Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Κλήση αφύπνισης του Θεού


Ο Θεός δεν σε είδε προ καταβολής κόσμου για να ζεις μια ζωή χωρίς νόημα. Σε έβαλε σ’ αυτόν τον πλανήτη επειδή έχει ένα σχέδιο και ένα σκοπό για την ζωή σου, ακριβώς εδώ, όπου κι αν είσαι.

Κατανοώντας τις περιστάσεις που ζούμε, πρέπει κάτι να κάνεις. Ήρθε η ώρα να ξυπνήσεις από τον ύπνο σου, γιατί η σωτηρία μας είναι πιο κοντά τώρα απ' ό,τι όταν πιστέψαμε για πρώτη φορά. 

Ρωμ.ιγ:11 Και μάλιστα, εξεύροντες τον καιρόν, ότι είναι ήδη ώρα να εγερθώμεν εκ του ύπνου· διότι είναι πλησιεστέρα εις ημάς η σωτηρία παρ' ότε επιστεύσαμεν.

Ρωμ.ιγ:12 Η νυξ προεχώρησεν, η δε ημέρα επλησίασεν· ας απορρίψωμεν λοιπόν τα έργα του σκότους και ας ενδυθώμεν τα όπλα του φωτός.

• ΚΑΙΡΟΣ: ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΜΠΗΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ο Θεός μας έσωσε από την δύναμη του σκότους και μας έφερε στη βασιλεία του Υιού Του, τον οποίο αγαπά.

Ο Γιος Του πλήρωσε το τίμημα για να μας ελευθερώσει, που σημαίνει ότι οι αμαρτίες μας έχουν συγχωρεθεί.

Κολ.α:13,14 όστις ηλευθέρωσεν ημάς εκ της εξουσίας του σκότους και μετέφερεν εις την βασιλείαν του αγαπητού αυτού Υιού· εις τον οποίον έχομεν την απολύτρωσιν διά του αίματος αυτού, την άφεσιν των αμαρτιών·

Μην αναλώνεσαι και μην εξαντλείσαι με την φροντίδα των καθημερινών σου υποχρεώσεων, χάνοντας την αίσθηση του χρόνου, γιατί θα αποκοιμηθείς, αγνοώντας τον Θεό. Η νύχτα τελειώνει, σε λίγο ξημερώνει. Να είσαι ξύπνιος σ’ αυτό που κάνει ο Θεός!  

Ρωμ.ιγ:12 Η νυξ προεχώρησεν, η δε ημέρα επλησίασεν· ας απορρίψωμεν λοιπόν τα έργα του σκότους και ας ενδυθώμεν τα όπλα του φωτός.

Ιησ.κδ:1,2 Και συνήθροισεν ο Ιησούς πάσας τας φυλάς του Ισραήλ εν Συχέμ, και συνεκάλεσε τους πρεσβυτέρους του Ισραήλ και τους αρχηγούς αυτών και τους κριτάς αυτών και τους άρχοντας αυτών· και παρεστάθησαν ενώπιον του Θεού. Και είπεν ο Ιησούς προς πάντα τον λαόν, Ούτω λέγει Κύριος ο Θεός του Ισραήλ· πέραν του ποταμού κατώκησαν απ' αρχής οι πατέρες σας, Θάρρα ο πατήρ του Αβραάμ και ο πατήρ του Ναχώρ, και ελάτρευσαν άλλους θεούς.

Ιησ.κδ:14,15 Τώρα λοιπόν φοβήθητε τον Κύριον και λατρεύσατε αυτόν εν ακεραιότητι και αληθεία· και αποβάλετε τους θεούς, τους οποίους ελάτρευσαν οι πατέρες σας πέραν του ποταμού και εν τη Αιγύπτω, και λατρεύσατε τον Κύριον. Αλλ' εάν δεν αρέσκη εις εσάς να λατρεύητε τον Κύριον, εκλέξατε σήμερον ποίον θέλετε να λατρεύητε· ή τους θεούς, τους οποίους ελάτρευσαν οι πατέρες σας πέραν του ποταμού, ή τους θεούς των Αμορραίων, εις των οποίων την γην κατοικείτε· εγώ όμως και ο οίκός μου θέλομεν λατρεύει τον Κύριον.

• Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΠΙΜΗ: εκλέξατε

• Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ: εκλέξατε σήμερον

• Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ: «εκλέξατε σήμερον ποίον θέλετε να λατρεύητε».

