Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Η μόνη ελπίδα


Σημεία των τελευταίων ημερών

Έρχονται μέρες που ούτε καν φανταζόμαστε! Ούτε θα μπορούσαμε να διανοηθούμε από μόνοι μας!

Μιλάμε για την παγκόσμια κυριαρχία του Αντίχριστου, η οποία δεν αργεί καθόλου, όπως δείχνουν τα πράγματα.

Έχει σαν στόχο την υποδούλωση όλης της ανθρωπότητας.

Η συνέπεια της αμαρτίας

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά υπάρχει ένα μεγαλύτερο κακό για κάθε άνθρωπο που βαδίζει μέσα σε αμαρτία (στην ασέβεια, την ασέλγεια, τη λαγνεία, τη μοιχεία, την πορνεία, την αισχρότητα, την κακοήθεια, την κακία, τις έχθρες, τα κουτσομπολιά, την υπερηφάνεια, τον εγωισμό, τη φιλαργυρία, την πλεονεξία, τα ψέματα, τις μέθες, τα γλεντοκόπια, τα ναρκωτικά) και σε όλα τα παράγωγα της φθαρμένης φύσης μας και αυτό είναι:

Η ΑΙΩΝΙΑ ΚΡΙΣΗ. Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΨΙΣΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

Ο Θεός έχει δείξει από παλιά την οργή Του στον αμετανόητο άνθρωπο με τον κατακλυσμό του Νώε,  με την καταστροφή στα Σόδομα και τα Γόμορρα, με την ολοκληρωτική καταστροφή της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. από τους Ρωμαίους, με τον αφανισμό φημισμένων και «λαμπρών» αλλά παραδομένων στην ειδωλολατρία, τη διαφθορά και την κακία πολιτισμών και τόσες ακόμα Βιβλικές καταστροφές.

Η δικαιοσύνη του Θεού

Δεν θα διαφωνήσουμε ότι ο Θεός είναι καλός. Ο Θεός είναι αγάπη, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ! ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ!

Μας καταδικάζουν η δικαιοσύνη Του, η αγιότητά Του, οι ίδιες μας οι πράξεις, ακόμα και οι σκέψεις που κάνουμε.

Δεν είναι απλά ότι οι άνθρωποι κάπου κάπου πέφτουν σε καμιά αμαρτία αλλά στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αμαρτάνουν. Γεννηθήκανε σε αμαρτία, μεγαλώνουν μέσα σ’ αυτήν, τρέφονται μ’ αυτήν και την αναπαράγουν.

Η πεσμένη φύση του ανθρώπου

«Και είδεν ο Κύριος ότι επληθύνετο η κακία του ανθρώπου επί της γης, και πάντες οι σκοποί των διαλογισμών της καρδίας αυτού ήσαν μόνον κακία πάσας τας ημέρας» (Γεν.ς:5).

«καθώς είναι γεγραμμένον Ότι δεν υπάρχει δίκαιος ουδέ εις, δεν υπάρχει τις έχων σύνεσιν· δεν υπάρχει τις εκζητών τον Θεόν. Πάντες εξέκλιναν, ομού εξηχρειώθησαν· δεν υπάρχει ο πράττων αγαθόν, δεν υπάρχει ουδέ εις»

«Δεν είναι φόβος Θεού έμπροσθεν των οφθαλμών αυτών» (Ρωμ.γ:10-12,18).

Καταπατούν κάθε νόμο και εντολή του Θεού, αντιστέκονται σε κάθε νουθεσία και προτροπή Του, εναντιώνονται σε οτιδήποτε άγιο, μισούν καθετί που τους ξεσκεπάζει, αποκαλύπτοντας την βρωμιά που υπάρχει από κάτω.

Δεν τους αρέσουν το λόγια του Θεού. Κλείνουν με τρόμο τ’ αφτιά τους, όταν κάποιος αρχίζει να μιλάει για το θέλημά Του.

Αγαπάνε υπέρμετρα τον υλικό κόσμο και αναζητούν με οποιοδήποτε κόστος την εκπλήρωση των επιθυμιών τους, αψηφώντας και χλευάζοντας προκλητικά την αλήθεια που ο Θεός τους παρέδωσε μέσα στην Βίβλο.

Θεωρούν απολύτως φυσιολογικό να εξαπατούν τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να κερδίσουν δόξα και πλούτη, ξεχνώντας ότι θα έρθει η μέρα της κρίσης. 

Ο άνθρωπος μπροστά στον θρόνο του Θεού

Την ημέρα εκείνη θα σταθείς μπροστά στον θρόνο Του για να κριθείς από την τέλεια δικαιοσύνη του Θεού.

