Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Η πιο σημαντική ερώτηση της ζωής...


ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ;

 

Μήπως παλεύεις με επίμονα συναισθήματα ενοχής,  άγχους, πόνου, στεναχώριας, κατάθλιψης, φόβου, απελπισίας, ή κενού;

Καθένα απ’ αυτά τα συναισθήματα είναι ένδειξη ότι ένα άτομο δεν είναι εντάξει με το Θεό.

Ο Ιησούς Χριστός υποσχέθηκε ότι όποιος πιστεύει σ’ Αυτόν, θα είναι γεμάτος με ειρήνη και χαρά, εκτός από το δώρο της αιώνιας ζωής.

Αν ανησυχείς επειδή δεν έχεις μια γνήσια σχέση με το Θεό, σε παρακαλώ συνέχισε να διαβάζεις παρακάτω για να βρεις πως μπορείς να έχεις προσωπική εμπειρία της αγάπης του Ιησού Χριστού για σένα.

 

ΕΞΙ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ

 

1ο ΒΗΜΑ: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να είσαι απόλυτα ειλικρινής με τον εαυτό σου και με το Θεό. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να αναγνωρίσεις ότι έχεις κάνει λάθη κι ότι ο Θεός θα σε κρίνει για τις αμαρτίες σου.

Η Αγία Γραφή λέει ότι: «πάντες ήμαρτον και υστερούνται της δόξης του Θεού» και σίγουρα αυτό περιλαμβάνει κι εσένα (Ρωμαίους γ:23). Να μερικά παραδείγματα αμαρτίας: ψέματα, κλεψιά, εξαπάτηση, μίσος, ναρκωτικά, σεξ έξω από το γάμο κ.τ.λ.

Αν και όλα αυτά είναι ατοπήματα, η πραγματική αμαρτία που βρίσκεται στην καρδιά όλων αυτών, είναι ότι το άτομο δεν είναι εντάξει με το Θεό.

Η Βίβλος λέει ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να σταθεί μπροστά στο θρόνο του Χριστού για να αποδοθεί δικαιοσύνη ανάλογα με τις πράξεις του.

Όσοι αρνηθούν ν’ ακολουθήσουν τον Ιησού θα ριχτούν ζωντανοί στη λίμνη του πυρός η οποία καίει στους αιώνες των αιώνων (Αποκ.κ:10-15).

 

2ο ΒΗΜΑ: Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να δεχτείς ότι ο Ιησούς Χριστός σε αγάπησε και πέθανε για τις αμαρτίες σου, έτσι ώστε εσύ να μην πρέπει να πας στη λίμνη του πυρός.

Η Γραφή λέει ότι «ενώ ημείς ήμεθα έτι αμαρτωλοί, ο Χριστός απέθανεν υπέρ ημών» (Ρωμ.ε:8).

Ο Ιησούς καταλαβαίνει την ανθρώπινη αδυναμία μας κι έχει ανοίξει οδό διαφυγής για να εκφύγουμε την ερχόμενη κρίση.

Είναι πρόθυμος να δώσει στον καθένα μας μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσουμε γι’ Αυτόν, πληρώνοντας το μισθό των αμαρτιών μας και γεμίζοντάς μας με το πνεύμα Του.

 

3ο ΒΗΜΑ: Το τρίτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μετανοήσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να λυπηθείς για τις αμαρτίες σου και να πάρεις μια στερεή απόφαση μέσα απ’ την καρδιά σου να πιστέψεις στον Ιησού, να ζήσεις υπακούοντας το λόγο Του, και να κάνεις ότι μπορείς για να μην πέσεις ξανά σε παλιές αμαρτίες.

Η Γραφή λέει ότι ο Θεός «τώρα παραγγέλλει εις πάντας τους ανθρώπους πανταχού να μετανοώσι» (Πράξιζ:30). Η μετάνοια δεν είναι προαιρετική. Είναι αδύνατο να συγχωρεθείς και να πάρεις αιώνια ζωή εκτός εάν είσαι πρόθυμος να αποστραφείς τις αμαρτίες σου.

Αν είσαι έτοιμος να ζήσεις χωρίς αμαρτία, ο Ιησούς είναι έτοιμος να σε βοηθήσει.

 

4ο ΒΗΜΑ: Το επόμενο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι, να βαπτιστείς στο νερό, στο όνομα του Ιησού Χριστού (Πράξ.β:38).

Αυτή είναι η πρώτη πράξη πίστης που ο καθένας πρέπει να κάνει για να φανερώσει την επιθυμία του για υπακοή στο θέλημα του Θεού.

