη ήσθε μετέωροι


Λουκ.ιβ:14-34

Εδ.17 «Τι να κάμω»;

  •      Ευχαρίστησε
  •     Αναγνώρισε ότι «εάν τις έχη περισσά, η ζωή αυτού δεν συνίσταται εκ των υπαρχόντων αυτού» (εδ.15).
  •    Μάθε ότι η ευτυχία έχει σχέση με το «δίνω», όχι με το «μαζεύω». 


 

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Λέρος - Αγ. Μαρίνα

 

Προς Ρωμαίους (56) 04 09 2024


 

Μακρόθυμος



Έξοδ.λδ:6 Και παρήλθε Κύριος έμπροσθεν αυτού και εκήρυξε, Κύριος, Κύριος ο Θεός, οικτίρμων και ελεήμων, μακρόθυμος και πολυέλεος, και αληθινός,

Αριθ.ιδ:18 Ο Κύριος είναι μακρόθυμος και πολυέλεος, συγχωρών ανομίαν και παράβασιν, και όστις κατ' ουδένα τρόπον δεν θέλει αθωώσει τον ένοχον, ανταποδίδων την ανομίαν των πατέρων επί τα τέκνα έως τρίτης και τετάρτης γενεάς.

Η μακροθυμία του Θεού είναι ένα αίνιγμα για τον διάβολο.


 

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Λέρος - Άλιντα


 

Κήρυγμα


 

Μάθημα ταπείνωσης



Ματθ.ιη:1-6 Εν εκείνη τη ώρα ήλθον οι μαθηταί προς τον Ιησούν, λέγοντες· Τις άρα είναι μεγαλήτερος εν τη βασιλεία των ουρανών; Και προσκαλέσας ο Ιησούς παιδίον, έστησεν αυτό εν τω μέσω αυτών και είπεν· Αληθώς σας λέγω, εάν δεν επιστρέψητε και γείνητε ως τα παιδία, δεν θέλετε εισέλθει εις την βασιλείαν των ουρανών. Όστις λοιπόν ταπεινώση εαυτόν ως το παιδίον τούτο, ούτος είναι ο μεγαλήτερος εν τη βασιλεία των ουρανών. Και όστις δεχθή εν τοιούτον παιδίον εις το όνομά μου, εμέ δέχεται· όστις όμως σκανδαλίση ένα των μικρών τούτων των πιστευόντων εις εμέ, συμφέρει εις αυτόν να κρεμασθή μύλου πέτρα επί τον τράχηλον αυτού και να καταποντισθή εις το πέλαγος της θαλάσσης.