Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Τούτο το έτος



ΧΡΟΝΟΣ- ΧΩΡΟΣ: δημιουργήματα του Θεού.

Αυτός δεν δεσμεύεται απ’ αυτά.

Εμείς κινούμαστε περιοριστικά.

Δεν είμαστε άναρχοι, και… 

Εβρ.θ:27 Και καθώς είναι αποφασισμένον εις τους ανθρώπους άπαξ να αποθάνωσι, μετά δε τούτο είναι κρίσις,

ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΤΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ (ΖΩΗ) και να μας ελευθερώσει από τα δεσμά του χρόνου (ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ).

Λουκ.ιγ:6-9 Έλεγε δε ταύτην την παραβολήν· Είχε τις συκήν πεφυτευμένην εν τω αμπελώνι αυτού, και ήλθε ζητών καρπόν εν αυτή και δεν εύρε. Και είπε προς τον αμπελουργόν· Ιδού, τρία έτη έρχομαι ζητών καρπόν εν τη συκή ταύτη και δεν ευρίσκω· έκκοψον αυτήν· διά τι καταργεί και την γην; Ο δε αποκριθείς λέγει προς αυτόν· Κύριε, άφες αυτήν και τούτο το έτος, έως ότου σκάψω περί αυτήν και βάλω κοπρίαν· και εάν μεν κάμη καρπόν, καλώς· ει δε μη, θέλεις εκκόψει αυτήν μετά ταύτα.

Ισραήλ – εγώ - εσύ, ένα είναι το μήνυμα:

Ο Θεός μας θέλει καρποφόρους!

Άκαρπη ζωή είναι ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ για τον Θεό. 

Το ίδιο μια ζωή με άγριο καρπό.

Ησ.ε:1-4 Τώρα θέλω ψάλλει εις τον ηγαπημένον μου άσμα του αγαπητού μου περί του αμπελώνος αυτού. Ο ηγαπημένος μου είχεν αμπελώνα επί λόφου παχυτάτου. Και περιέφραξεν αυτόν, και συνήθροισεν εξ αυτού τους λίθους και εφύτευσεν αυτόν με τα πλέον εκλεκτά κλήματα και έκτισε πύργον εν τω μέσω αυτού και κατεσκεύασεν έτι ληνόν εν αυτώ και περιέμενε να κάμη σταφύλια, αλλ' έκαμεν αγριοστάφυλα. Και τώρα, κάτοικοι Ιερουσαλήμ και άνδρες Ιούδα, κρίνατε, παρακαλώ, αναμέσον εμού και του αμπελώνός μου. Τι ήτο δυνατόν να κάμω έτι εις τον αμπελώνά μου και δεν έκαμον εις αυτόν; διά τι λοιπόν, ενώ περιέμενον να κάμη σταφύλια, έκαμεν αγριοστάφυλα;

Η συκιά δεν ήταν φυτεμένη οπουδήποτε, αλλά μέσα στον αμπελώνα του.

Και περιέμενε. ΠΟΙΟΣ;

Σ’ επισκέπτεται κάθε χρόνο, διαπιστώνοντας συνεχή ακαρπία; 

Τί ζητάει;

Ματθ.γ:8 Κάμετε λοιπόν καρπούς αξίους της μετανοίας,

Ρωμ.ς:22 Αλλά τώρα ελευθερωθέντες από της αμαρτίας και δουλωθέντες εις τον Θεόν, έχετε τον καρπόν σας εις αγιασμόν, το δε τέλος ζωήν αιώνιον.

Γαλ.ε:22 Ο δε καρπός του Πνεύματος είναι αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστις,

Ιωάν.ιβ:24 Αληθώς, αληθώς σας λέγω, Εάν ο κόκκος του σίτου δεν πέση εις την γην και αποθάνη, αυτός μόνος μένει· εάν όμως αποθάνη, πολύν καρπόν φέρει.

Ιωάν.ιε:4 Μείνατε εν εμοί, και εγώ εν υμίν. Καθώς το κλήμα δεν δύναται να φέρη καρπόν αφ' εαυτού, εάν δεν μείνη εν τη αμπέλω, ούτως ουδέ σεις, εάν δεν μείνητε εν εμοί.

2024 ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΚΑΡΠΟΥ!

Ο Κύριος υπόσχεται να σε βοηθήσει (σκάβω, βάζω κοπριά).

ΠΡΟΣΕΞΕ το «ει δε μη» και «εκκόψεις».

Είναι επικίνδυνο να καταφρονούμε τον πλούτο της χρηστότητας του Θεού.

Ρωμ.β:4 Η καταφρονείς τον πλούτον της χρηστότητος αυτού και της υπομονής και της μακροθυμίας, αγνοών ότι η χρηστότης του Θεού σε φέρει εις μετάνοιαν;

Ευχαρίστησε τον Θεό για τον χρόνο που πέρασε! Ζήτησέ Του να προπορευτεί σ’ αυτόν τον χρόνο!