Ο Ιησούς θα ανταποκριθεί σ’ αυτή την υπακοή πίστης συγχωρώντας κάθε αμαρτία που έκανες σε όλη σου τη ζωή.

Ο Ιησούς είπε: «Όστις πιστεύση και βαπτισθή θέλει σωθή» (Μάρκ.ις:16).

Αν πιστεύεις ότι ο Ιησούς πέθανε για τις αμαρτίες σου κι αν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου σύμφωνα με το θέλημα του Θεού, τότε πρέπει να βαπτιστείς στο νερό στο όνομα του Ιησού Χριστού, το συντομότερο δυνατόν.

 

5ο ΒΗΜΑ: Ο Πέτρος είπε ότι όσοι μετανοούν και βαπτίζονται «θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος» (Πράξ.β:38).

Το Άγιο πνεύμα είναι η δύναμη και η παρουσία του Ιησού Χριστού που έρχεται να κατοικήσει μέσα σου για να σε βοηθήσει να ζήσεις σωστά και δίκαια και για να σου χαρίσει αιώνια ζωή.

Η Βίβλος λέει, «Εάν δε κατοική εν υμίν το Πνεύμα του αναστήσαντος τον Ιησούν εκ νεκρών, ο αναστήσας τον Χριστόν εκ νεκρών θέλει ζωοποιήσει και τα θνητά σώματα υμών διά του Πνεύματος αυτού του κατοικούντος εν υμίν» (Ρωμαίους η:11).

Τι θαυμαστή υπόσχεση! Ακριβώς όπως ο Ιησούς αναστήθηκε από τους νεκρούς και είναι τώρα ζωντανός για πάντα, το ίδιο θα ισχύει και για σένα από τη στιγμή που θα βαπτιστείς με Άγιο Πνεύμα..

 

6o ΒΗΜΑ: Το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να είσαι εντάξει με το Θεό, είναι ν’ αρχίσεις να παρακολουθείς μια τοπική συνάθροιση που διδάσκει Βιβλικές αλήθειες. Επιπλέον, πρέπει ν’ αρχίσεις να διαβάζεις την Αγία Γραφή για δική σου ευχαρίστηση, αύξηση και γνώση.

Καθημερινά πρέπει να ζητάς το Θεό να σε οδηγεί μέσα στο τέλειο θέλημά Του. Η σωτηρία δεν είναι μια στιγμιαία υπόθεση, είναι τρόπος ζωής. Ξεκινά όταν μετανοείς από τις αμαρτίες σου, πιστεύεις στον Ιησού, βαπτίζεσαι στο νερό και λαμβάνεις το Άγιο Πνεύμα. Αλλά αν θες να παραμείνεις εντάξει με το Θεό, μετά το βάπτισμα, θα πρέπει να μάθεις να ζεις τη ζωή σου σύμφωνα με το θέλημά Του!

Αφού ακολουθήσεις αυτά τα έξι βήματα και ξεκινήσεις την προσωπική σου σχέση με το Θεό, μπορεί να αντιμετωπίσεις πολλές δύσκολες και επίπονες καταστάσεις στη ζωή σου. Αλλά με τον Ιησού Χριστό, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει η ζωή, θα έχεις πάντα την αφθονία της ειρήνης, της χαράς, και της ελπίδας μέσα σου...

«Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει. Άρατε τον ζυγόν μου εφ' υμάς και μάθετε απ' εμού, διότι πράος είμαι και ταπεινός την καρδίαν, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εν ταις ψυχαίς υμών» (Ματθ.ια:28-29).

Αν είσαι έτοιμος να πεις αντίο στην ενοχή, την ανησυχία και το κενό, πάρε αμέσως την απόφαση ν’ αφήσεις τη ζωή σου στα χέρια του μοναδικού αληθινού σωτήρα, Ιησού Χριστού.

Έλα σ’ Αυτόν μετανιωμένος, με πίστη, βαπτίσου στο θαυμαστό Του όνομα για τη συγχώρεση των αμαρτιών σου κι Αυτός θα σε γεμίσει με το θαυμαστό Του Πνεύμα!

Αν χρειάζεσαι βοήθεια για να μελετήσεις περισσότερο το λόγο του Θεού, αν θέλεις να βαπτιστείς και να συμμετέχεις σε μια εκκλησία που είναι τοποθετημένη και λειτουργεί σύμφωνα με την Αγία Γραφή, επικοινώνησε μαζί μας!