Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Θα κριθούμε για την αποδοχή μας ή τη σιωπή μας.

 


Αυτό είναι ένα θέμα που βαραίνει τις καρδιές πολλών χριστιανών. Προσεύχομαι ώστε αυτή η ανάρτηση να σας εμπνεύσει να μιλήσετε ανοιχτά σε αυτή τη σημαντική στιγμή της ιστορίας.

Παρ.λα:8 Άνοιγε το στόμα σου υπέρ του αφώνου, υπέρ της κρίσεως πάντων των εγκαταλελειμμένων.

Παρ.κδ:11,12 Ελευθέρονε τους συρομένους εις θάνατον, και μη αποσύρου από των όντων εις ακμήν σφαγής. Εάν είπης, Ιδού, ημείς δεν εξεύρομεν τούτο· δεν γνωρίζει ο σταθμίζων τας καρδίας; και ο φυλάττων την ψυχήν σου και αποδίδων εις έκαστον κατά τα έργα αυτού, δεν εξεύρει;

 

Πρώτα, θέλω να σκεφτείτε πόσο κακή έγινε η ανθρώπινη σκέψη για να δικαιολογήσει τη δουλεία:

   1. Η πίστη στην ευημερία ενός ιδιοκτήτη σκλάβων ήταν πιο σημαντική από την ευημερία ενός σκλάβου.

     2. Πίστευαν ότι ένας ιδιοκτήτης σκλάβων θα μπορούσε να παίξει τον Θεό στη ζωή ενός σκλάβου.

      3. Πίστευαν ότι το εισόδημα, η άνεση, η σταθερότητα, οι επιθυμίες, και οι ανάγκες ενός ιδιοκτήτη σκλάβου ήταν πιο σημαντικά από το εισόδημα, την άνεση, τη σταθερότητα, τις επιθυμίες, και τις ανάγκες ενός δούλου.

    4. Πίστευαν ότι ήταν καλή η κυβέρνηση που επέτρεψε στους ιδιοκτήτες σκλάβων να κατέχουν ανθρώπους.

 

Τώρα συγκρίνετε αυτή την κακή σκέψη με τη σκέψη που δικαιολογεί την άμβλωση:

    1. Η πίστη στην ευημερία της μητέρας είναι πιο σημαντική από αυτή του μωρού.

    2. Πιστεύουν ότι η μητέρα μπορεί να παίξει τον Θεό με τη ζωή του μωρού.

   3. Πιστεύουν ότι η έκτρωση δικαιολογείται εάν ενισχύει την ευκολία, τη σταθερότητα, το εισόδημα, τις επιθυμίες, και τις ανάγκες της μητέρας.

    4. Πιστεύουν ότι είναι μια καλή κυβέρνηση αυτή που επιτρέπει σε μια μητέρα να σκοτώσει το μωρό της.

 

Αν υποστηρίζουμε την άμβλωση, θα υποστηρίζαμε και τη δουλεία. Αν ψηφίζαμε υποψηφίους υπέρ της άμβλωσης, θα είχαμε ψηφίσει υποψηφίους υπέρ της δουλείας.

Ο Θεός θα μας κρίνει όπως έκρινε τους ιδιοκτήτες σκλάβων και τους υποστηρικτές της δουλείας. Διαλέξτε σήμερα ποιον θα ακολουθήσετε, αγαπητοί Χριστιανοί:

Ιησ.κδ:14,15 Τώρα λοιπόν φοβήθητε τον Κύριον και λατρεύσατε αυτόν εν ακεραιότητι και αληθεία· και αποβάλετε τους θεούς, τους οποίους ελάτρευσαν οι πατέρες σας πέραν του ποταμού και εν τη Αιγύπτω, και λατρεύσατε τον Κύριον. Αλλ' εάν δεν αρέσκη εις εσάς να λατρεύητε τον Κύριον, εκλέξατε σήμερον ποίον θέλετε να λατρεύητε· ή τους θεούς, τους οποίους ελάτρευσαν οι πατέρες σας πέραν του ποταμού, ή τους θεούς των Αμορραίων, εις των οποίων την γην κατοικείτε· εγώ όμως και ο οίκός μου θέλομεν λατρεύει τον Κύριον.

 

Παρακαλώ να ενημερωθείτε γι’ αυτά τα δημοφιλή επιχειρήματα υπέρ των αμβλώσεων που βασίζονται σε μισές αλήθειες και ξεκάθαρα ψέματα:

Βιασμός και αιμομιξία

Το 1% των αμβλώσεων οφείλονται σε βιασμό και το 0,05% σε αιμομιξία. Πολλές αρχές πιστεύουν ότι η προσθήκη της άμβλωσης στις άλλες καταχρήσεις καθιστά τη διαδικασία επούλωσης δυσκολότερη για τα θύματα.

Συμπαθούμε τις γυναίκες σε αυτές τις καταστάσεις, αλλά δεν πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν έκτρωση στα μωρά τους.

Ωστόσο, εάν υποστηρίζετε την άμβλωση λόγω βιασμού και αιμομιξίας, θα πρέπει να υποστηρίζετε σθεναρά τους ισχύοντες νόμους περί αμβλώσεων που επιτρέπουν στις γυναίκες να σκοτώνουν τα μωρά τους για οποιονδήποτε λόγο.

Η ζωή της μητέρας

Εάν ισχυρίζεστε ότι υποστηρίζετε την άμβλωση λόγω πραγματικών απειλών για την υγεία της μητέρας, απλώς επαναλαμβάνετε ένα ψέμα υπέρ της άμβλωσης.

