Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κεφ.ιγ:16-18

 


Αποκ.ιγ:16 Και έκαμνε πάντας τους μικρούς και τους μεγάλους, τους πλουσίους και τους πτωχούς, τους ελευθέρους και τους δούλους, να λάβωσι το χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς, ή επί των μετώπων αυτών.

Αυτή η ενέργεια του θηρίου να λάβουν το χάραγμα είναι μέρος του ότι έδωσε πνεύ­μα και ζωή στην εικόνα του θηρίου.

Μπορεί να πρόκειται για πραγματικό χάραγμα. Όμως θα δούμε άλλες γραφές, όπου το χάραγμα ήταν πνευματικό σημείο και όχι πραγματικό.

Αποκ.γ:12 Εδώ είναι σαν σύμβολο ότι ανήκει στον Ιησού, είναι δικός Του.

Αποκ.ιδ:1 Και πάλι αυτό δείχνει ότι ανήκαν στον Ιησού Χριστό, ήταν δικοί Του. Ο νους τους ήταν γεμάτος με την αλήθεια του Θεού. Τον γνωρίζουν και Τον ακολουθούν. Πρόκειται για πνευματικό σημείο.

Το χάραγμα είναι κάποιο χαρακτηριστικό σημείο, κάτι σαν τατουάζ, ή βαθύ αποτύ­πωμα. Ίσως κάποιο σύστημα ταυτοτήτων του παγκόσμιου νομισματι­κού συστήματος του Α/Χ, και συνεπώς πρόκειται για πραγματικό χάραγμα.

Ακόμα και σήμερα, υπάρχει ένα σύστημα που τοποθετεί έναν αριθ­μό στο σώμα του ανθρώπου, που είναι αόρατος, και μόνο κάτω από ένα ορισμέ­νο φως μπορεί κάποιος να τον δει. Από την άλλη μεριά όμως, έχει μεγάλη πνευματική σπουδαιότητα, όπως θα δούμε.

Λέει ότι θα λάβουν το χάραγμα είτε στο χέρι τους, είτε στο μέτωπό τους. Στο δεξί χέρι: αναφέρεται σ' αυτούς που απλά θα συμφωνήσουν να υποταχθούν και να συνεργαστούν μ’ αυτό το σύστημα, χωρίς να έχουν πλήρη γνώση ή να το αποδέχονται απόλυτα, αλλά από ανάγκη.

Θα υποταχτούν γιατί δεν θέλουν να χάσουν την δουλειά τους, δεν θέλουν να πεινάσουν αυτοί και τα παιδιά τους. Θα υποταχτούν για να ζήσουν.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν αυτοί που θα λάβουν το χάραγμα στο μέτωπο. Πρόκειται για πραγματικό χάραγμα, και αναφέρεται σ' εκείνους τους ανθρώπους που με πλήρη γνώση σχετικά με το τί αντιπροσωπεύει αυτό το σύστημα, αν και γνωρίζουν την φιλοσοφία και το πνεύμα που κρύβεται πίσω από αυτό, εν τούτοις θα υποταχτούν με μεγάλη προθυμία και με όλη τους την καρδιά.

Αυτό βέβαια είναι μεγαλύτερη αμαρτία και θα επιφέρει μεγαλύτερη κρίση. Δέχονται το σύστημα χωρίς καμιά επιφύλαξη, με επίγνωση. Παραχωρούν τους εαυτούς τους πλήρως και εν γνώσει τους στις προθέσεις του θηρίου, στην φιλο­σοφία και το πνεύμα που βρίσκεται πίσω από το σύστημα του.

Θα προσκυνήσουν, θα λατρεύσουν το σύστημα αυτό, και θα είναι χαρούμενοι γι' αυτό που κάνουν. Γι' αυτό, το θηρίο τοποθετεί το χάραγμα στα μέτωπά τους, σαν σημάδι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πλέον δικοί του, του ανήκουν, έχει πλήρη κατοχή στις ψυχές τους.

Αυτή θα είναι η έννοια του χαράγματος, και πιστεύουμε ότι πρόκειται για πραγματικό σημείο. Και αν αυτή είναι η έννοιά του, είναι τα ίδια πράγματα που βλέπουμε σε απολυταρχικά καθεστώτα.

Η πλειονότητα των ανθρώπων υποτάσσονται στο σύστημα, όχι γιατί συμφωνούν απόλυτα με αυτό, ή γιατί τους αρέσει, γιατί θέλουν τους περιορισμούς που επιβάλει, αλλά γιατί αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να συνεργαστούν μ' αυτό για να επιβιώσουν.

Απλά θέλουν να έχουν μια ευχάριστη και άνετη ζωή, και γι' αυτό το λό­γο υποτάσσονται και συνεργάζονται. Την ίδια στιγμή, υπάρχει ένας κεντρικός πυρήνας ανθρώπων, που έχουν το ίδιο πνεύμα και τον ίδιο σκοπό με το σύστημα. Βέβαια, στις χώρες με τέτοια καθεστώτα, ο αριθμός των ατόμων που ανήκουν ολόψυχα στο σύστημα είναι πολύ μικρός σε σχέση με το παγκόσμιο σύσ­τημα του Α/Χ, όπου θα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που θα συμφωνήσουν απόλυτα και θα υποταχτούν στο σύστημα αυτό.

