Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Μελετώντας για τις εξετάσεις!


Έχεις δοκιμάσει ποτέ να δώσεις εξετάσεις χωρίς να διαβάσεις; Δεν είναι καλή ιδέα.

Μελετάμε όταν πρόκειται να δώσουμε εξετάσεις, ακολουθούμε συνταγές, ελέγχουμε οδηγίες, αναζητούμε τις πινακίδες στον δρόμο και διαβάζουμε τις οδηγίες για κάθε τι.

Κατά τον ίδιο τρόπο, περιμένουμε από τους γιατρούς, τους δασκάλους, τους υδραυλικούς κ.λπ. να είναι καλά καταρτισμένοι. Οι υπεύθυνοι άνθρωποι λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τις οδηγίες επειδή θέλουν να κάνουν ό,τι κάνουν με σύνεση, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Δυστυχώς, πολλοί Χριστιανοί πιστεύουν ότι μπορούν να ωριμάσουν εν Χριστώ χωρίς να εξοικειώνονται συνεχώς με τον λόγο του Θεού

Α’ Κορ.γ:1,2 Και εγώ, αδελφοί, δεν ηδυνήθην να λαλήσω προς εσάς ως προς πνευματικούς, αλλ' ως προς σαρκικούς, ως προς νήπια εν Χριστώ. Γάλα σας επότισα και ουχί στερεάν τροφήν· διότι δεν ηδύνασθε έτι να δεχθήτε αυτήν. Αλλ' ουδέ τώρα δύνασθε έτι·

Ελπίζω να αφιερώνετε χρόνο για να διαβάζετε από την Βίβλο σας τα εδάφια που αναφέρονται στις αναρτήσεις – όταν αναφέρεται μόνο το βιβλίο, το κεφάλαιο και το εδάφιο!

Αυτά τα λόγια είναι ζωντανά, ισχυρά και τέλεια επειδή είναι του Θεού, όχι δικά μου.

Ψαλμ.ιβ:6 Τα λόγια του Κυρίου είναι λόγια καθαρά· αργύριον δεδοκιμασμένον εν πηλίνω χωνευτηρίω, κεκαθαρισμένον επταπλασίως.

Εβρ.δ:12 Διότι ο λόγος του Θεού είναι ζων και ενεργός και κοπτερώτερος υπέρ πάσαν δίστομον μάχαιραν και διέρχεται μέχρι διαιρέσεως ψυχής τε και πνεύματος, αρμών τε και μυελών, και διερευνά τους διαλογισμούς και τας εννοίας της καρδίας·

Αυτά τα λόγια επιτυγχάνουν τους σκοπούς του Θεού επηρεάζοντας τις σκέψεις, τις πράξεις και τα κίνητρά μας:

Ησ.νε:10,11 Διότι καθώς καταβαίνει η βροχή και η χιών εκ του ουρανού και δεν επιστρέφει εκεί, αλλά ποτίζει την γην και κάμνει αυτήν να εκφύη και να βλαστάνη, διά να δώση σπόρον εις τον σπείροντα και άρτον εις τον εσθίοντα, ούτω θέλει είσθαι ο λόγος μου ο εξερχόμενος εκ του στόματός μου· δεν θέλει επιστρέψει εις εμέ κενός, αλλά θέλει εκτελέσει το θέλημά μου και θέλει ευοδωθή εις ό,τι αυτόν αποστέλλω.

Έχουμε δύσκολους καιρούς μπροστά μας και δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις δοκιμασίες χωρίς προετοιμασία. Όπως δεν είναι καλό να πάμε για εξετάσεις χωρίς να έχουμε διαβάσει ή να πάμε σε ένα κομπογιαννίτη γιατρό!

Χωρίς γνώση της Αγίας Γραφής, εξαπατόμαστε εύκολα από εκείνους που κηρύττουν έναν «καινούριο» Χριστιανισμό που έρχεται σε αντίθεση με τις Γραφές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Σατανάς αγαπά να αποσπά την προσοχή των πιστών από την καθημερινή μελέτη του λόγου του Θεού:

Α’ Πέτρ.ε:8,9 Εγκρατεύθητε, αγρυπνήσατε· διότι ο αντίδικός σας διάβολος ως λέων ωρυόμενος περιέρχεται ζητών τίνα να καταπίη· εις τον οποίον αντιστάθητε μένοντες στερεοί εις την πίστιν, εξεύροντες ότι τα αυτά παθήματα γίνονται εις τους αδελφούς σας τους εν τω κόσμω.

Σας προτρέπω να σκεφτείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο χρόνο στον λόγο του Θεού, στο πρόγραμμά σας.

Ερωτήσεις:

Πολλοί Χριστιανοί παραμελούν αυτό ακριβώς που θα τους φυλάξει όταν δοκιμαστούν.

1.     Είσαι προετοιμασμένος να αναγνωρίσεις και να απορρίψεις ψευδείς απόψεις για τον Ιησού;

Β’ Κορ.ια:3,4 φοβούμαι όμως μήπως, καθώς ο όφις εξηπάτησε την Εύαν διά της πανουργίας αυτού, διαφθαρή ούτως ο νούς σας, εκπεσών από της απλότητος της εις τον Χριστόν. Διότι εάν ο ερχόμενος κηρύττη προς εσάς άλλον Ιησούν, τον οποίον ημείς δεν εκηρύξαμεν, ή λαμβάνητε άλλο πνεύμα, το οποίον δεν ελάβετε, ή άλλο ευαγγέλιον, το οποίον δεν εδέχθητε, καλώς ηθέλετε υποφέρει αυτόν.

Α’ Πέτρ.α:13 Διά τούτο αναζωσθέντες τας οσφύας της διανοίας σας, εγκρατεύεσθε και έχετε τελείαν ελπίδα εις την χάριν την ερχομένην εις εσάς, όταν αποκαλυφθή ο Ιησούς Χριστός,

2.     Κάνεις ό,τι μπορείς για να κατανοήσεις σωστά τον λόγο του Θεού;

Β’ Τιμ.β:15 Σπούδασον να παραστήσης σεαυτόν δόκιμον εις τον Θεόν, εργάτην ανεπαίσχυντον, ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας.

3.     Κατανοείς την απίστευτη σημασία του λόγου του Θεού για την ζωή σου;

Ψαλμ.ιθ:7 Ο νόμος του Κυρίου είναι άμωμος, επιστρέφων ψυχήν· η μαρτυρία του Κυρίου πιστή, σοφίζουσα τον απλούν·

Ψαλμ.ριθ:105 Λύχνος εις τους πόδας μου είναι ο λόγος σου και φως εις τας τρίβους μου.