Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

3 τρόποι για να αποδείξουμε ότι αγαπάμε τον Ιησού


Μπορεί να λέμε ότι αγαπάμε τον Ιησού, αλλά η απόδειξη είναι μόνο στην πράξη.

·        Έλεγε ότι αγαπούσε βαθιά τον σύζυγό της, αλλά αρνιόταν να κάνει οτιδήποτε τον ενδιέφερε. Τον υποτιμούσε και ποτέ δεν αξιολογούσε τα λόγια του, γιατί τον θεωρούσε ανίκανο.

·        Σεβόταν πολύ τον καθηγητή του, αλλά ποτέ δεν κράτησε σημειώσεις στην τάξη, ποτέ δεν διάβασε για να δώσει εξετάσεις και ποτέ δεν έκανε εργασίες.

·        Τιμούσε τους γονείς της, αλλά σπάνια τους καλούσε και σπάνια ακολουθούσε τις συμβουλές τους.

Προφανώς αυτές οι τρεις περιγραφές δεν ορίζουν την αγάπη, το σεβασμό ή την τιμή. Οι αληθινές στάσεις της καρδιάς αποκαλύπτονται με πράξεις και λόγια.

Το ίδιο ισχύει και για την σχέση μας με τον Θεό.

1.     Δεν μπορούμε να Τον αγαπάμε, αλλά να αρνούμαστε να κάνουμε τα πράγματα που Τον ευχαριστούν.

Ιωάν.ιδ:21 Ο έχων τας εντολάς μου και φυλάττων αυτάς, εκείνος είναι ο αγαπών με· ο δε αγαπών με θέλει αγαπηθή υπό του Πατρός μου, και εγώ θέλω αγαπήσει αυτόν και θέλω φανερώσει εμαυτόν εις αυτόν.

2.     Δεν μπορούμε να Τον σεβόμαστε αλλά ποτέ να μην μελετάμε τον λόγο Του.

Ματθ.δ:4 Ο δε αποκριθείς είπεν· Είναι γεγραμμένον, Με άρτον μόνον δεν θέλει ζήσει ο άνθρωπος, αλλά με πάντα λόγον εξερχόμενον διά στόματος Θεού.

3.     Δεν Τον τιμάμε, εκτός αν πραγματικά αναγνωρίσουμε και υπακούσουμε τους σκοπούς Του για την ζωή μας.

Ματθ.ια:29 Άρατε τον ζυγόν μου εφ' υμάς και μάθετε απ' εμού, διότι πράος είμαι και ταπεινός την καρδίαν, και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εν ταις ψυχαίς υμών·

Εφεσ.β:10 Διότι αυτού ποίημα είμεθα, κτισθέντες εν Χριστώ Ιησού προς έργα καλά, τα οποία προητοίμασεν ο Θεός διά να περιπατήσωμεν εν αυτοίς.

Δεν αγαπάμε, δεν σεβόμαστε και δεν τιμούμε απόλυτα τον Θεό – το ξέρω ότι δεν το κάνω – αλλά ας αναλογιστούμε αυτούς τους τρεις τομείς σήμερα και ας αναρωτηθούμε πού χρειαζόμαστε βελτίωση.