Αυτό θα συμβεί λόγω του φόβου που θα αισθάνονται, και της ανάγκης για κάποιον παγκόσμιο ηγέτη που θα λύσει όλα τα προβλήματα. Επίσης οι άνθρωποι ζητούν κάποιον που θα φέρει πραγματική ειρήνη στον κόσμο.

Ένας άλλος λόγος είναι ότι ήδη έχει προετοιμαστεί ο κόσμος επί χρόνια για να δεχτεί μια παγκόσμια κυβέρνηση. Καλλιεργείται μέσα στις καρδιές των ανθρώπων με την πλύση εγκεφάλου, ώστε να έρθουν στο σημείο να συμφωνήσουν ότι χρειάζονται μια παγκόσμια κυβέρνη­ση

Β' Θεσ.β:9-12 Όλοι θα προσκυνήσουν το θηρίο και με μεγάλη προθυ­μία θα υποταχτούν σ' αυτό χωρίς καμία επιφύλαξη, με σκοπό να διαφυλάξουν την ζωή τους.

 

Αποκ.ιγ:17 Και να μη δύναται μηδείς να αγοράση ή να πωλήση, ειμή ο έχων το χάραγμα, ή το όνομα του θηρίου, ή τον αριθμό του ονόματος αυτού.

Αυτό δείχνει ότι το οικονομικό σύστημα έχει να κάνει με το χάραγμα του θηρίου, γιατί αν κάποιος δεν έχει το χάραγμα, δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει. Κι αν πάρουμε αυτό το χάραγμα πνευματικά, τότε και πάλι σημαίνει ότι αυτοί που δεν θα υποταχτούν, δεν θα συνεργαστούν με το σύστημα, και δεν θα συμφω­νήσουν με τις αρχές του, δεν θα μπορούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν. Αυτοί θα είναι οι άγιοι της Θλίψης που θα έχουν πάρει την απόφαση να ζήσουν άγια για τον Θεό.

Αναφέρονται τρία πράγματα, όμως δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι πρό­κειται για τρία διαφορετικά πράγματα, γιατί το κείμενο UBS λέει: «ειμή ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου, ή τον αριθμό του ονόματος αυτού».

Παραλείπει το πρώτο «ή». Και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το χάραγμα αναφέρεται είτε στο όνομα του θηρίου, ή στον αριθμό του ονόματος του, ή μπορεί να είναι τρία διαφορετικά πράγματα.

 

Αποκ.ιγ:18 Εδώ είναι η σοφία όστις έχει τον νούν, ας λογαριάση τον αριθμόν του θηρίου διότι είναι αριθμός ανθρώπου και ο αριθμός αυτού είναι χξς

Εδώ είναι η σοφία

Αυτοί που θα έχουν σοφία και νόηση από τον Θεό στις έσχατες μέρες, μπορούν να κατανοήσουν αυτά τα γεγονότα μέσα από τον λόγο Του με την σοφία που ο Θεός δίνει.

Αυτή η σοφία θα είναι ιδιαίτερα αναγκαία για τους αγίους της Θλίψης. Θα γνωρίζουν ότι αυτό είναι το θηρίο και το σύστημά του, και ότι αυτό είναι το χάραγμα του θηρίου. Θα πάρουν την από­φαση να μην υποταχτούν, αλλά θα ζητήσουν δύναμη από τον Κύριο, ώστε να περάσουν μέσα από την Θλίψη νικητές, δίνοντας την ζωή τους.

όστις έχει τον νούν, ας λογαριάση τον αριθμό του θηρίρυ

Κανείς στην πραγματικότητα δεν θα λογαριάσει τον αριθμό του θηρίου. Αν υπάρχει ένα χάραγμα στο χέρι τους, για παράδειγμα, που φέρει τον αριθμό 666 και τον προσωπικό αριθμό ταυτότητας, δεν χρειάζεται να τον λογαριάσει κανείς.

Καθένας που διαβάζει αυτό το εδάφιο, καταλαβαίνει ότι το 666 είναι ο αριθμός του θηρίου. Δεν χρει­άζεται να τον λογαριάσει, γιατί αυτός είναι ο αριθμός και ο Σατανάς τον χρησιμοποιεί σαν σύμβολο του.

Όμως η ερμηνεία του εδαφίου είναι ότι όποιος έχει σοφία και νου, ας κατα­λάβει πώς εφαρμόζεται ο αριθμός του θηρίου, ποιά είναι η ερμηνεία του 666.