«Σας λέγω δε ότι διά πάντα λόγον αργόν, τον οποίον ήθελον λαλήσει οι άνθρωποι, θέλουσιν αποδώσει λόγον δι' αυτόν εν ημέρα κρίσεως»  (Ματ.ιβ:36).

Η δικαιοσύνη του Θεού θα καταδικάσει τον αμετανόητο αμαρτωλό και ασεβή στην αιώνια κόλαση όσο κι αν αυτό ακούγεται υπερβολικό.

Είναι η αλήθεια που πρέπει να αντιμετωπίσει κάθε άνθρωπος. Η δικαιοσύνη και η καθαρότητα του Θεού δεν επιτρέπουν να παραβλέψει την αμαρτία. Η άμεση και δίκαιη ανταπόκρισή Του απέναντι στην αμαρτία και την κακία είναι οργή και θυμός.

Προειδοποιώντας ο Χριστός για το οδυνηρό μέλλον που επιφυλάσσεται σε κάθε άνθρωπο που ζει σε αμαρτία και σε επανάσταση κατά του Δημιουργού του, λέει:

«Και θέλουσιν απέλθει ούτοι μεν εις κόλασιν αιώνιον, οι δε δίκαιοι εις ζωήν αιώνιον» (Ματθ.κε:46).

Πάλι η Βίβλος ρητά αναφέρει: «Και καθώς είναι αποφασισμένον εις τους ανθρώπους άπαξ να αποθάνωσι, μετά δε τούτο είναι κρίσις» (Εβρ.θ:27).


Το τι θα επιλέξεις σήμερα, καθορίζει το πού θα περάσεις την αιωνιότητα αύριο. Δώσε έστω και μία στιγμή προσοχή στα λόγια του Χριστού!

Ο άνθρωπος χωρίς ελπίδα

Πιθανόν αισθάνεσαι ότι όλα αυτά δεν είναι παρά μια ακόμα θρησκεία στις τόσες που υπάρχουν τριγύρω. Προσπαθείς να καθησυχάσεις τη συνείδησή σου σκεπτόμενος ότι όλος ο κόσμος ζει κατ’ αυτόν τον τρόπο, αλλά και πάλι «ο κόσμος όλος εν τω πονηρώ κείται» (Α’ Ιωάν.ε:19).

Μέσα σ’ αυτή την παρακοή και τη διαφθορά ο άνθρωπος δεν δικαιούται τίποτα άλλο παρά δίκαιη τιμωρία κάτω από την άγια οργή και τον θυμό Του.

«Διότι οργή Θεού αποκαλύπτεται απ' ουρανού επί πάσαν ασέβειαν και αδικίαν ανθρώπων, οίτινες κατακρατούσι την αλήθειαν εν αδικία» (Ρωμ.α:18).

Η μόνη σου ελπίδα

Τη στιγμή όμως που αντικρίζεις με φόβο και τρόμο το αδιέξοδο της κατάστασής σου, ο Θεός κάνει έλεος ανοίγοντας το νου και τα μάτια μας, δίνοντας χέρι σωτηρίας στον άνθρωπο ενώ δεν του άξιζε.

Ένας αμάρτησε και εξέπεσε το ανθρώπινο γένος, ένας θα πληρώσει το αντίτιμο και θα επαναφέρει την ελπίδα...

«Καθώς λοιπόν δι' ενός αμαρτήματος ήλθε κατάκρισις εις πάντας ανθρώπους, ούτω και διά μιας δικαιοσύνης ήλθεν εις πάντας ανθρώπους δικαίωσις εις ζωήν» (Ρωμ.ε:18).

Ο Ιησούς Χριστός πλήρωσε με το αίμα Του όλες τις αμαρτίες σου. Δέχτηκε στο σταυρό όλη την οργή και το θυμό του Πατέρα που θα έπρεπε να πέσει επάνω σου!

Δεν του προκάλεσαν τόσο πόνο τα ανθρώπινα μαρτύρια από τους στρατιώτες των Ρωμαίων,  όσο αυτό που του έκανε ο Θεός συντρίβοντας την ψυχή Του κάτω από τη δίκαιη οργή Του.

Ο Θεός θυσίασε το μονογενή Γιο Του διότι μόνο Εκείνος μπορούσε να πληρώσει τόσο υψηλό τίμημα! 

«Αλλ' ο Κύριος ηθέλησε να βασανίση αυτόν· εταλαιπώρησεν αυτόν» (Ης.νγ:10).

«Διότι τόσον ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν αυτού τον μονογενή, διά να μη απολεσθή πας ο πιστεύων εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον» (Ιωάν.γ:16).

