Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΥΠΕΡΠΑΝ ΟΝΟΜΑ


Πιστεύουμε και διακηρύττουμε ότι το όνομα του Ιησού είναι πάνω από κάθε άλλο όνομα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε τι υπάρχει μέσα στο όνομά Του. Ξεκινάμε ανακαλύπτοντας τι υπάρχει μέσα στο σπουδαίο όνομα του Θεού, (Γιάχβε).

Ο Ισραήλ θεωρούσε αυτό το όνομα άγιο και θαυμαστό. Στην αρχή, ήταν απλά ένας τίτλος, ένα σφραγισμένο βιβλίο. Δεν ήξεραν τι υπήρχε μέσα σ’ αυτό. Η οντότητα του Θεού ήταν ένα μυστήριο, ένα άγιο μυστικό. Ακόμη κι ο Μωυσής αναγκάστηκε να ρωτήσει τον Θεό ποιος είναι, και η απάντηση του Θεού ήταν απλή, «Εγώ είμαι ο Ων» (Έξοδ.γ:14). Το ποιος ήταν στ’ αλήθεια, δεν είχε αποκαλυφθεί ακόμη. Παρόλα αυτά, ο Θεός «Εφανέρωσε τας οδούς αυτού εις τον Μωϋσήν, τα έργα αυτού εις τους υιούς Ισραήλ» (Ψαλμ.ργ:7).

Έπειτα, «με διδασκαλίαν επί διδασκαλίαν, με διδασκαλίαν επί διδασκαλίαν, με στίχον επί στίχον, στίχον επί στίχον, ολίγον εδώ, ολίγον εκεί» (Ης.κη:10), ο Κύριος αποκάλυψε την δόξα Του στον λαό Ισραήλ. Σιγά σιγά, πρόσθεσε κι άλλα ονόματα στο πρώτο όνομα, αλλά το μεγαλύτερό Του όνομα δεν το είχε κάνει γνωστό ακόμη.

Δεν θα ήταν απλά ένας τίτλος ή ένα μυστήριο, αλλά μια μεγάλη επεξήγηση. Δε θα φανερωνόταν, μέχρι να γίνει κατανοητό σε όλο του το μεγαλείο, το ύψος και το βάθος.

Είναι το  παντοδύναμο όνομα του Ιησού Χριστού!

«Διά τούτο και ο Θεός υπερύψωσεν αυτόν και εχάρισεν εις αυτόν όνομα το υπέρ παν όνομα, διά να κλίνη εις το όνομα του Ιησού παν γόνυ επουρανίων και επιγείων και καταχθονίων, και πάσα γλώσσα να ομολογήση ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Κύριος εις δόξαν Θεού Πατρός» (Φιλιπ.β:9-11).

Σήμερα διακηρύττω για την ζωή σου, ότι το όνομα του Ιησού είναι πάνω από τον φόβο.

      ·        Το όνομα του Ιησού είναι πάνω από τον κορωνοϊό.

      ·        Το όνομα του Ιησού είναι πάνω από κάθε στέρηση.

      ·        Το όνομα του Ιησού είναι πάνω από κάθε αρρώστια.

      ·        Το όνομα του Ιησού είναι πάνω από κάθε μοναξιά.

      ·        Το όνομα του Ιησού είναι πάνω από κάθε κατάθλιψη.

      ·        Το όνομα του Ιησού είναι πάνω από κάθε απώλεια.

      ·        Το όνομα του Ιησού είναι πάνω από κάθε αβεβαιότητα.

      ·        Το όνομα του Ιησού είναι πάνω από κάθε θάνατο.

     ·      Το όνομα του Ιησού είναι πάνω από... (συμπλήρωσε εσύ το κενό – τι είναι αυτό που βαραίνει την καρδιά και το μυαλό σου;)

Διακήρυξέ το σήμερα με πίστη! Το όνομα του Χριστού είναι πάνω από κάθε άλλο όνομα!