Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 30 Μαΐου 2021

Τα καλύτερα έπονται!


Γιατί μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον κάθε γνήσιου πιστού.

Αν είσαι γνήσιος μαθητής του Χριστού, μπορώ να προβλέψω το μέλλον σου και θα είμαι 100% σωστός: Τα καλύτερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

  •   Μπορεί να είσαι κλειδωμένος σε μια σχέση που χειροτερεύει καθημερινά.
  •    Μπορεί να υποφέρεις για το υπόλοιπο της γήινης ζωής σου από ψεύτικες κατηγορίες και παρεξηγήσεις.
  •     Μπορεί να αντιμετωπίζεις μόνιμα προβλήματα υγείας που έχουν αλλάξει την ζωή σου.
  •     Μπορεί να έχασες αγαπημένο σου πρόσωπο.

Αλλά μπορώ να πω, χωρίς επιφύλαξη: Αν είσαι αναγεννημένος χριστιανός, το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμα.

Συχνά ακούμε την φράση, «το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμα», σαν να είναι μια αλήθεια που προέρχεται από την Βίβλο. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουμε δύο πράγματα: δεν είναι εδάφιο της Γραφής και ναι, το καλύτερο του Θεού δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά μόνο αν αγαπάμε τον Θεό και είμαστε εν Χριστώ.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά αγαπητοί φίλοι, είναι αλήθεια. Το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά σε αντίθεση με τη φράση που λέει «όλα τα καλά πράγματα έρχονται σε εκείνους που περιμένουν» ανεξάρτητα από την κατάσταση της καρδιάς, η Αγία Γραφή λέει ότι «πάντα συνεργούσι προς το αγαθόν εις τους αγαπώντας τον Θεόν, εις τους κεκλημένους κατά τον προορισμόν αυτού» (Ρωμ.η:28). Είσαι εν Χριστώ, αγαπάς τον Θεό; Τότε κράτησε αυτή την υπόσχεση.

Μέχρι τώρα, νομίζω ότι καταλαβαίνεις τι εννοώ. Αυτή η γη δεν είναι το σπίτι μας. Δεν θα είμαστε σπίτι, μέχρι να φτάσουμε στον ουρανό:

Εβρ.ιγ:14 διότι δεν έχομεν εδώ πόλιν διαμένουσαν, αλλά την μέλλουσαν επιζητούμεν.

Ο Θεός έχει πάντα φυλαγμένο το καλύτερο για εμάς

Όλοι πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε ότι το «καλύτερο» στο οποίο αναφερόμαστε εδώ είναι «το αγαθόν και ευάρεστον και τέλειον» θέλημα του Θεού, δηλαδή να μας κάνει όλους «συμμόρφους της εικόνος του Υιού αυτού» (Ρωμ.ιβ:2, η:28-30).

Το «καλύτερο» που υπόσχεται ο κόσμος ποτέ δεν θα ταιριάξει με αυτό που μας επιφυλάσσει ο Θεός. Γι' αυτό πρέπει να ακολουθήσουμε το Ρωμ.ιβ:2 που λέει «μη συμμορφόνεσθε με τον αιώνα τούτον, αλλά μεταμορφόνεσθε διά της ανακαινίσεως του νοός σας», για να δούμε το καλύτερο που έχει ο Θεός για εμάς.

Ο Θεός εργάζεται θαυμάσια στην ζωή μας, ακόμα κι αν δεν τα βλέπουμε. Ωστόσο, αυτό δεν Τον εμποδίζει να κάνει το καλύτερο για εμάς:

Β’ Τιμ.β:13 εάν απιστώμεν, εκείνος μένει πιστός· να αρνηθή εαυτόν δεν δύναται.

Ο Θεός δεν θα σταματήσει, μέχρι να τελειώσει αυτό που ξεκίνησε μέσα μας

Είμαστε όλοι εξελισσόμενα έργα του Θεού. Αν και έχουμε ήδη σωθεί, η διαδικασία του αγιασμού μας είναι ένα δια βίου έργο, αλλά μπορούμε να ησυχάσουμε στο γεγονός ότι ο Θεός δεν αφήνει ποτέ τα έργα Του ημιτελή.

Φιλιπ.α:6 «εκείνος όστις ήρχισεν εις εσάς καλόν έργον θέλει επιτελέσει αυτό μέχρι της ημέρας του Ιησού Χριστού».