διότι είναι αριθμός ανθρώπου

Πρόκειται για αριθμό ανθρώπου, όχι κάποιου συγκεκριμένου ανθρώπου. Γνωρίζουμε ότι το 6 είναι ο αριθμός του ανθρώπου, είναι ελλιπής αριθμός σε σχέ­ση με το 7 που είναι ο αριθμός της πληρότητας του Θεού.

Και το 666 αντιπροσωπεύει τον αριθμό του ανθρώπου που έφθασε στο αποκορύφωμα της ανθρώπινης δόξας, στην ψευδή και απατηλή τελειότητα. Ο αριθμός του ανθρώ­που στο πλήρες, αυτό συμβολίζουν τα τρία εξάρια μαζί.

Ακόμη το τρία συμβολίζει την θλίψη, μέσα στον λόγο του Θεού. Άρα, έχουμε την θλίψη του ανθρώπου από τον διάβολο.

Ορισμένοι στο παρελθόν λογάριασαν τον αριθμό 666 σε πολλούς Ρωμαίους αυτο­κράτορες και πάπες, π.χ. η λέξη Λατίνος, ανορθόγραφα:

Λ         Α         Τ          Ε          Ι           Ν         Ο         Σ

30       1       300      5        10        50       70      200 = 666

Στα Εβραϊκά, αν προσθέσουμε τους αριθμούς που σημαίνουν τα γράμματα που συνθέτουν τις λέξεις: Καίσαρ Νέρων, έχουμε τον αριθμό 666. Το ίδιο ο αυτοκράτορας Βεσπασιανός και άλλοι.

Την εποχή της μεταρρύθμισης ο τίτλος του πάπα ήταν VICARIUS FILII DEI που σημαίνει αντιπρόσωπος του Υιού του Θεού. Στην εκκλησία είδαν ότι αν προσθέσουμε τα γράμματα αυτού του τίτλου, μας δίδουν άθροισμα 666, με το Ρωμαϊκό αριθμητικό σύστημα.

Παρατηρούμε ότι ο αριθμός 666 αποτελείται από τρία εξάρια, που δείχνουν τις τρείς όψεις της ανθρώπινης δόξας. Και είναι η πολιτική, η οικονομική, και η πνευματική εξουσία.

α. Πολιτικά, είναι ο καιρός του ανθρώπου, ο άνθρωπος έχει τον πλήρη έλεγχο και όλη την εξουσία.

β. Οικονομικά, ο άνθρωπος οδηγεί το σύστημα του στο αποκορύφωμα, μέσω του παγκόσμιου νομισματικού συστήματος - αχρήματη κοινωνία και διεθνές τραπεζι­τικό σύστημα.

γ. Πνευματικά, ο άνθρωπος προσκυνείται σαν Θεός.

Θα υπάρξει ένα σύστημα ταυτοτήτων, που δεν θα είναι αναγ­καστικά ένα χάραγμα στο χέρι ή στο μέτωπο, αλλά θα σημαίνει ότι όλοι πρέπει να εγγραφούν σ’ αυτό το σύστημα. Το χάραγμα όμως θα είναι πραγματικό, αλλά θα έχει πνευματική σημασία, και αναφέρεται στον αριθμό του θηρίου 666, που θα χαραχθεί πάνω στον καθένα που θα υποταχτεί στο σύστημα του Α/Χ.

Αν το χάραγμα θα είναι πραγματικό, τότε δεν θα έχει πρό­βλημα κάποιος που πιστεύει ότι θα είναι πνευματικό. Όταν επιβληθεί το πραγματικό χάραγμα, μπορεί να αλλάξει γνώμη και να πειστεί ότι ήταν πραγματικό σημείο, ο αριθμός 666. Όμως, αν το χάραγμα είναι πνευματικό, και κάποιος νο­μίζει ότι είναι πραγματικό, τότε υπάρχει πιθανότητα να πάρει το χάραγ­μα χωρίς να το ξέρει. Γιατί αν είναι πνευματικό χάραγμα, θα νομίζει ότι εφόσον δεν έλαβε χάραγμα στο μέτωπο ή στο χέρι του, είναι εντάξει. Όμως ήδη θα έχει λάβει το χάραγμα του θηρίου στην καρδιά και στο πνεύμα του, χωρίς να το καταλάβει!

Δεν σημαίνει τώρα ότι όποιος λάβει το χάραγμα του θηρίου θα καταδικαστεί αιώνια και δεν μπορεί να μετανοήσει. Αυτός που λαμβάνει το χάραγμα μπαίνει σε μια πορεία, της οποίας το τέλος είναι η αιώνια καταδίκη, αλλά αν μετανοήσει σώζεται.

Δεν υπάρχει κανένα εδάφιο μέσα στον λόγο του Θεού που να αναφέρει το χάραγμα του θηρίου σαν ασυγχώρητη αμαρτία, θανάσιμη.

Θα υπάρχουν αρκετοί που θα λάβουν το χάραγμα εν αγνοία τους, και αργότερα θα μετανοήσουν και θα αρνηθούν να υποταχτούν στο σύστημα του θηρίου.