Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός θεράπευσε, παρόλο που τότε υπήρχαν πολλοί γιατροί (Μάρκ.ε:26) θεράπευσε χωρίς εξαίρεση όλους όσους ερχόταν σ’ Αυτόν (Ματθ.η:16).

 

ΑΜΕΣΩΣ ή ΒΑΘΜΙΑΙΑ;

Ο Κύριος μερικές φορές θεράπευσε, χωρίς το αποτέλεσμα να είναι αμέσως φανερό (Λουκ.ιζ:14). Άλλες φορές θεράπευσε βαθμιαία (Ιωάν.δ:49-52) ή έδειξε ότι η θεραπεία θα γινόταν στο προσεχές μέλλον (Ιωάν.θ:7)

Άλλες φορές πάλι απομάκρυνε έναν άνθρωπο από το περιβάλλον του πριν τον θεραπεύσει (Μάρκ.η:22,23)

Γενικά όμως ο Κύριος Ιησούς θεράπευε επιτόπου, αμέσως (Ματθ.ιε:30,31)

 

ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

Ο Κύριος Ιησούς θεράπευε όλων των ειδών τις αρρώστιες (Ματθ.δ:23,24), π.χ. παραφροσύνη, επιληψία, λέπρα παράλυση, πυρετό, τύφλωση, παραμορφωμένα μέλη, χωλούς, κουφούς, κτλ. Επίσης θεράπευε αρρώστιες σχετικές με τα δαιμόνια (Λουκ.θ:42) Μερικές φορές θεράπευε ανθρώπους από μεγάλη απόσταση χωρίς να πάει σ’ αυτούς. Σε μια περίπτωση θεράπευσε κάποιον που ήταν 20 χιλιόμετρα μακριά (Ιωάν.δ:46-53).

Ο Ιησούς Χριστός θεράπευε και χρόνιες περιπτώσεις: μια γυναίκα που υπέφερε 12 χρόνια (Ματθ.θ:20) μια άλλη που έπασχε 18 χρόνια (Λουκ.ιγ:11), κάποιον που έπασχε 38 χρόνια (Ιωάν.ε:5).

Ο Κύριος θεράπευε με το άγγιγμά Του, με το να Τον αγγίζουν άλλοι, με ένα πρόσταγμα, με ένα λόγο (Ματθ.η:3 Λουκ.η:44 Μάρκ.α:31 Λουκ.ς:10 Μάρκ.ζ:34 κ.λπ.).

 

Η ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΤΟΤΕ

Ο Κύριος έδωσε την δύναμη αυτή σε άλλους: στους δώδεκα μαθητές (Λουκ.θ:1) στους εβδομήντα που δεν ήταν απόστολοι (Λουκ.ι:1-9) γενικά στους πιστούς όταν ζητούσαν αυτή την δύναμη (Ιωάν.ιδ:12-14).

Ο Κύριός μας συνέχισε να μεταδίδει τη δύναμη αυτή και σε άλλους για πολλά χρόνια μετά την ανάληψή Του. 

Είκοσι χρόνια αργότερα ο απόστολος Παύλος είχε αυτή τη δύναμη (Πράξ.ιθ:12). 

26 χρόνια αργότερα δινόταν χαρίσματα θεραπείας σε απλούς πιστούς (Α' Κορ.ιβ:9). 

27 χρόνια αργότερα διατυπώνονται συμβουλές για την θεραπεία των αρρώστων (Iάκ.ε:14-16).

 

Η ΙΔΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

  · Ο ίδιος Θεός δεν έπαυσε ποτέ να φανερώνει την ευεργε­τική θεραπευτική Του δύναμη. Και στις μέρες μας τα χαρίσ­ματα αυτά ενεργούνται σ’ όλο τον κόσμο με αυξανόμενη δύ­ναμη. Ο Θεός τα ανανεώνει για να τα φέρει και πάλι στην θέση που είχαν στην πρώτη αποστολική εκκλησία.

  · Όλοι εκείνοι που υπέφεραν και πήγαιναν τότε στον Ιησού θεραπευόταν. Αλλά ο Κύριός μας είναι ο ίδιος «χθες, σήμερα και στους αιώνες» (Εβρ.ιγ:8).

   ·  Η θεραπεία για το σώμα και για την ψυχή έχει εξασφαλισ­τεί και παρέχεται με το εξιλεωτικό έργο του Ιησού Χρισ­τού, γι’ αυτό και ο Ματθαίος επικαλούμενος το Ησ.νγ λέει: «Αυτός πήρε τας ασθενείας μας και τας νόσους μας εβάστασε».

   ·  Ο Κύριος Ιησούς διακήρυξε: «Εκείνους που θα πιστέψουν θα τους ακολουθούν τα εξής σημεία, στο όνομά μου θα βγά­ζουν δαιμόνια...στους αρρώστους θα βάζουν τα χέρια και θα γίνονται υγιείς» Мάρκ.ις:17-18.

 

ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ

    · Αν είσαι άρρωστος έλα ΣΗΜΕΡΑ και πάρε το δικό σου μερί­διο της ζωής και της υγείας από τα τρυπημένα χέρια του Ιησού Χριστού.

    · Μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας !