Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

Ας δυναμώσουμε


Ζούμε σε σημαντικούς καιρούς. Δεν έχω ξαναδεί τον κόσμο τόσο σφιγμένο από φόβο και αβεβαιότητα. Οι ειδικοί από τη μία και οι προφήτες από την άλλη, προσπαθούν να εξηγήσουν τι σημαίνουν όλα αυτά, γιατί συμβαίνουν και πόσο καιρό θα κρατήσουν.

Δεν έχω όλες τις απαντήσεις, αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να ξέρουμε με σιγουριά. Σαν παιδιά του Θεού έχουμε δικαίωμα σε μια ειρήνη υπερέχουσα πάντα νούν – που δεν είναι φυσική ή διανοητική.

Είναι υπερφυσική, και ξεπερνά αυτά που μπορεί να συλλάβει και να κατανοήσει το μυαλό. Πολύ σημαντικό, γιατί αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, δεν είναι περισσότερες πληροφορίες – οι ειδήσεις μας βομβαρδίζουν καθημερινά. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι κάτι που θα πάει κατ’ ευθείαν στο κέντρο της ύπαρξής μας και θα μας αλλάξει από μέσα προς τα έξω. Αυτό ακριβώς κάνει ο λόγος του Θεού.

Τα λόγια αυτά ήταν αληθινά πριν τον κορωνοϊό και θα συνεχίσουν να είναι μετά απ’ αυτόν. Αλλά σ’ αυτές τις στιγμές χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας αυτές τις αλήθειες.

Σε τέτοιες περιόδους πολλοί αρχίζουν να κλονίζονται. Κάποιοι αμφισβητούν τον Θεό, τον λόγο Του, την αγάπη Του και την πιστότητά Του. Όμως, τώρα, έχουμε την ανάγκη να γείρουμε σ’ Αυτόν, όσο ποτέ άλλοτε.

Αδελφέ μου, όταν βυθίζεσαι, το χειρότερο που μπορείς να κάνεις, είναι να αφήσεις το σωσίβιο! Αν παλεύεις να σταθείς, κρατήσου από τον λόγο του Θεού και τις αλήθειες του με όλη σου τη δύναμη – αυτό είναι το σωσίβιό σου!

Ιωάν.ι:10 Ο κλέπτης δεν έρχεται, ειμή διά να κλέψη και θύση και απολέση· εγώ ήλθον διά να έχωσι ζωήν και να έχωσιν αυτήν εν αφθονία.

Εδώ ο Κύριος κάνει έναν ξεκάθαρο διαχωρισμό ανάμεσα στην δική Του αποστολή και στο έργο του διαβόλου. Τα σχέδια του εχθρού για εμάς είναι τελείως αντίθετα από τα σχέδια που έχει ο Θεός για εμάς! Είναι πολύ σημαντικό να πιστέψουμε αυτήν τη θεμελιώδη αλήθεια: Ο Χριστός ήρθε για να έχουμε ζωή και να την έχουμε με αφθονία!

Τις διακηρύξεις της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο τις βλέπουμε σε όλη την Βίβλο, στα λόγια Του, αλλά και στα έργα Του – και ακόμη πιο έντονα, όταν έβαλε την ζωή Του για εμάς πάνω στον σταυρό.

Ο Ιησούς μας αγαπάει! Είναι με το μέρος μας! Μας έδωσε τον λόγο Του σαν τον βράχο πάνω στον οποίο θα σταθούμε, ώστε όταν έρθει ο κλέφτης για να μας επιτεθεί, να μπορούμε να σταθούμε ακλόνητοι με εμπιστοσύνη στις πιστές υποσχέσεις του Θεού.

Πολλές φορές, αυτό που κάνει τους ανθρώπους επιρρεπείς στις επιθέσεις του εχθρού, είναι η αμφιβολία και η απιστία τους στην καλοσύνη του Θεού και στην αλήθεια του λόγου Του.

Ανοσία είναι η έλλειψη αυτής της επιρρέπειας, ειδικά σε κάτι επώδυνο και ανεπιθύμητο. Ο σατανάς γνωρίζει ότι δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα να κλέψει από σένα, να σε σκοτώσει και να σε καταστρέψει, ΕΚΤΟΣ αν σε πείσει να του παραδώσεις τη δύναμη και την εξουσία που σου έδωσε ο Θεός σαν παιδί Του.

Ο διάβολος καταστρώνει σχέδια για να εξαπατήσει τον κόσμο διασπείροντας ψεύτικες κατηγορίες, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και συχνότερα, χρησιμοποιώντας τακτικές φόβου. Χρησιμοποιεί τον φόβο επειδή είναι αποτελεσματικός στο να φέρνει αμφιβολία και δισταγμό. Αυτοί που υποκύπτουν, τον βοηθούν να πραγματοποιήσει τους σκοπούς του. Μόλις πείσει κάποιον να μη βάλει την εμπιστοσύνη του στον Κύριο, τον κάνει ευάλωτο στον μεταδοτικό φόβο, στην αμφιβολία και στην απιστία.

Ο τρόπος για να αποκτήσεις ανοσία σ’ αυτές τις επιθέσεις του εχθρού, είναι να κρατηθείς με αμετακίνητη πίστη στον Χριστό και στον λόγο Του!

Όταν ένα άτομο εκτεθεί σε μια αρρώστια και αναρρώσει, το σώμα του μαθαίνει πώς να αντιμετωπίζει την ίωση και αποκτά ανοσία στον συγκεκριμένο ιό. Αυτό εννοεί το γνωστό ρητό «ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό».

Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για το πνεύμα μας. Μέσα στη ζωή, καθώς ξεπερνάμε δοκιμασίες και δυσκολίες, βγαίνουμε νικητές, περπατάμε χέρι – χέρι με τον Χριστό, γινόμαστε πιο δυνατοί, πνευματικά πιο ανθεκτικοί και πιο ακλόνητοι στην πίστη. Γι’ αυτό είπα ότι οι μέρες που ζούμε είναι τόσο σημαντικές. Γιατί μπορούν να είναι μέρες εκπαίδευσης για μας, που θα μας προετοιμάσουν για πιο σημαντικές μάχες που θα έρθουν στο μέλλον.

Ιερ.ιβ:5 Εάν τρέξης μετά των πεζών και σε κάμωσι να ατονήσης, τότε πως θέλεις αντιπαραταχθή προς τους ίππους; και εάν απέκαμες εν τη γη της ειρήνης, εφ' ην ήλπιζες, τότε πως θέλεις κάμει εις το φρύαγμα του Ιορδάνου;