Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 6 Ιουνίου 2021

Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ !


Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Θεός κρατάει την ανθρωπότητα σε απόσταση. Θεωρούν ότι έχει αποσυρθεί, είναι αμέτοχος και στέκεται απαθής απέναντι στην δημιουργία Του.

Είναι πολύ γνωστή η ερώτηση που τόσο συχνά ακούγεται: «Που είναι ο Θεός;».

Η Γραφή μας λέει:

Α’ Τιμ.γ:16 Και αναντιρρήτως το μυστήριον της ευσεβείας είναι μέγα· ο Θεός εφανερώθη εν σαρκί, εδικαιώθη εν πνεύματι, εφάνη εις αγγέλους, εκηρύχθη εις τα έθνη, επιστεύθη εις τον κόσμον, ανελήφθη εν δόξη.

Κάποτε ο Φίλιππος ρώτησε τον Κύριο:

Ιωάν.ιδ:8-10 Κύριε, δείξον εις ημάς τον Πατέρα και αρκεί εις ημάς. Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Τόσον καιρόν είμαι μεθ' υμών, και δεν με εγνώρισας, Φίλιππε; όστις είδεν εμέ είδε τον Πατέρα· και πως συ λέγεις, Δείξον εις ημάς τον Πατέρα; Δεν πιστεύεις ότι εγώ είμαι εν τω Πατρί και ο Πατήρ είναι εν εμοί; τους λόγους, τους οποίους εγώ λαλώ προς υμάς, απ' εμαυτού δεν λαλώ· αλλ' ο Πατήρ ο μένων εν εμοί αυτός εκτελεί τα έργα.

Και συνέχισε:

Ιωάν.ιδ:18-20 Δεν θέλω σας αφήσει ορφανούς· έρχομαι προς εσάς. Έτι ολίγον και ο κόσμος πλέον δεν με βλέπει, σεις όμως με βλέπετε, διότι εγώ ζω και σεις θέλετε ζη. Εν εκείνη τη ημέρα σεις θέλετε γνωρίσει, ότι εγώ είμαι εν τω Πατρί μου και σεις εν εμοί και εγώ εν υμίν.

Η δύναμη και η παρουσία Του φαίνονται έντονα μέσα στην Βίβλο και στον κόσμο, ακόμη και σήμερα. Αν κάποιος νομίζει ότι ο Θεός έχει απομακρυνθεί ή έχει εξαφανιστεί, κάνει μεγάλο λάθος!

Ο Θεός φανερώνεται με μεγάλη δύναμη και σήμερα, γιατί: «Ο Ιησούς Χριστός είναι ο αυτός χθές και σήμερον και εις τους αιώνας» (Εβρ.ιγ:8).

Εκβάλλει δαιμόνια, γιατρεύει αρρώστους, θεραπεύει τυφλούς, ανάπηρους και κωφούς.

Η ιδέα ότι ο Θεός εξαφανίστηκε είναι ένας παλιός φόβος απιστίας. Ο λαός Ισραήλ βίωσε την Έξοδο, είδε τη δόξα Του και ήξερε ότι όλα αυτά ήταν αλήθεια. Αλλά μέσα σε λίγους μήνες, έγιναν δύσπιστοι και φοβισμένοι.

Ήθελαν έναν Θεό που να τον βλέπουν, γι’ αυτό έφτιαξαν ένα χρυσό μοσχάρι, για να τους οδηγήσει πίσω στη σκλαβιά. (Διάβασε Έξοδος λβ).

Η απιστία πάντα οδηγεί στη δουλεία, ενώ η πίστη οδηγεί στην ελευθερία! Οι Ισραηλίτες έχασαν όλα τα διαβατήριά και τις βίζες της πίστης στον Θεό, με αποτέλεσμα να μην περάσουν ποτέ τα σύνορα της Γης της Επαγγελίας, με δύο εξαιρέσεις μόνο – τον Χάλεβ και τον Ιησού του Ναυή, που στάθηκαν με πίστη και μπήκαν στη γη.

Η απιστία είναι αρχαίο φαινόμενο. Δεν είναι κάτι έξυπνο, ούτε κάτι καινούργιο. Εάν ακολουθήσουμε την πορεία της προς τα πίσω, θα καταλήξουμε στον Κήπο της Εδέμ, όπου πρώτη η Εύα αμφέβαλε.

Για εκείνη, αλλά και για εμάς, η αμφιβολία είναι μια σατανική ανοησία που ποτέ δεν ωφέλησε κανέναν. Αν θέλουμε να αναπαυθούμε στον Θεό, πώς θα το κάνουμε, χωρίς να Τον εμπιστευθούμε; Δεν Τον εμπιστευόμαστε πραγματικά, αν το κάνουμε με κρύα καρδιά και Τον αγνοούμε. Ο Θεός δεν μας χρωστάει τίποτε και εάν δεν θέλουμε να γίνει με τον τρόπο Του, ο Κύριος δεν θα επέμβει.

«Και καθώς απεδοκίμασαν το να έχωσιν επίγνωσιν του Θεού, παρέδωκεν αυτούς ο Θεός εις αδόκιμον νούν, ώστε να πράττωσι τα μη πρέποντα» (Ρωμ.α:28).

Ο Ιησούς είναι ζωντανός, είναι δυνατός, και κινείται πάνω στην γη! Ξέρετε, υπάρχουν άνθρωποι που ποτέ δεν είδαν ένα θαύμα με τα ίδια τους τα μάτια, και παρ’ όλα αυτά δείχνουν πολύ μεγάλη πίστη! Πολύ λίγοι άνθρωποι είδαν θαύματα, μέχρι να έρθει ο Χριστός.

Όμως υπήρξαν άνθρωποι, πριν την έλευση του Χριστού, που έδειξαν θαυμαστή πίστη! Ο Ιησούς μίλησε γι’ αυτούς και είπε, «μακάριοι όσοι δεν είδον και επίστευσαν» (Ιωάν.κ:29).

Διάβαζαν τις Γραφές και πίστευαν ότι ο Θεός της Εξόδου δεν θα αποτύχει, και ότι θα εργαστεί στο πλευρό τους. Και το έκανε!

Ο Δαβίδ, για παράδειγμα, δεν είδε ποτέ ένα θαύμα, και είχε ελάχιστη εμπειρία στο υπερφυσικό, όμως προχώρησε μπροστά περιμένοντας με απόλυτη βεβαιότητα τη βοήθεια του Θεού – και το πέτυχε!

Σήμερα, τρεις χιλιάδες χρόνια μετά, η πίστη του Δαβίδ είναι παράδειγμα για μας. Ίσως μοιάζεις με τον Δαβίδ. Ίσως δεν έχεις δει θαύματα με τα ίδια σου τα μάτια, παρ’ όλα αυτά ξέρεις ότι γίνονται και ξέρεις ότι ο Θεός είναι ικανός, απλά επειδή πιστεύεις ότι ο λόγος Του είναι αλήθεια!

Εάν αυτό ισχύει για σένα, τότε να ξέρεις ότι η πίστη σου είναι γνωστή στον ουρανό και ο Κύριος σε ονομάζει «ευλογημένο»!