Ο Θεός θέλει να μας κάνει καλό

Ο Θεός είναι τόσο καλός Πατέρας. Το μόνο που έχει στην καρδιά Του για όλους μας είναι το καλό μας:

Ιερ.λβ:38-41 και θέλουσιν είσθαι λαός μου και εγώ θέλω είσθαι Θεός αυτών· και θέλω δώσει εις αυτούς καρδίαν μίαν και οδόν μίαν, διά να με φοβώνται πάσας τας ημέρας, διά το καλόν αυτών και των τέκνων αυτών μετ' αυτούς· και θέλω κάμει διαθήκην αιώνιον προς αυτούς, ότι δεν θέλω αποστρέψει απ' οπίσω αυτών, διά να αγαθοποιώ αυτούς· και θέλω δώσει τον φόβον μου εις τας καρδίας αυτών, διά να μη αποστατήσωσιν απ' εμού· και θέλω ευφραίνεσθαι επ' αυτούς εις το να αγαθοποιώ αυτούς, και θέλω φυτεύσει αυτούς εν τη γη ταύτη κατά αλήθειαν, εξ όλης μου της καρδίας και εξ όλης μου της ψυχής.

Α’ Κορ.β:9 αλλά καθώς είναι γεγραμμένον, Εκείνα τα οποία οφθαλμός δεν είδε και ωτίον δεν ήκουσε και εις καρδίαν ανθρώπου δεν ανέβησαν, τα οποία ο Θεός ητοίμασεν εις τους αγαπώντας αυτόν.

Την δόξα ενός τέλειου περιβάλλοντος... Αποκ.κβ:3... «ο θρόνος του Θεού και του Αρνίου θέλει είσθαι εν αυτή». Καμία από τις ατέλειες της γης δεν θα είναι εκεί. Καμία κατάρα της ανθρωπότητας δεν θα υπάρχει εκεί. Κάθε φορά που οι προφήτες έβλεπαν μια κρίση στο έθνος τους, μεταφέρονταν συχνά σε μια όραση όπου έβλεπαν τον θρόνο του Θεού (Ης.ς:1-8, Ιεζ.α, Δαν.ζ:9, Αποκ.δ:1-3).

Γιατί; Ο Θεός τους καθησύχαζε δείχνοντάς τους ποιος είναι ο δικός Του κόσμος και ο σωστός θρόνος. Η πρώτη δόξα που βιώνει ο πιστός όταν φτάνει στον ουρανό είναι ο θρόνος του Θεού.

Την δόξα της τέλειας υπηρεσίας και λατρείας... Αποκ.κβ:3... «και οι δούλοι αυτού θέλουσι λατρεύσει αυτόν». Πολλοί άνθρωποι λατρεύουν τον Κύριο εδώ στην γη με μειονεκτήματα όπως η κριτική από άλλους, η έλλειψη οικονομικών, οι πιέσεις, οι ανησυχίες, οι διώξεις και πολλά άλλα. Ναι, αγαπούν βαθιά τον Κύριο, βλέπουν μια ανάγκη και προσπαθούν να την ικανοποιήσουν. Αλλά στον ουρανό θα υπάρχει ελευθερία από τους περιορισμούς της γης. Αυτή είναι η δεύτερη δόξα που θα βιώσουν οι πιστοί... αγνή λατρεία και υπηρεσία.

Την δόξα του τέλειου οράματος... Αποκ.κβ:3... «και θέλουσιν ιδεί το πρόσωπον αυτού». Δεν είναι πλέον κρυμμένο το πρόσωπο (η παρουσία) του Θεού. Συχνά στη γη, η παρουσία Του δεν φαίνεται ούτε γίνεται αισθητή λόγω ατελειών στον ανθρώπινο χαρακτήρα. Αλλά στο τέλειο περιβάλλον του ουρανού, δεν υπάρχει αμαρτία και ο πιστός βιώνει την δόξα του να βλέπει τον Θεό.

Α' Χρον.ις:27 Δόξα και μεγαλοπρέπεια είναι ενώπιον αυτού· ισχύς και αγαλλίασις εν τω τόπω αυτού.

Ψαλμ.λα:20 Θέλεις κρύψει αυτούς εν αποκρύφω του προσώπου σου από της αλαζονείας των ανθρώπων· θέλεις κρύψει αυτούς εν σκηνή από της

Ψαλμ.ις:11 Εφανέρωσας εις εμέ την οδόν της ζωής· χορτασμός ευφροσύνης είναι το πρόσωπόν σου· τερπνότητες είναι διαπαντός εν τη δεξιά σου.

Πράξ.γ:19 Μετανοήσατε λοιπόν και επιστρέψατε, διά να εξαλειφθώσιν αι αμαρτίαι σας, διά να έλθωσι καιροί αναψυχής από της παρουσίας του Κυρίου,

Την δόξα μιας τέλειας μέρας... Αποκ.κβ:5... «Και νυξ δεν θέλει είσθαι εκεί». Η νύχτα έχει να κάνει με το σκοτάδι και όλα τα «κρυπτά έργα» της. Αυτά τα σκοτεινά έργα προκαλούν κάθε είδους λύπες. Η δόξα του ουρανού είναι ότι είναι μια τέλεια μέρα, δεν υπάρχει σκοτάδι. Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά όταν όλα είναι σωστά και δίκαια, απαλλαγμένα από άσχημες περιγραφές. Όλοι λαχταράμε την δόξα μιας τέλειας μέρας. Προσπαθούμε να έχουμε μια καλή μέρα εδώ στη γη και συνήθως αποτυγχάνουμε.

