Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΔΥΝΑΜΗ!


Αυτός που ζει μέσα σε φόβο γίνεται σύμμαχος του διαβόλου – είτε το θέλει, είτε όχι. Ο φοβισμένος άνθρωπος βοηθάει τον εχθρό να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του στην γη. Ο φόβος είναι μια μόλυνση, μια αρρώστια της ψυχής. Και δυστυχώς, είναι μεταδιδόμενη ακόμα και ανάμεσα σε Χριστιανούς.

Ιησ.ς:10 Και προσέταξεν ο Ιησούς τον λαόν, λέγων, Δεν θέλετε αλαλάξει, ουδέ θέλει ακουσθή η φωνή σας, ουδέ θέλει εξέλθει λόγος εκ του στόματός σας, μέχρι της ημέρας καθ' ην θέλω σας ειπεί να αλαλάξητε· τότε θέλετε αλαλάξει.

Είμαι σίγουρος ότι ο λόγος για τον οποίο ο Θεός απαγόρευσε στον λαό Ισραήλ να μιλάει, καθώς περπατούσαν γύρω από τα τείχη της Ιεριχώ, ήταν για να μη διασπείρουν ανάμεσά τους αμφιβολία και φόβο.

Ο διάβολος δεν φοβάται τους φοβισμένους. Ξέρει ότι είναι ακίνδυνοι. Τρέμει, όμως, όταν δεν φοβόμαστε! Όταν ο Νεεμίας ανοικοδομούσε την Ιερουσαλήμ, κάποιοι τον παρότρυναν να κρυφτεί απ’ τους εχθρούς του. Η απάντησή του μου αρέσει πολύ:

«Αλλ' εγώ απεκρίθην, Άνθρωπος οποίος εγώ ήθελον φύγει; και τις, οποίος εγώ, ήθελεν εισέλθει εις τον ναόν διά να σώση την ζωήν αυτού; δεν θέλω εισέλθει» (Νεεμ.ς:11).

Είναι δυνατόν ο λαός του Θεού, οι γιοι και κόρες της βασιλείας, που εξαγοράστηκαν με το αίμα Του, να υποχωρούν μπροστά στον εκφοβισμό και στις απειλές; Στον λαό του Θεού δε δόθηκε «πνεύμα φόβου, αλλά πνεύμα δύναμης, αγάπης και σωφρονισμού» (Β’ Τιμ.α:7).

Όχι μόνο δεν θα φοβόμαστε, ίσα ίσα, θα χαιρόμαστε!

«Ιδού, δίδω εις εσάς την εξουσίαν του να πατήτε επάνω όφεων και σκορπίων και επί πάσαν την δύναμιν του εχθρού, και ουδέν θέλει σας βλάψει» (Λουκ.ι:19).

Δεν είμαστε περικυκλωμένοι. Δεν είμαστε με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο. Κάθε άλλο! Είμαστε τα επίλεκτα στρατεύματα του Θεού, αυτοί που αποστέλλονται να ελευθερώσουν τους αιχμαλώτους της κόλασης! Είμαστε οι δυνάμεις εισβολής του Κυρίου!

Ο Χριστός μας λέει ξανά και ξανά, «Μη φοβάστε!» Αλλά, δε λέει μόνο αυτό. Ο Κύριος είναι ο μέγας ψυχολόγος. Πρόσεξε τι λέει:

«Μη φοβού· μόνον πίστευε» (Λουκ.η:50).

Αυτό σημαίνει πολλά περισσότερα από απλά, «έλα τώρα, μην είσαι κακοδιάθετος!», «μη φοβάσαι» ή «κάνε κουράγιο, έχε θάρρος». Αυτά από μόνα τους είναι άχρηστες συμβουλές. Ο φόβος είναι μια δύναμη και πρέπει να αντιμετωπιστεί με μια ανώτερη δύναμη! Ο φόβος είναι μια αρνητική δύναμη. Το σύμβολό της είναι το μείον. Κάποιος μου είπε, «Ο φόβος είναι ένα σκοτεινό δωμάτιο, όπως των φωτογράφων, μέσα στο οποίο οι άνθρωποι εμφανίζουν τα αρνητικά φιλμ τους».

Την αρνητική δύναμη, μόνο μια θετική δύναμη μπορεί να την ακυρώσει. Αυτή η θετική δύναμη είναι η πίστη στον Χριστό! Ο Ιησούς σου λέει σήμερα, «Μη φοβάσαι, μόνο πίστευε».

Το αντίθετο του φόβου δεν είναι το θάρρος, αλλά η πίστη!

«αύτη είναι η νίκη η νικήσασα τον κόσμον, η πίστις ημών» (Α’ Ιωάν.ε:4).