Οι υποστηρικτές των αμβλώσεων δεν είναι ηλίθιοι. Γνωρίζουν ότι η άμβλωση για να σωθεί η ζωή της μητέρας ήταν πάντα μέρος της νομοθεσίας για τις αμβλώσεις. Και οι περισσότεροι από αυτούς γνωρίζουν ότι η σύγχρονη ιατρική καθιστά αυτή την επιλογή σχεδόν περιττή.

Αλλά το κίνημα υπέρ των αμβλώσεων είναι πολύ εξειδικευμένο στην προπαγάνδα. Παρακαλώ σημειώστε ότι ποτέ δεν επικεντρώνονται σε εγωιστικούς λόγους για την άμβλωση, παρόλο που αποτελούν το 98% όλων των αμβλώσεων.

Θα ήταν σωστό να έχεις έναν σκλάβο, ώστε ένα άτομο να μπορεί να έχει καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη δουλειά ή να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο;

Όλοι θα απαντήσουμε όχι σε αυτή την ερώτηση, αλλά τι γίνεται με αυτή: Είναι σωστό για ένα άτομο να σκοτώσει ένα μωρό για να μπορέσει να πάρει μια καλύτερη εκπαίδευση, μια καλύτερη δουλειά ή να έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο;

Η προπαγάνδα υπέρ των αμβλώσεων χρησιμοποιεί ψεύτικες περιγραφές όπως «αναπαραγωγική υγεία» για να συγκαλύψει την εγωιστική αλήθεια της άμβλωσης.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Guttmacher: «Οι λόγοι που αναφέρθηκαν συχνότερα ήταν ότι η απόκτηση παιδιού θα παρεμπόδιζε την εκπαίδευση, την εργασία ή την ικανότητα μιας γυναίκας να φροντίζει εξαρτώμενα άτομα (74%), ότι δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά ένα μωρό τώρα (73%) και ότι δεν ήθελε να είναι ανύπαντρη μητέρα ή αντιμετώπιζε προβλήματα σχέσεων (48%).

Σχεδόν τέσσερις στις δέκα γυναίκες δήλωσαν ότι είχαν ολοκληρώσει την λοχεία και σχεδόν το ένα τρίτο δεν ήταν έτοιμες να αποκτήσουν παιδί.

Λιγότερο από το 1% δήλωσε ότι η επιθυμία των γονέων ή των συντρόφων τους να κάνουν έκτρωση ήταν ο πιο σημαντικός λόγος.

Οι νεότερες γυναίκες ανέφεραν συχνά ότι ήταν απροετοίμαστες για τη μετάβαση στη μητρότητα, ενώ οι μεγαλύτερες ανέφεραν τακτικά την ευθύνη τους απέναντι στα εξαρτώμενα άτομα.

Τώρα, σας παρακαλώ σκεφτείτε σοβαρά. Κοιτάξτε όλους αυτούς τους λόγους και πείτε μου ποιος από αυτούς είναι τόσο σοβαρός ώστε να καταστήσει τη δουλεία νόμιμη και πάλι;

Ποιος είναι τόσο σοβαρός που ένα μωρό πρέπει να δώσει τη ζωή του για να τον ανακουφίσει;

Κανένας από αυτούς τους λόγους δεν είναι απειλητικός για τη ζωή και πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να ανακουφιστούν με υιοθεσία ή με την αναζήτηση βοήθειας διαθέσιμης από ομάδες υπέρ της ζωής, εκκλησίες, μέλη της οικογένειας ή κυβερνητικά προγράμματα.

 

Σας παρακαλώ ποτέ μην πείτε, «Είμαι προσωπικά αντίθετος στην άμβλωση, αλλά...»

Εάν ισχυρίζεστε ότι είστε αντίθετοι στην άμβλωση, αλλά ψηφίζετε υποψηφίους υπέρ της άμβλωσης για άλλους λόγους, λέτε ότι τα μωρά πρέπει να δίνουν τη ζωή τους, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε από κοινωνικά προγράμματα, φόρους, προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας κ.λπ.

Βασικά δέχεσαι μια δωροδοκία για να αφήσεις το μωρό να πεθάνει:

Δευτ.ις:19 Δεν θέλεις διαστρέψει κρίσιν· δεν θέλεις αποβλέπει εις πρόσωπον ουδέ θέλεις λαμβάνει δώρον· διότι το δώρον τυφλόνει τους οφθαλμούς των σοφών και διαφθείρει τους λόγους των δικαίων.

Έξοδ.κγ:8 Και δώρα δεν θέλεις λάβει· διότι τα δώρα τυφλόνουσι και τους σοφούς, και διαστρέφουσι τους λόγους των δικαίων.

Παρ.ιε:27 Ο δωρολήπτης ταράττει τον οίκον αυτού· αλλ' όστις μισεί τα δώρα θέλει ζήσει.

Βρίσκω αυτό το επιχείρημα το πιο ενοχλητικό που χρησιμοποιούν κάποιοι Χριστιανοί.

 

«Δεν θα αλλάξει τα πράγματα...»

Αν ισχυρίζεστε ότι δεν ψηφίζετε υπέρ της ζωής επειδή δεν θα αλλάξει πραγματικά τους νόμους, εξηγήστε πού στις Γραφές ο Θεός μας λέει ότι χρειάζεται να κάνουμε το σωστό μόνο όταν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δεν θα το βρείτε.