Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Τι λέει η Γραφή για το φύλο;


Ας ξεκινήσουμε με το σχέδιο δημιουργίας του Θεού:

Γέν.α:27 Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ' εικόνα εαυτού· κατ' εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν· άρσεν και θήλυ εποίησεν αυτούς·

 

Στη συνέχεια, ας πάμε στην επιβεβαίωση της Καινής Διαθήκης για το σχέδιο του Θεού:

Ο Ιησούς δηλώνει συγκεκριμένα ότι ο Θεός δημιούργησε το αρσενικό και το θηλυκό και σχεδίασε το γάμο για σαρκική επαφή μεταξύ αρσενικού και θηλυκού.

Ματθ.ιθ:4-6 Ο δε αποκριθείς είπε προς αυτούς· Δεν ανεγνώσατε ότι ο πλάσας απ' αρχής άρσεν και θήλυ έπλασεν αυτούς και είπεν, Ένεκεν τούτου θέλει αφήσει άνθρωπος τον πατέρα και την μητέρα και θέλει προσκολληθή εις την γυναίκα αυτού, και θέλουσιν είσθαι οι δύο εις σάρκα μίαν; Ώστε δεν είναι πλέον δύο, αλλά μία σαρξ.

Τώρα θα εξετάσουμε την καταδίκη της Αγίας Γραφής για την τάση να ντύνεται κάποιος/α με ρούχα του αντίθετου φύλου:

 

Α’ Κορ.ς:9,10 Η δεν εξεύρετε ότι οι άδικοι δεν θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού; Μη πλανάσθε· ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται ούτε κλέπται ούτε πλεονέκται ούτε μέθυσοι ούτε λοίδοροι ούτε άρπαγες θέλουσι κληρονομήσει την βασιλείαν του Θεού.

Παρόλο που πολλοί ταυτίζουν τον θηλυπρεπή με τον ομοφυλόφιλο, στην πραγματικότητα είναι δύο ξεχωριστές λέξεις και δύο ξεχωριστές αμαρτίες. 

Μαλακός, σημαίνει άνδρας που σκόπιμα ενεργεί σαν γυναίκα. Αυτό περιλαμβάνει άνδρες με ρούχα και μακιγιάζ τραβεστί, με γυναικεία ρούχα ή τραβεστί, ακόμη και αν δεν εκτελούν ομοφυλοφιλικές πράξεις.

Οι γυναίκες που ντύνονται ή συμπεριφέρονται σαν άνδρες δεν αναφέρονται συγκεκριμένα σε αυτό το εδάφιο, αλλά αρκετές άλλες περικοπές αποκαλύπτουν ότι οι γυναίκες πρέπει να ντύνονται σαν γυναίκες:

Δευτ.κβ:5 Η γυνή δεν θέλει φορέσει το ανήκον εις άνδρα, ουδέ ο ανήρ θέλει ενδυθή στολήν γυναικός· επειδή πάντες οι πράττοντες ούτως είναι βδέλυγμα εις Κύριον τον Θεόν σου.

Α’ Τιμ.β:9,10 Ωσαύτως και αι γυναίκες με στολήν σεμνήν, με αιδώ και σωφροσύνην να στολίζωσιν εαυτάς, ουχί με πλέγματα ή χρυσόν ή μαργαρίτας ή ενδυμασίαν πολυτελή, αλλά το οποίον πρέπει εις γυναίκας επαγγελλομένας θεοσέβειαν, με έργα αγαθά.

Τυπικά, τρανσέξουαλ περιλαμβάνει την ομοφυλοφιλία που καταδικάζεται στην Α ́ Κορ.ς:9-10 καθώς και:

Ρωμ.α:26,27 Διά τούτο παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις πάθη ατιμίας· διότι και αι γυναίκες αυτών μετήλλαξαν την φυσικήν χρήσιν εις την παρά φύσιν· ομοίως δε και οι άνδρες, αφήσαντες την φυσικήν χρήσιν της γυναικός, εξεκαύθησαν εις την επιθυμίαν αυτών προς αλλήλους, πράττοντες την ασχημοσύνην άρσενες εις άρσενας και απολαμβάνοντες εις εαυτούς την πρέπουσαν αντιμισθίαν της πλάνης αυτών.

Ιούδ.α:7 καθώς τα Σόδομα και τα Γόμορρα, και αι πέριξ αυτών πόλεις, εις την πορνείαν παραδοθείσαι κατά τον όμοιον με τούτους τρόπον, και ακολουθούσαι οπίσω άλλης σαρκός, πρόκεινται παράδειγμα τιμωρούμεναι με το αιώνιον πυρ.

Είμαστε δημιουργημένοι σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού. Γνωρίζει τα πάντα για μας. Δημιούργησε δύο φύλα και όρισε το γένος μας με αγάπη και σοφία.

Ιώβ λα:15 Ο ποιήσας εμέ εν τη κοιλία, δεν εποίησε και εκείνον; και δεν εμόρφωσεν ημάς ο αυτός εν τη μήτρα;

Ψαλμ.ρλθ:13-16 Διότι συ εμόρφωσας τους νεφρούς μου· με περιετύλιξας εν τη κοιλία της μητρός μου. Θέλω σε υμνεί, διότι φοβερώς και θαυμασίως επλάσθην· θαυμάσια είναι τα έργα σου· και η ψυχή μου κάλλιστα γνωρίζει τούτο. Δεν εκρύφθησαν τα οστά μου από σου, ενώ επλαττόμην εν τω κρυπτώ και διεμορφονόμην εν τοις κατωτάτοις της γης. Το αδιαμόρφωτον του σώματός μου είδον οι οφθαλμοί σου· και εν τω βιβλίω σου πάντα ταύτα ήσαν γεγραμμένα, ως και αι ημέραι καθ' ας εσχηματίζοντο, και ενώ ουδέν εκ τούτων υπήρχε·

Ησ.μδ:2 Ούτω λέγει Κύριος, όστις σε έκαμε και σε έπλασεν εκ κοιλίας και θέλει σε βοηθήσει· Μη φοβού, δούλέ μου Ιακώβ, και συ, Ιεσουρούν, τον οποίον εξέλεξα.

Ησ.μθ:5 Τώρα λοιπόν λέγει Κύριος, ο πλάσας με εκ κοιλίας δούλον αυτού, διά να επαναφέρω τον Ιακώβ προς αυτόν και διά να συναχθή προς αυτόν ο Ισραήλ, και θέλω δοξασθή εις τους οφθαλμούς του Κυρίου, και ο Θεός μου θέλει είσθαι η δύναμίς μου·

Ιερ.α:5 Πριν σε μορφώσω εν τη κοιλία, σε εγνώρισα· και πριν εξέλθης εκ της μήτρας, σε ηγίασα· προφήτην εις τα έθνη σε κατέστησα.

Δεν είναι αγάπη να ενθαρρύνεις κάποιον να αψηφήσει το φύλο που του έδωσε ο Θεός. Ποτέ.