Την δόξα του τέλειου φωτός... Αποκ.κβ:5... «Κύριος ο Θεός φωτίζει αυτούς». Αποκ.κα:23 ... «διότι η δόξα του Θεού εφώτισεν αυτήν, και ο λύχνος αυτής είναι το Αρνίον». Όλα τα «μεγάλα» κηρύγματα που κηρύττονται σήμερα, είναι σαν το φως από ένα κεράκι.

Την δόξα ενός τέλειου συστήματος... Αποκ.κβ:5... «και θέλουσι βασιλεύσει εις τους αιώνας των αιώνων». Εδώ στην γη, βασιλεύουμε με περιορισμούς. Ξεκινάμε και σταματάμε. Η δουλειά μας έχει να κάνει με τον χρόνο, λεπτά, ώρες, ημέρες, μήνες και χρόνια. Πώς περιγράφεις το «εις τους αιώνας των αιώνων»; Μετά τον θάνατο, όλος ο χρόνος εξαφανίζεται. Είμαστε ελεύθεροι από εμπόδια. Κανείς στον παράδεισο δεν μπορεί να πει, «Δεν έχω χρόνο». Βασιλεύουμε σαν βασιλιάδες για πάντα.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ... Υπάρχει μια δόξα που είναι πέρα από τη γήινη, και μας περιμένει. Ο Παύλος μίλησε για το Άγιο Πνεύμα στην Β ́ Κορ.α:21-22 και δ:1-10 και είπε ότι ο Θεός μας έδωσε τον «αρραβώνα» του Πνεύματος. Η λέξη «αρραβώνας» σημαίνει «υπόσχεση, κάτι που δίνεται εκ των προτέρων, σαν ασφάλεια για τα υπόλοιπα που πρόκειται να δοθούν». Ο Θεός έδωσε το Άγιο Πνεύμα την ημέρα της Πεντηκοστής.

Ενώ περιμένετε την δόξα που δεν έχει έρθει ακόμα, γεμίστε με το Πνεύμα. Περπατήστε με πίστη, αγάπη και ελπίδα...

Μπορεί να υποφέρουμε εδώ στην γη, αλλά η αιωνιότητα μας θα είναι παράδεισος: …. σήμερον θέλεις είσθαι μετ' εμού εν τω παραδείσω.

Στον ουρανό, όλα τα δάκρυα και η θλίψη θα τελειώσουν:

Αποκ.κα:4 και θέλει εξαλείψει ο Θεός παν δάκρυον από των οφθαλμών αυτών, και ο θάνατος δεν θέλει υπάρχει πλέον, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θέλουσιν υπάρχει πλέον· διότι τα πρώτα παρήλθον.

Έτσι, όποτε τα πράγματα φαίνονται απελπιστικά, κοίταξε τον Σωτήρα σου και θυμήσου ότι το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμα!

Ευλογηθείτε από αυτές τις Γραφές για το ουράνιο μέλλον μας:

Λουκ.κγ:43 Και είπε προς αυτόν ο Ιησούς· (τον ληστή που ήταν σταυρωμένος δίπλα Του) Αληθώς σοι λέγω, σήμερον θέλεις είσθαι μετ' εμού εν τω παραδείσω.

Β’ Κορ.ε:8 θαρρούμεν δε και επιθυμούμεν μάλλον να αποδημήσωμεν από του σώματος και να ενδημήσωμεν προς τον Κύριον.

Φιλ.α:22-24 Αλλ' εάν το να ζω εν σαρκί τούτο συμβάλλη εις καρποφορίαν του έργου μου, και τι να εκλέξω δεν γνωρίζω. Διότι στενοχωρούμαι υπό των δύο, έχων μεν την επιθυμίαν να αναχωρήσω και να είμαι με τον Χριστόν· διότι είναι πολύ πλέον καλήτερον· το να μένω όμως εν τη σαρκί είναι αναγκαιότερον διά σας.

Καταλαβαίνουμε γιατί μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον κάθε γνήσιου πιστού.

Ιωάν.ιδ:1-3 Ας μη ταράττηται η καρδία σας· πιστεύετε εις τον Θεόν, και εις εμέ πιστεύετε. Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα· ει δε μη, ήθελον σας ειπεί· υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον· και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, διά να είσθε και σεις, όπου είμαι εγώ.