Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ (13)

 


Η ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΕΛΑΜΒΑΝΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΣΗ

Οπουδήποτε κι αν στρατοπέδευαν για κάποιο διάστημα οι υιοί Ισραήλ, ή σε οποιαδήποτε πορεία κι αν βρισκόταν, η σκηνή έπρεπε να βρίσκεται στο κέντρο του στρατοπέδου (Αριθ.ι). 

Ο Ιησούς πρέπει να είναι πάντοτε η κεφαλή και το κέντρο της εκκλησίας. Όλες οι δραστηριότητες πρέπει να περιστρέφονται γύρω απ’ Αυτόν. Κανένα πρόγραμμα δεν πρέπει να ξεκινάει αν δεν υποκινείται από το Άγιο Πνεύμα και δεν δίνει δόξα σ’ Αυτόν. 

Αν ο Ιησούς είναι το κύριο αντικείμενο της αγάπης του Χριστιανού, ακόμα κι αν ηγέτες πέσουν στην άκρη του δρόμου, αυτός θα συνεχίσει. Ας κρατήσουμε το Χριστό στο κέντρο! Εβρ.η:2 Α΄Κορ.ια:3.

 

Η ΣΚΗΝΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

Η Σκηνή ήταν υποκείμενη στις ίδιες καταιγίδες και τους ίδιους ανέμους που μάστιζαν και την πιο μικρή σκηνή των υιών Ισραήλ. 

Κατά τον ίδιο τρόπο, ο Χριστός συμμετείχε στις αντιξοότητες του κόσμου και πειράστηκε σε όλα τα σημεία, όπως εμείς, για να μπορεί να βοηθήσει αυτούς που πειράζονται (Εβρ.δ:15 β:18).