Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ


Φαντάζομαι ότι υπάρχουν στιγμές, που νιώθεις ότι είσαι πολύ ψηλά πνευματικά. Νιώθεις έντονα την παρουσία του Θεού, λαμβάνεις φρέσκια αποκάλυψη – το χρίσμα ρέει σαν λάδι, και ακούς τον Κύριο να σου μιλάει ξεκάθαρα μέσα στο πνεύμα σου.

Κάποιες άλλες στιγμές, όμως, ο ουρανός φαίνεται να είναι σαν πέτρα, το λάδι έχει στερέψει, και δε μπορείς να πεις με σιγουριά ότι το χρίσμα και η παρουσία Του είναι εκεί! Στη διάρκεια της λατρείας και της δοξολογίας δεν ευλογείσαι. Ούτε να κλάψεις μπορείς, ούτε να σηκώσεις τα χέρια σου.

Αυτές τις στιγμές, όταν η συγκίνηση της δόξας Του έχει φύγει και βρίσκεις τον εαυτό σου σε μια πνευματική κοιλάδα, ίσως μπεις στον πειρασμό να αμφιβάλεις για όλα αυτά που βίωσες όταν ήσουν στην κορυφή του βουνού.

Ίσως μπεις στον  πειρασμό από τον εχθρό να σκεφτείς ότι όλα αυτά που γεύτηκες δεν ήταν αληθινά. Βλέπεις, εάν στηρίξουμε την πίστη μας στο πως νιώθουμε, η πίστη μας θα κλονίζεται σε κάθε πειρασμό.

Όταν ο διάβολος ήρθε να πειράξει τον Ιησού στην έρημο (Ματθ.δ:1-11), Του είπε, «Εάν ήσαι Υιός του Θεού, ειπέ να γείνωσιν άρτοι οι λίθοι ούτοι».

Η λέξη ΕΑΝ είναι τόσο μικρή και ασήμαντη, κι όμως γίνεται ένα τεράστιο εμπόδιο για πολλούς, διότι αυτή η μικρή λέξη, μπορεί να ταρακουνήσει ολόκληρο το σύστημα πίστης κάποιου. Γι’ αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Κυρίου και να αρνούμαστε να εμπιστευθούμε τα συναισθήματα ή τα βιώματά μας, ειδικά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με πειρασμούς και αμφιβολία.

Ο Χριστός απάντησε στον εχθρό, «Είναι γεγραμμένον, Με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με πάντα λόγον εξερχόμενον διά στόματος Θεού» (Ματθ.δ:4).

Κάθε φορά που ο Ιησούς απαντούσε στον διάβολο, έλεγε, ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ! Ο Ιησούς στάθηκε στον λόγο του Θεού, άρα κι εμείς πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Αυτός είναι το σταθερό θεμέλιό μας! Δεν έχει σημασία ποιες είναι οι καταστάσεις, ποια είναι τα «εάν», ή πώς νοιώθουμε σε κάποια δεδομένη στιγμή – ο λόγος του Θεού πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο σε κάθε κατάσταση της ζωής μας.

Παρακάτω είναι μια λίστα από εδάφια, τα οποία θα ήθελα να σε ενθαρρύνω να διαβάζεις φωναχτά και να τα ομολογείς για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Διάβασέ τα ξανά και ξανά μέχρι να δεις την πίστη και το θάρρος σου να ενισχύονται μέσα στην καρδιά σου. Αυτό ήταν το όπλο που χρησιμοποίησε ο Κύριος ενάντια στον εχθρό στην έρημο (Είναι γεγραμμένον) -  και αυτό ακριβώς θα είναι και η δική σου δύναμη:

Σου λέω απλά τι ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Φιλ.δ:19 Ο δε Θεός μου θέλει εκπληρώσει πάσαν χρείαν σας κατά τον πλούτον αυτού εν δόξη διά Ιησού Χριστού.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

ΨαλΜ.91:15 Θέλει με επικαλείσθαι, και θέλω εισακούει αυτού· μετ' αυτού θέλω είσθαι εν θλίψει· θέλω λυτρόνει αυτόν και θέλω δοξάζει αυτόν.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Παρ.ια:18 Ο ασεβής εργάζεται έργον ψευδές· εις δε τον σπείροντα δικαιοσύνην θέλει είσθαι μισθός ασφαλής.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Ματθ.ς:30 Αλλ' εάν τον χόρτον του αγρού, όστις σήμερον υπάρχει και αύριον ρίπτεται εις κλίβανον, ο Θεός ενδύη ούτω, δεν θέλει ενδύσει πολλώ μάλλον εσάς, ολιγόπιστοι;

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Λουκ.ι:19 Ιδού, δίδω εις εσάς την εξουσίαν του να πατήτε επάνω όφεων και σκορπίων και επί πάσαν την δύναμιν του εχθρού, και ουδέν θέλει σας βλάψει.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Ψαλμ.91:10 δεν θέλει συμβαίνει εις σε κακόν, και μάστιξ δεν θέλει πλησιάζει εις την σκηνήν σου.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Ψαλμ.λδ:19 Πολλαί αι θλίψεις του δικαίου, αλλ' εκ πασών τούτων θέλει ελευθερώσει αυτόν ο Κύριος.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Ιακ.ε:15 Και η μετά πίστεως ευχή θέλει σώσει τον πάσχοντα, και ο Κύριος θέλει εγείρει αυτόν· και αμαρτίας αν έπραξε, θέλουσι συγχωρηθή εις αυτόν.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Ψαλμ.νε:22 Επίρριψον επί τον Κύριον το φορτίον σου, και αυτός θέλει σε ανακουφίσει· δεν θέλει ποτέ συγχωρήσει να σαλευθή ο δίκαιος.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Ψαλμ.λδ:7 Άγγελος Κυρίου στρατοπεδεύει κύκλω των φοβουμένων αυτόν και ελευθερόνει αυτούς.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Ψαλμ.λζ:5 Ανάθες εις τον Κύριον την οδόν σου και έλπιζε επ' αυτόν, και αυτός θέλει ενεργήσει·

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Ψαλμ.ριγ:9 ο κατοικίζων την στείραν εν οίκω, μητέρα ευφραινομένην εις τέκνα. Αλληλούϊα.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Ψαλμ.ρλς:1 Δοξολογείτε τον Κύριον, διότι είναι αγαθός, διότι εις τον αιώνα το έλεος αυτού.

ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΝ:

Β’ Κορ.δ:8,9 κατά πάντα θλιβόμενοι αλλ' ουχί στενοχωρούμενοι, απορούμενοι αλλ' ουχί απελπιζόμενοι, διωκόμενοι αλλ' ουχί εγκαταλειπόμενοι, καταβαλλόμενοι αλλ' ουχί απολλύμενοι,