Ματθ.ς:24 Ουδείς δύναται δύο κυρίους να δουλεύη· διότι ή τον ένα θέλει μισήσει και τον άλλον θέλει αγαπήσει, ή εις τον ένα θέλει προσκολληθή και τον άλλον θέλει καταφρονήσει. Δεν δύνασθε να δουλεύητε Θεόν και μαμμωνά.

• Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΗ: «εγώ όμως και ο οίκός μου..."

Ιησ.κδ:16-24 Και απεκρίθη ο λαός λέγων, Μη γένοιτο να αφήσωμεν τον Κύριον, διά να λατρεύσωμεν άλλους θεούς· διότι Κύριος ο Θεός ημών, αυτός ανεβίβασεν ημάς και τους πατέρας ημών εκ γης Αιγύπτου, εξ οίκου δουλείας, και αυτός έκαμεν ενώπιον ημών εκείνα τα σημεία τα μεγάλα, και διεφύλαξεν ημάς καθ' όλην την οδόν την οποίαν διωδεύσαμεν, και μεταξύ πάντων των εθνών διά των οποίων διέβημεν· και εξεδίωξεν ο Κύριος απ' έμπροσθεν ημών πάντας τους λαούς και τους Αμορραίους τους κατοικούντας εν τη γή· και ημείς θέλομεν λατρεύει τον Κύριον· διότι αυτός είναι Θεός ημών. Και είπεν ο Ιησούς προς τον λαόν, Δεν θέλετε δυνηθή να λατρεύητε τον Κύριον· διότι αυτός είναι Θεός άγιος· είναι Θεός ζηλωτής· δεν θέλει συγχωρήσει τας ανομίας σας και τας αμαρτίας σας· διότι θέλετε εγκαταλείψει τον Κύριον και λατρεύσει ξένους Θεούς· τότε στραφείς θέλει σας κακώσει και θέλει σας εξολοθρεύσει, αφού σας αγαθοποίησε. Και είπεν ο λαός εις τον Ιησούν, Ουχί· αλλά τον Κύριον θέλομεν λατρεύει. Και είπεν ο Ιησούς προς τον λαόν, Σεις είσθε μάρτυρες εις εαυτούς ότι σεις εξελέξατε εις εαυτούς τον Κύριον, διά να λατρεύητε αυτόν. Και εκείνοι είπον, Μάρτυρες. Τώρα λοιπόν αποβάλετε τους ξένους θεούς, τους εν τω μέσω υμών, και κλίνατε την καρδίαν υμών προς Κύριον τον Θεόν του Ισραήλ. Και είπεν ο λαός προς τον Ιησούν, Κύριον τον Θεόν ημών θέλομεν λατρεύει και εις την φωνήν αυτού θέλομεν υπακούει.

• ΘΕΟΙ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ = ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΟΥ

• ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΑΜΟΡΙΤΩΝ = ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥ

Ιων.β:8 Οι φυλάττοντες ματαιότητας ψεύδους εγκαταλείπουσι το έλεος αυτών.

Β’ Βασ.ιζ:15 Και απέρριψαν τα διατάγματα αυτού και την διαθήκην αυτού, την οποίαν έκαμε μετά των πατέρων αυτών, και τας διαμαρτυρήσεις αυτού, τας οποίας διεμαρτυρήθη εναντίον αυτών· και υπήγαν οπίσω της ματαιότητος, και εματαιώθησαν, και οπίσω των εθνών των πέριξ αυτών, περί των οποίων ο Κύριος προσέταξεν αυτούς, να μη πράξωσιν ως εκείνα.

Β’ Κορ.ε:17 Όθεν εάν τις ήναι εν Χριστώ είναι νέον κτίσμα· τα αρχαία παρήλθον, ιδού, τα πάντα έγειναν νέα.

Κολ.γ:5 Νεκρώσατε λοιπόν τα μέλη σας τα επί της γης, πορνείαν, ακαθαρσίαν, πάθος, επιθυμίαν κακήν και την πλεονεξίαν, ήτις είναι ειδωλολατρεία,

• ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΙΔΩΛΟ; ΜΗΝ ΤΟ ΤΑΪΖΕΙΣ, ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ

Ιησ.κδ:25-28 Και έκαμεν ο Ιησούς διαθήκην προς τον λαόν εν τη ημέρα εκείνη, και έθεσεν εις αυτούς νόμον και κρίσιν εν Συχέμ. Και έγραψεν ο Ιησούς τους λόγους τούτους εν τω βιβλίω του νόμου του Θεού· και λαβών λίθον μέγαν, έστησεν αυτόν εκεί υπό την δρυν, την πλησίον του αγιαστηρίου του Κυρίου. Και είπεν ο Ιησούς προς πάντα τον λαόν, Ιδού, ο λίθος ούτος θέλει είσθαι εις υμάς εις μαρτύριον, διότι αυτός ήκουσε πάντας τους λόγους του Κυρίου τους οποίους ελάλησε προς ημάς· θέλει είσθαι λοιπόν εις μαρτύριον εις εσάς, διά να μη αρνηθήτε τον Θεόν σας. Και απέστειλεν ο Ιησούς τον λαόν, έκαστον εις την κληρονομίαν αυτού.

Σχέδιο δράσης: Προγραμματίστε χρόνο αυτή την εβδομάδα για να βρεθείς με την οικογένειά σου χωρίς περισπασμούς.  Βγείτε έξω να διασκεδάσετε, να χαλαρώσετε, να μιλήσετε. Κάνε ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειάς σου για να μάθεις κάτι γι' αυτά, που δεν ήξερες.


Η   ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΑΣ !


Η Αγία Γραφή λέει ότι η πίστη μας θα δοκιμαστεί, μας λέει και το γιατί…

A’ Πέτρ.α:7 «ίνα η δοκιμή της πίστεώς σας, πολύ τιμιωτέρα ούσα παρά το χρυσίον το φθειρόμενον διά πυρός δε δοκιμαζόμενον, ευρεθή εις έπαινον και τιμήν και δόξαν όταν φανερωθή ο Ιησούς Χριστός».

Λουκ.κβ:31-32 «Είπε δε ο Κύριος· Σίμων, Σίμων, ιδού, ο Σατανάς σας εζήτησε διά να σας κοσκινίση ως τον σίτον· πλην εγώ εδεήθην περί σου διά να μη εκλείψη η πίστις σου· και συ, όταν ποτέ επιστρέψης, στήριξον τους αδελφούς σου».

Ο Ιησούς ήξερε ότι η πίστη του Σίμωνα Πέτρου θα περνούσε από τη μεγαλύτερη μέχρι τότε δοκιμασία της.

   · Αυτή η δοκιμασία της πίστης που θα ερχόταν, θα ήταν μεγαλύτερη από την καταιγίδα που αντιμετώπισαν στη θάλασσα.

  · Αυτό το τεστ θα ήταν ακόμη πιο δύσκολο από τις οδηγίες που έλαβαν να ταΐσουν τα πλήθη με λίγο φαγητό.

   · Αυτή η δοκιμασία, για τον Πέτρο θα ήταν ακόμη πιο προκλητική από το να βγει έξω από τη βάρκα και να περπατήσει πάνω στα νερά μαζί με τον Κύριο.

Όμως, ο Ιησούς προσευχήθηκε για τον Σίμωνα, να μη εκλείψει η πίστη του, και όταν επιστρέψει, να είναι ικανός να ενδυναμώσει τους αδελφούς του.

Ο Κύριος προσευχήθηκε γι’ αυτόν, ώστε η πίστη του να μην εκλείψει. Ο Κύριος προσεύχεται ώστε και η δική μας πίστη να μην εκλείψει! Πρέπει να κρατηθούμε στην πίστη μας!

Σε κάθε εποχή, σε κάθε δοκιμασία, σε κάθε κατάσταση, ο Χριστός μεσιτεύει για την εκκλησία Του  - προσεύχεται να συνεχίσουμε να Τον εμπιστευόμαστε, να σταθούμε στον λόγο Του, να κοιτάμε ψηλά!

Ψαλμ.ρκα:1,2 «Υψόνω τους οφθαλμούς μου προς τα όρη· πόθεν θέλει ελθεί η βοήθειά μου; Η βοήθειά μου έρχεται από του Κυρίου, του ποιήσαντος τον ουρανόν και την γην».

Όταν αντιμετωπίζουμε διαφόρων ειδών δυσκολίες, όταν η πίστη μας δοκιμάζεται μέσα στη φωτιά – συνεχίζουμε να κοιτάμε ψηλά, με τα μάτια μας στραμμένα στον Ιησού!

Κρατιόμαστε γερά στην πίστη μας, πιστεύοντας ότι η βοήθειά μας έρχεται από τον Κύριο! Θα καταφέρουμε να περάσουμε μέσα απ’ αυτή τη δοκιμασία και θα βγούμε στην απέναντι πλευρά πιο δυνατοί από πριν.

Θα προχωρήσουμε μπροστά ενδυναμώνοντας τους υπόλοιπους αγίους!