Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κεφ.ια:13

 


Αποκ.ια:13 Και κατ εκείνην την ώρα έγεινεν σεισμός μέγας, και έπεσε το δέκατον της πόλεως, και εθανατώθησαν εν τω σεισμώ ονόματα ανθρώπων χιλιάδες επτά, και οι λοιποί έγειναν έμφοβοι, και έδοσαν δόξαν εις τον Θεόν του ουρανού. και κατ εκείνην την ώραν έγεινεν σεισμός μέγας.

 

Αμέσως μετά την αρπαγή των αγίων της Θλίψης ανοίγεται η 6η σφραγίδα και τρομερή κρίση εκχέεται πάνω στους κατοίκους της γης. Αυτή η κρίση αποτελεί μια επιπρόσθετη διαβεβαίωση γι’ αυτούς ότι οι δύο μάρτυρες ήταν από τον Θεό. Για άλλη μια φορά, ο Θεός επιβεβαιώνει υπερφυσικά ότι είναι δική Του ενέργεια. Πρόκειται για τον ίδιο σεισμό που αναφέρεται στην Αποκ.ς:12-14.

Αποκ. ζ:9-17 Το αναρίθμητο πλήθος των αγίων της Θλίψης βρίσκεται ήδη στον ουρανό.

Ο Ιωάννης δεν τους βλέπει σαν τις ψυχές των εσφαγμένων κάτω από το θυσιαστήριο (πίσω στην 5η σφραγίδα) να περιμένουν τους υπόλοιπους αδελφούς τους να θανατωθούν όπως αυτοί. Τους βλέπει με τα ένδοξα σώματά τους να στέκονται ενώπιον του θρόνου. Δεν τους βλέπει πλέον σαν ψυχές που περιμένουν να αναστηθούν. Έχουν ήδη αναστηθεί και αποκτήσει τα ένδοξα σώματά τους.

 

και έπεσε το δέκατον της πόλεως.

Εξαιτίας αυτού του μεγάλου σεισμού έπεσε το δέκατο της πόλεως. Δεν αναφέρεται σε μια φυσική πόλη, αλλά στην παγκόσμια πόλη, στην μεγάλη πόλη που είναι κυρία όλων των βασιλείων της γης, στην παγκόσμια Βαβυλώνα. Πρόκειται για το παγκόσμιο σύστημα του Α/Χ, που συμβολίζεται με μια μεγάλη πόλη.

Το ένα δέκατο λοιπόν αυτής της παγκόσμιας πόλης έπεσε εξαιτίας του σεισμού και αυτό σημαίνει ότι μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή του κόσμου θα καταστραφεί, ή ότι μια περιοχή που θα περιλαμβάνει το ένα δέκατο του πληθυσμού του κόσμου θα ισοπεδωθεί απ’ αυτό τον σεισμό.

 

και εθανατώθησαν εν τω σεισμώ ονόματα ανθρώπων χιλιάδες επτά.

Ο αριθμός 7.000 είναι συμβολικός και σημαίνει ότι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων πρόκειται να θανατωθεί. Αν το ένα δέκατο αυτής της παγκόσμιας πόλης καταστρέφεται από τον σεισμό, αυτό σημαίνει ότι πολλοί περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι θα θανατωθούν.

 

και οι λοιποί έγειναν έμφοβοι, και έδωκαν δόξαν στο Θεόν του ουρανού.

Αυτό που έκανε τους ανθρώπους να δώσουν δόξα στον Θεό δεν ήταν απλά ένας σεισμός ή ένα παλιρροιακό κύμα ή κάποια ηφαιστειακή έκρηξη που κατέστρεψε το ένα δέκατο της πόλης. Έχουμε δει σεισμούς, παλιρροιακά κύματα ή ηφαιστειακές εκρήξεις στο παρελθόν, που είχαν σαν αποτέλεσμα να θανατωθούν περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι, όμως δεν προξένησαν μεγάλο φόβο στους υπόλοιπους ώστε να δοξάσουν τον Θεό και να Τον αναγνωρίσουν.

Το γεγονός ότι φοβήθηκαν και έδωσαν δόξα στον Θεό, δεν σημαίνει ότι μετανόησαν.

Στην Αποκ.ς:15-17 περιγράφεται πάλι το ίδιο γεγονός, ο τρόμος, ο φόβος και η ενοχή που ένιωσαν οι άνθρωποι, που απλά αναγνώρισαν ότι ήταν ενέργεια του Θεού. Αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι οι μάρτυρες της Θλίψης ήταν από τον Θεό. Δεν μετανόησαν όμως ούτε επέστρεψαν από τα πονηρά έργα τους για να εκζητήσουν τον Θεό.

Αποκ.ιζ:3-6,16. Εδώ περιγράφεται το τέλος του παγκόσμιου ψευδοθρησκευτικού συστήματος και λέει ότι θα ερημωθεί και θα κατακαυθεί εν πυρί.

Ο Σατανάς χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα μόνο και μόνο για να εξαπατήσει τον άνθρωπο. Δεν είναι ευχαριστημένος με καμιά εκκλησία, είτε αληθινή είτε ψεύτικη. Εκείνο που πραγματικά θέλει και επιθυμεί η καρδιά του είναι όλος ο κόσμος να υποταχθεί σ’ αυτόν και να τον προσκυνήσει.