Αναστήθηκε δε την τρίτη μέρα διακηρύσσοντας σε όλη την κτίση ότι ο Θεός Τον δικαίωσε και δέχτηκε τη θυσία Του.

Αυτός είναι ο Μεσσίας, η ζωντανή ελπίδα και ο μόνος Σωτήρας του πεσμένου ανθρώπινου γένους, δικαιώνοντάς σε τώρα δια της πίστεως και δίνοντας την υπόσχεση σε όλους που θα Τον ακολουθήσουν να τους αναστήσει προς αιώνια απόλαυση σωτηρίας και ζωής. 

Προσκαλεί και σένα σε μετάνοια

Τώρα σε προσκαλεί να μετανοήσεις από τα έργα της σάρκας, από την επιθυμία του κόσμου αυτού και να πιστέψεις στο Ευαγγέλιο. Σου δίνει το μέγα προνόμιο να πάρεις θέση στην πολύτιμη παγκόσμια ανά τους αιώνες Εκκλησία Του ως λυτρωμένος και καθαρισμένος με το αίμα του Αμνού που σφάχτηκε για σένα και να διαφύγεις απ' την οργή που μέλλει να έρθει σ’ αυτούς που απειθούν.

Η πρόσκληση του Θεού είναι βαθιά και απέραντα πλατιά:

«Αν κάποιος διψάει, ας έρχεται σε μένα, και ας πίνει» (Ιωαν.ζ:37) και «εκείνον που έρχεται σε μένα, δεν θα τον βγάλω έξω» (Ιωαν.ς:37).

Το βάθος και το πλάτος της αγάπης του Θεού

Η αγάπη του Θεού γέννησε τον μόνο Σωτήρα στον κόσμο, ο οποίος πλήρωσε  με τον πιο οδυνηρό τρόπο για καθένα από μας προσωπικά το χρέος κάθε αμαρτίας μας και εκχέει έλεος και χάρη σε όποιον δέχεται τον ΖΩΝΤΑΝΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ σαν προσωπικό του Θεό και Σωτήρα. Τρέξε σ’ Εκείνον για να λάβεις σωτηρία! ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Ακούει κάθε κραυγή της καρδιάς σου

Ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο μέρος του κόσμου, μέσα στην πιο μίζερη κατάσταση, κάτω απ' το βάρος όλων των προβλημάτων μαζί ο Θεός είναι ΠΙΣΤΟΣ ώστε να φανερωθεί σε καθένα που θα Τον ζητήσει με ειλικρίνεια στην καρδιά! Μίλησε μαζί Του! Άνοιξέ Του την καρδιά σου για ό,τι σου συμβαίνει ή σε απασχολεί σ’ αυτή τη ζωή.

Ίσως αισθανθείς την άγια παρουσία Του πάνω σου και την αφάνταστη αγάπη Του. Αν όμως δεν σε επισκεφτεί αμέσως, μην επιτρέψεις την απογοήτευση να μπει μέσα σου. Ζήτησέ Τον ξανά! Στο μαξιλάρι σου το βράδυ, στη δουλειά σου την επομένη. ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΚΑΙ ΕΝΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ.

Επίσης, έχει υποσχεθεί να φυλάξει όλους εκείνους που Τον αναγνωρίζουν σαν προσωπικό Θεό και δέχονται το αίμα της θυσίας Του σαν αντίλυτρο της δικής τους αμαρτίας, από τη δύσκολη ώρα που έρχεται πάνω στη γη. 

Ο ζωντανός Ιησούς

Όλα αυτά που άκουσες σήμερα, είναι αληθινά, πέρα από κάθε θρησκεία, δόγμα ή οτιδήποτε ανθρώπινο.

Είναι ο αληθινός λόγος του Θεού!

Όλα αυτά τα λόγια είναι από την Αγία Γραφή.  Μπορείς να τα διαβάσεις εσύ ο ίδιος, χωρίς να σε επηρεάσει κανένας, και  ζητώντας από το Άγιο Πνεύμα του Θεού με ειλικρινή προσευχή να σου επιτρέψει να καταλάβεις.

Το έργο αυτό δεν είναι δικό μας. Ανήκει σ’ Εκείνον, τον μόνο αληθινό Θεό που πρόσφερε τη ζωή Του θυσία και μας εξαγόρασε μέσω αυτής της τέλειας πράξης αγάπης.

ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟΝ ΘΕΟ! Είναι ο μόνος που δεν θα σε προδώσει ποτέ. Σε κάθε σου βήμα οι ευλογίες Του θα σε συντροφεύουν και σ’ αυτή τη ζωή, μέχρι να έρθει ξανά.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ!