Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Μ Ε Ι Ν Ε Σ Υ Γ Κ Ε Ν Τ Ρ Ω Μ Ε Ν Ο Σ !


Εκεί που προσηλώνεις την καρδιά σου, τα μάτια σου και το μυαλό σου, εκεί θα καταλήξεις τελικά. Γινόμαστε αυτό που βλέπουμε. 

Υπήρχε ένα άρθρο στο περιοδικό Τάιμς της Νέας Υόρκης με τίτλο, «Έρευνες δείχνουν ότι, τα ζευγάρια με πολλά χρόνια γάμου, όντως μοιάζουν». Σ’ αυτό το άρθρο ο Δρ. Ζάτζονκ, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, υποστηρίζει ότι, «οι άνθρωποι μιμούνται ασυναίσθητα εκφράσεις του προσώπου του/της συζύγου τους, σε μια σιωπηλή προσπάθεια αλληλοκατανόησης. 

Έτσι, με τα χρόνια, καθώς μοιράζονται τις ίδιες εκφράσεις, τα πρόσωπά τους διαμορφώνονται παρόμοια». Η σύγχρονη επιστήμη ανακάλυψε επιτέλους μια Βιβλική αλήθεια που ισχύει εδώ και καιρό – γίνεσαι αυτό που βλέπεις.

«Ημείς δε πάντες βλέποντες ως εν κατόπτρω την δόξαν του Κυρίου με ανακεκαλυμμένον πρόσωπον, μεταμορφούμεθα εις την αυτήν εικόνα από δόξης εις δόξαν, καθώς από του Πνεύματος του Κυρίου» (Β’ Κορ.γ:18).

Όπου βάζουμε την προσοχή μας, με τα μάτια, το μυαλό και την καρδιά μας, του δίνουμε την απίστευτη ικανότητα να μας μεταμορφώνει από μέσα προς τα έξω!

Σε ό,τι προσηλώνεσαι, σε ό,τι δίνεις προσοχή, αυτό θα αυξηθεί στην ζωή σου. Τελικά, αυτά στα οποία δίνεις την προσοχή σου, θα σε επηρεάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. 

Αν προσέχεις μόνο τα άσχημα νέα που ακούς (π.χ. το σκοτάδι, τα δαιμονικά έργα, και γενικά τις αρνητικές σκέψεις), είναι σίγουρο ότι θα βρεις τον εαυτό σου σε ακόμη μεγαλύτερα δεσμά. Θα βλέπεις δαιμόνια σε κάθε γωνιά, ακόμη κι όταν δεν είναι εκεί.

Ο φόβος είναι ένα από τα πιο δυνατά όπλα του εχθρού. Στην Εβρ.β:14-15, μας εξηγεί ότι ο φόβος φέρνει δεσμά: «Επειδή λοιπόν τα παιδία εμέθεξαν από σαρκός και αίματος, και αυτός παρομοίως μετέλαβεν από των αυτών, διά να καταργήση διά του θανάτου τον έχοντα το κράτος του θανάτου, τουτέστι τον διάβολον, και ελευθερώση εκείνους, όσοι διά τον φόβον του θανάτου ήσαν διά παντός του βίου υποκείμενοι εις την δουλείαν».

Ο εχθρός θέλει τόσο πολύ να σε αποπροσανατολίσει με όσα κάνει στον κόσμο, ώστε να ξεχάσεις αυτά που εσύ πρέπει να κάνεις στον κόσμο!

Θέλει να ξεχάσεις ότι είσαι ένας αναγεννημένος νικητής πάνω στο βασίλειο του σκότους!

Ο φόβος παραλύει τους ανθρώπους ώστε να μη μπορούν να περπατήσουν στο κάλεσμα του Θεού για την ζωή τους. Ο διάβολος δυναμώνει με τον φόβο, και κάθε κακό στηρίζεται στον φόβο.

Το αντίδοτο του φόβου είναι η αγάπη, που προέρχεται, βέβαια, από τον Θεό! Ο απόστολος Παύλος το εξηγεί τέλεια: «διότι δεν έδωκεν εις ημάς ο Θεός πνεύμα δειλίας, αλλά δυνάμεως και αγάπης και σωφρονισμού» (Β’ Τιμ.α:7).

Εάν βάζεις την προσοχή σου στο σκοτάδι, τότε ο φόβος θα ελέγχει τη ζωή σου. Εάν εστιάζεις την προσοχή σου στον Θεό, τότε η αγάπη θα ελέγχει την καρδιά σου. Στο Α’ Ιωάν.δ:18 μας λέει, «η τελεία αγάπη έξω διώκει τον φόβον, διότι ο φόβος έχει κόλασιν· και ο φοβούμενος δεν είναι τετελειωμένος εν τη αγάπη».

«Εάν έχεις έναν μεγάλο Θεό, θα έχεις έναν μικρό διάβολο. Εάν έχεις έναν μεγάλο διάβολο, θα έχεις έναν  μικρό Θεό». Για να έχεις τη σωστή οπτική στη ζωή, θα πρέπει να κρατήσεις την προσοχή σου προσηλωμένη στον Χριστό, τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης σου!